Standard.

ponedjeljak septembar 16

Marković o snimku: Država da reaguje ozbiljno i brzo u ovom slučaju

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Duško Marković, komentarišući sinoć objavljeni snimak Duška Kneževića na kome navodno sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, tvrdi da preko njega ide novac do VDT-a Ivice Stankovića, kazao je…

341 hits

ponedjeljak septembar 16

DF: Stanković i Katnić da podnesu ostavke

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pozvao je danas Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnog tužioca Milivoja Katnića da podnesu ostavke zbog snimaka koje…

189 hits

ponedjeljak septembar 16

Haradinaj se sastao Albancima iz Plava i Gusinja: "Svi smo mi braća"

Bivši premijer Ramuš Haradinaj objavio je na svom Fejsbuk profilu da se sastao sa Albancima iz Plave i Gusinja i nazvao to bratskim sastankom.

267 hits

ponedjeljak septembar 16

DPS: Albanska alternativa podmeće neistine, a našim preletačima želimo srećan odlazak iz partije

Opštinski odbor DPS Tuzi sa indignacijom odbacuje tvrdnje Albanske alternative, kao da navodno, naši aktivisti napuštaju svoje redove i prelaze u Albansku alternativu, ili kako oni kažu pripremaju se da…

334 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 10:17

Svi na sastanku sa visokim predstavnikom EK osim DF-a: "Ne interesuju nas Evropljani, držimo do svoje riječi, nećemo u Odbor"

FOTO: FIlip Filipović FOTO: FIlip Filipović

Članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva sastali su se danas iza zatvorenih vrata sa generalnim direktorom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije, Kristijanom Danijelsonom.

Članovi vladajućih stranaka, Demokrate, poslanik SDP-a Raško Konjević i poslanik Neđeljko Rudović učestvovali su na sjednici, dok poslanici DF-a nijesu prisustvovati sastanku. Iz DF-a su nam prije sastanka kazali da ih ne interesuje što će prisustvovati odlazeća evropska administracija i da "ne dolaze jer drže do svoje riječi".

Nakon saastanka poslanik SDP-a Raško Konjević je kazao da se radilo o korisnom razgovoru i da su od Evropske komisije dobili smjernice da se "dijalogom dođe do konsenzusa za obezbjeđivanje slobodnih izbora i vladavine prava".

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović rekao je nakon sastanka da su se zahvalili Donaldsonu na "podršci Briselskom planu koji je u potpunosti srušio plan Branimira Gvozdenovića za krađu izbora".

Neđeljko Rudović je prije sjednice za Standard kazao da će na današnjem sastanku informisati visokog predstavnika EK o onome što je Odbor učinio do sada.

rudokonjo

"Izložićemo predstavniku Evropske komisije sve što se do sada dešavalo sa radom odbora. Ono što je postignuto ali će biti riječi i o nesugalsicama i problemima u radu koje smo do sada imali. Javnost će biti obaviještena", rekao je kratko Rudović za Standard.

Iz Demokratskog fronta su odlučni da nastave sa bojkotom Odbora i pored prisustva visokog predstavnika EK.

misko copy

"Mi držimo riječ i do daljnjeg nećemo prisustvovati sjednicama Odbora, bez obzira što dolaze visoki predstavnici Evropske komisije. To je i onako odlazeća administracija. Nećemo da se ponašamo kao pojedinci koji juče izlaze iz Odbora a danas se opet vraćaju", rečeno nam je iz vrha DF-a.

Poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović i Momo Koprivica došli su juče na sjednicu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva čime su prekinuli bojkot Skupštine koji je trajao gotovo tri godine.

mmumu

Prekid bojkota međutim, nije dugo trajao jer su poslanici Demokrata napustili sjednicu nakon nešto više od pola sata. Razlog za to je bio to što poslanik SDP-a Raško Konjević nije htio da učestvuje u radu Odbora dok se Administrativni odbor ne izjasni o statusu posebnog kluba poslanika.

Šaranović i Koprivica su to shvatili kao provokaciju i izašli iz sale, nakon čega je sjednica prekinuta.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 12 septembar 2019 11:50

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.