Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Prekinuta sjednica SO Budva: Krapović i Lazović pokušali fizički da se obračunaju

Nakon trosatnog rada budvanke skupštine sjednica je, kako javlja naš reporter, prekinuta, jer umalo nije došlo do fizičkog obračuna bivšeg predsjednika opštine Dragana Krapovića i obornika DPS-a Božidara Lazovića.

322 hits

ponedjeljak oktobar 21

Jakšić za Novu M: EU pogriješila, otvara prostor za uticaje iz Rusije

Poruke koje su stigle sa posljednjeg samita lidera EU iz Brisela razočaravajuće su za Zapadni Balkan, saglasni su sagovornici Nova M televizije. Mihailo Anđušić iz vladajuće partije mišljenja je da…

175 hits

ponedjeljak oktobar 21

"Francuska nije protiv proširenja EU, želimo partnerstvo sa Crnom Gorom"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se sa državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske Ženevjev Daresjek i razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država, mogućnostima za jačanje političkih i ekonomskih veza,…

194 hits

ponedjeljak oktobar 21

Marković: Nakon Bregzita politika proširenja EU dobiće na značaju

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Crne Gore Duško Marković nada se da će, kada se završi Bregzit, politika proširenja Evropske unije ponovo dobiti na značaju. Marković je u intervjuu za AP rekao da će…

194 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 septembar 2019 09:22

DPS: Albanska alternativa podmeće neistine, a našim preletačima želimo srećan odlazak iz partije

Opštinski odbor DPS Tuzi sa indignacijom odbacuje tvrdnje Albanske alternative, kao da navodno, naši aktivisti napuštaju svoje redove i prelaze u Albansku alternativu, ili kako oni kažu pripremaju se da prelaze u AA, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista Tuzi.

Kako navode, radi se o običnim spekulacijama i nebulozama pripremljenih od onih koji dobro žele samo sebi i svom subjektu, i nikome više.

"Dvojici naših preletača, koji su otišli u zagrljaj Albanske alternative, a oni su Bećović i Đoković, a čije fotografije je objavio portal AA u društvu sa svojim partijskim liderima, mi im želimo srećan odlazak iz DPS-a, ali im takođe poručujemo , da sjutra kad budu doživjeli poraz na prvim sledećim izborima da ne traže opet da se vrate kod pobjednika tj. kod nas, nama takvi više ne trebaju. Mi smo odlaskom njih dvojice, kako ih nazivate visokim funkcionerima DPS-a samo dobili. Takođe im želimo da izglade svoje odnose jer, dok su bili kod nas morali smo da ih mirimo, da ne bi eskaliralo u nesto veće. Nadamo se da će sada biti tolerantni jedan prema drugom", navode iz DPS-a.

Oni su porućili Albanskoj alternativi da im je bolje i produktivnije da se bave realizacijom svog partijskog programa i obećanjima koja su dali svojim biračima, a posebno dijaspori, bez čije pomoći, na više načina, nikada, dodaju u DPS, ne bi imali većinu.

"Bolje to nego što vire u komšijska politička dvorišta, izmišljajući nekorektna podmetanja i neistine. Međutim, evidetno je da ova politička grupacija želi da svoj imidž, perspektivu i budućnost gradi na mržnji prema opoziciji, kopajući im jamu, ali ih podsjećamo na narodnu mudrost koja kaze: "ko drugome jamu kopa on prvi u njoj upada". Dakle, u nizu nekorektnih postupaka i poteza koje, otvoreno i tajno, vuče AA prema svom savezniku na državnom nivou, često nas navodi da se pitamo, da li može politika sve progutati, a sve zarad viših ciljeva. Tako da smatramo, ako postoje kao politički postulati dosljednost i principijelnost, a oni postoje, onda možemo otvoreno reći da ova politička družina je sve to bacila pod noge.

Naime, prijepodne hvaliti predsjednika Đukanovića i premijera Markovića, kao velike i uspješne državnike, a popodne agitovati i vršiti pritisak na naše aktiviste da popune njihove pristupnice, obećavajući posao i još ponešto, to je najblaže rečeno, ne samo neprincipijelnost i nekorektnost, nego bezobrazluk.Takođe, nam nije jasno ko im daje ekskluzivitet da oni mogu da se mjesecima kite rezultatima ispitivanja javnog mnijenja, kao da oni sami djeluju na političkoj sceni Crne Gore i da su ekskluzivni predstavnici Albanaca u CG", piše u saopštenju DPS-a Tuzi.

Iz ove partije su su pozivali Albansku Alternativu da na sledeće izbore nastupaju bez svojih političkih saveznika u Malesiji DSA, DUA, Bošnjačke partije i Demokratske CG, sa kojima je ova politička grupacija u koaliciji, kako bi vidjeli kakav će rezultat ostvariti.

"Sigurni smo da će i na ovom drugom ispitu doživjeti poraz kao što su poraženi i na prvom ispitu pokazajući svoju nesposobnost, nezrelost i neumijeće upravljajući opštinom", zaključili su u saopštenju.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 16 septembar 2019 09:38

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.