Standard.

petak januar 17

Vlada se bira na izborima, a ne na litijama

Mitropolit Amfilohije izjavio je pred crnogorskim građanima i vjerujućim narodom u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica,…

327 hits

petak januar 17

Tabak: Predizborna godina idealna je za hibridne napade, država da pojača odbranu

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Predsjedavajući vojnog komiteta NATO, maršal Stjuart Pič, kazao je da se Alijansa direktno suočava sa nastojanjima ruskih hibridnih napada, zbog čega su, kako je kazao, odlučili da u Crnu Goru…

92 hits

petak januar 17

Todorović: Crna Gora da pokaže odlučnost u odbrani crnogorskih interesa

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Vlada bi trebalo da pokaže još jaču odlučnost i nepopustljivost u odbrani svojih interesa u jeku anticrnogorske kampanje koja se vodi ovih dana u Srbiji, kazao je slikar Rajko Todorovic,…

123 hits

petak januar 17

Mitrić: Izjava Amfilohija najviše šteti crkvi"

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Bivši predsjednik Ustavnog suda Blagota Mitrić, saopštio je za TVCG, da je izjava mitropolita Amfilohija da ako se Zakon ne povuče, Vladu treba srušiti, politička i da najviše šteti crkvi.…

168 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 14:19

Demokrate prekinule bojkot, ali na kratko: Šaranović i Koprivica napustili sjednicu Odbora, optužili Konjevića za opstrukciju

FOTO: Filip Filipović FOTO: Filip Filipović

Poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović i Momo Koprivica došli su na današnju sjednicu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva čime su prekinuli bojkot Skupštine koji je trajao gotovo tri godine. Prekid bojkota međutim, nije dugo trajao jer su poslanici Demokrata napustili sjednicu nakon nešto više od pola sata. Razlog za to je bio to što poslanik SDP-a Raško Konjević nije htio da učestvuje u radu Odbora za izborno zakonodavstvo dok se Administrativni odbor ne izjasni o statusu posebnog kluba poslanika. Šaranović i Koprivica su to shvatili kao provokaciju i izašli iz sale, nakon čega je sjednica prekinuta.

Poslanik SDP-a Raško Konjević tražio je da se današnja sjednica odloži jer u sastav Odbora nije  izabran niko iz posebnog kluba poslanika čime je, kako je kazao, ugrožen legitimitet ovog tijela.

"Ne želim da učestvujem u radu Odbora dok se Adminitrativni odbor ne izjasni o statusu predstavika posebnog kluba. Ovako je nagrizen legitimitet ovog tijela. Sačekajmo prvo da dobijemo odluku Administrativnog odbora pa onda da radimo", rekao je Konjević.

 rastko

Poslanik Demokrata Momo Koprivica predložio je da se taj problem riješi time što će se povećati broj članova Odbora. Predsjednik Odbora poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović istakao je da će podržati proširenje.

Međutim, nakon glasanja, Konjevićev predlog da se odloži sjednica nije prihvaćen, pa je on napustio sjednicu.

"Nije dobro da krenemo, a da tu dilemu nismo razriješili. Moj je predlog da odložimo sjednicu dok se Administrativni odbor ne izjasni", kazao je Konjević.

Koprivica je nakon što je poslanik SDP-a napustio sjednicu kazao da sad nema uslova za rad Odbora zbog "opstrukcije onih koji su sarađivali sa DPS-om 18 godina".

saronimomo

"Ovo je opstrukcija od strane Mila Đukanovića, Ranka Krivokapića i Predraga Bulatovića", rekao je Koprivica nakon čega su on i Šaranović napustili sjednicu Odbora. 

Za njima je izašao i poslanik Neđeljko Rudivić koji je naveo da se nada da će sjutra sjednica uspjeti da se održi.

Nakon toga Gvozdenović je prekinuo sjednicu i nastavak zakazao za sjutra.

brano

Nema dogovora sa DPS-om

Demokrate su prije početka sjednice novinarima podijelili predlog da se formira pododbor Odbora za izborno zakonodavstvo u cilju, kako su naveli, efikasnijeg izvršavanja zadataka.

U nadležnosti pododbora bi bio "Zakon o izboru odbornika i poslanika, potvrđivanje datuma održavanja izbora, kao i definisanje plana za održavanje lokalnih izbora u istom danu".

misko

Sjednici, kao što su najavili, nijesu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta.

Poslanik Šaranović istakao je, na početku sjednice, da ima obavezu da kaže da "između Demokrata i DPS-a nikad nije bilo pregovora i da ako neko dokaže drugačije svi iz njegove stranke će prestati da se bave politikom".

On je to naveo komentarišući izjavu poslanika Gencija Nimanbegua koji je prije toga "pozdravio dolazak Koprivice i Šaranovića u Odbor i dogovor između DPS-a i Demokrata".

B.K.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 12 septembar 2019 12:08

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.