Standard.

petak januar 24

OO DPS Bar: Crna Gora vječna, država i njeni građani svetinje

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Nespremnost jedne vjerske zajednice da prihvati da je Crna Gora suverena država i da je potrebno da organizuje svoje djelovanje u pravnim okvirima Crne Gore ne može biti motiv za…

97 hits

petak januar 24

Marković: Propaganda da će Crna Gora biti srpska nas neće pokolebati, Amfilohije na čelu anticrnogorske opozicije

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Propaganda da će Crna Gora biti srpska, uz vulgarno plakatiranje i farbanja po našim gradovina, neće pokolebati Crnu Goru da Vlada i instituije zaštite Ustav i primjenom zakona sačuvaju državne…

460 hits

petak januar 24

OO DPS Pljevlja: Litije se politizuju protiv Crne Gore

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Litije se politizuju protiv Crne Gore, zaključeno je na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima kojoj je prisustvovao zamjenik predsjednika partije i premijer Crne Gore Duško Marković.

80 hits

petak januar 24

Ministarstvo odbrane demantovalo lažnu vijest iz Srbije: Netačni navodi o angažovanju NATO specijalaca u Crnoj Gori

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Ministarstvo odbrane demantovalo je navode u pojedinim medijima iz Srbije o angažovanju NATO specijalaca u Crnoj Gori.

183 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 septembar 2019 15:58

Marković o snimku: Država da reaguje ozbiljno i brzo u ovom slučaju

Premijer Duško Marković, komentarišući sinoć objavljeni snimak Duška Kneževića na kome navodno sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, tvrdi da preko njega ide novac do VDT-a Ivice Stankovića, kazao je da očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo riješi slučaj što prije prije.

"Specijalno i ne samo Specijalno tuzilastvo nego i cijelo Tužilaštvo je u obavezi da ovo riješi što prije. To je u intresu Tužilastva kao državnog organa, u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će to tako biti i ne želim da pomislim da u takvim rokovima i na takav način to neće biti riješeno", rekao je Marković tokom radne posjete Nikšiću.

On vjeruje da je ovo prilika i da tužilački Savjet zasijeda i da sve ono sto su slabosti, ako ih ima, riješi u najkraćem roku.

"Naravno, moramo uzeti u obzir da optužba dolazi od čvjeka koji je optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u Crnoj Gori, koja je imala i koja je mogla da dovede do nesagledivih posledica ne samo po naše javne finansije, nego i po našu ekonomiju. U svakom slučaju država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo. To je moja poruka i moj zahtjev", dodao je Marković.

Kako premijer navodi, imamo mehanizme, zakon i ljude.

"Sada je provjera sposobnosti državnog tužilaštva ili da zaustavi opstrukciju u kompromitaciji tužilastva radi neprimjerenog uticaja ili da razotkrije one koji su uključeni u mito i korupciju i da ih uhapsi", zaključio je on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Država mora da reaguje ozbiljno odgovorno i brzo u ovom slučaju", kazao je premijer.

"Ovaj slučaj mora se riješiti što prije, to je u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će tako biti", kazao je premijer tokom radne posjete Nikšiću.

Premijer vjeruje i da je ovo prilika da zasijeda Tužilački savjet.

 

 

 

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 16 septembar 2019 16:34

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.