Standard.

utorak januar 21

Tarzan Milošević: Svi smo prolazni, Crna Gora i Srbija su vječne

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević u intervjuu za Mondo govorio je o odnosima dvije države, zahtjevima da bude proglašen "nepoželjnom osobom", o protestima u Crnoj Gori, ali i…

505 hits

utorak januar 21

DPS Bar: Protesti pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Izvršni odbor DPS Bar održao je sastanak na kome je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Na sastanku je razgovarano o protestima koje nakon usvajanja Zakona o slobodi…

201 hits

utorak januar 21

Kako je špijunski snimak sa ruskim vojnim atašeom postao bumerang koji je uslovio Vučićevu oštru retoriku prema Zapadu i Crnoj…

Objavljeno u: Politika

by Samir

Oštra i bahata reakcija Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na crnogorski Zakon o slobodi vjeroispovjesti kao i naglo jačanje antizapadne retorike Beograda rezultat je nedavne posjete Vučića Rusiji i zahtjeva koje mu…

669 hits

utorak januar 21

Martinović: Mitropolija mora imati crnogorsku ličnu kartu

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Advokat Nikola Martinović ocijenio je za Pobjedu da je i praktično i pragmatično da o odnosima SPC u Crnoj Gori i crnogorske države treba voditi razgovore sa mitropolitom Amfilohijem.

220 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
četvrtak, 12 septembar 2019 12:54

Pavićević: Niko u Crnoj Gori nije tako prevario Srbe kao Andrija Mandić

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je jutros da niko u Crnoj Gori nije prevario Srbe kao što su to uradili lideri Demokratskog fronta, a posebno Andrija Mandić.

“U istoriji Crne Gore niko se nije tako poigrao interesima srpskog naroda i niko srpski narod nije prevario kao što su to uradili lideri DF-a, a posebno Andrija Mandić. Mandićev prvi drug iz skupštinske klupe je glasao za nepromjenljivost ustava, a juče predlaže da se ustav mijenja. Sa lošim položajem srpskog naroda u Crnoj Gori Mandić saosjeća tako što punih džepova uživa u luksuznim jahtama na crnogorskom primorju. To više ne ide tako, Srbi u Crnoj Gori su prepoznali ove prevarante i politički ih otpisali za sva vremena”, rekao je Pavićević.

Vladimir Pavićević, koji je bio narodni poslanik u Skupštini Srbije i univerzitetski nastavnik na Univerzitetu u Beogradu, ponovio je da je on više uradio za dobro i za emancipaciju i Srbije i srpskog naroda nego svi lideri Demokratskog fronta zajedno. 

“Srbi u Crnoj Gori danas više vjeruju meni koji iskreno zagovaram ideju premošćavanja crnogorsko-srpskih podjela, nego lažnom Šćepanu Malom Andriji Mandiću i njegovim šaptačima i prvim saradnicima. Mislim da je vrijeme da se u DF-u suoče sa istinom – ili će sa Mandićem pasti ispod cenzusa ili će DF dobiti nove, svježe lidere koji bi se iskreno i srčano borili za ciljeve svog saveza”, izjavio je Pavićević.

On je dodao da će u periodu pred nama Crnogorska još snažnije afirmisati ideju ustavnog patriotizma za Crnu Goru.

“Od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore nije u našoj politici bilo snažnije ni potrebnije ideje od ideje utemeljenja Crne Gore na principima ustavnog patriotizma. To je ideja koja nas okuplja sve, bez obzira koliko se razlikovali, pod krov jedne, naše zajedničke države Crne Gore. U kojoj se svi možemo osjećati dobro i koju svi jednako možemo osjećati kao svoju. To je što se tiče narednih izbora pobjednička ideja za crnogorskog građanina i za državu Crnu Goru i Crnogorska će sa svojim saveznicima biti dio te velike pobjede”, zaključio je Pavićević.

Antena M

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.