Standard.

utorak januar 21

Tarzan Milošević: Svi smo prolazni, Crna Gora i Srbija su vječne

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević u intervjuu za Mondo govorio je o odnosima dvije države, zahtjevima da bude proglašen "nepoželjnom osobom", o protestima u Crnoj Gori, ali i…

528 hits

utorak januar 21

DPS Bar: Protesti pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Izvršni odbor DPS Bar održao je sastanak na kome je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Na sastanku je razgovarano o protestima koje nakon usvajanja Zakona o slobodi…

216 hits

utorak januar 21

Kako je špijunski snimak sa ruskim vojnim atašeom postao bumerang koji je uslovio Vučićevu oštru retoriku prema Zapadu i Crnoj…

Objavljeno u: Politika

by Samir

Oštra i bahata reakcija Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na crnogorski Zakon o slobodi vjeroispovjesti kao i naglo jačanje antizapadne retorike Beograda rezultat je nedavne posjete Vučića Rusiji i zahtjeva koje mu…

701 hits

utorak januar 21

Martinović: Mitropolija mora imati crnogorsku ličnu kartu

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Advokat Nikola Martinović ocijenio je za Pobjedu da je i praktično i pragmatično da o odnosima SPC u Crnoj Gori i crnogorske države treba voditi razgovore sa mitropolitom Amfilohijem.

236 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
četvrtak, 12 septembar 2019 10:17

Svi na sastanku sa visokim predstavnikom EK osim DF-a: "Ne interesuju nas Evropljani, držimo do svoje riječi, nećemo u Odbor"

FOTO: FIlip Filipović FOTO: FIlip Filipović

Članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva sastali su se danas iza zatvorenih vrata sa generalnim direktorom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije, Kristijanom Danijelsonom.

Članovi vladajućih stranaka, Demokrate, poslanik SDP-a Raško Konjević i poslanik Neđeljko Rudović učestvovali su na sjednici, dok poslanici DF-a nijesu prisustvovati sastanku. Iz DF-a su nam prije sastanka kazali da ih ne interesuje što će prisustvovati odlazeća evropska administracija i da "ne dolaze jer drže do svoje riječi".

Nakon saastanka poslanik SDP-a Raško Konjević je kazao da se radilo o korisnom razgovoru i da su od Evropske komisije dobili smjernice da se "dijalogom dođe do konsenzusa za obezbjeđivanje slobodnih izbora i vladavine prava".

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović rekao je nakon sastanka da su se zahvalili Donaldsonu na "podršci Briselskom planu koji je u potpunosti srušio plan Branimira Gvozdenovića za krađu izbora".

Neđeljko Rudović je prije sjednice za Standard kazao da će na današnjem sastanku informisati visokog predstavnika EK o onome što je Odbor učinio do sada.

rudokonjo

"Izložićemo predstavniku Evropske komisije sve što se do sada dešavalo sa radom odbora. Ono što je postignuto ali će biti riječi i o nesugalsicama i problemima u radu koje smo do sada imali. Javnost će biti obaviještena", rekao je kratko Rudović za Standard.

Iz Demokratskog fronta su odlučni da nastave sa bojkotom Odbora i pored prisustva visokog predstavnika EK.

misko copy

"Mi držimo riječ i do daljnjeg nećemo prisustvovati sjednicama Odbora, bez obzira što dolaze visoki predstavnici Evropske komisije. To je i onako odlazeća administracija. Nećemo da se ponašamo kao pojedinci koji juče izlaze iz Odbora a danas se opet vraćaju", rečeno nam je iz vrha DF-a.

Poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović i Momo Koprivica došli su juče na sjednicu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva čime su prekinuli bojkot Skupštine koji je trajao gotovo tri godine.

mmumu

Prekid bojkota međutim, nije dugo trajao jer su poslanici Demokrata napustili sjednicu nakon nešto više od pola sata. Razlog za to je bio to što poslanik SDP-a Raško Konjević nije htio da učestvuje u radu Odbora dok se Administrativni odbor ne izjasni o statusu posebnog kluba poslanika.

Šaranović i Koprivica su to shvatili kao provokaciju i izašli iz sale, nakon čega je sjednica prekinuta.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 12 septembar 2019 11:50

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.