Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Prekinuta sjednica SO Budva: Krapović i Lazović pokušali fizički da se obračunaju

Nakon trosatnog rada budvanke skupštine sjednica je, kako javlja naš reporter, prekinuta, jer umalo nije došlo do fizičkog obračuna bivšeg predsjednika opštine Dragana Krapovića i obornika DPS-a Božidara Lazovića.

329 hits

ponedjeljak oktobar 21

Jakšić za Novu M: EU pogriješila, otvara prostor za uticaje iz Rusije

Poruke koje su stigle sa posljednjeg samita lidera EU iz Brisela razočaravajuće su za Zapadni Balkan, saglasni su sagovornici Nova M televizije. Mihailo Anđušić iz vladajuće partije mišljenja je da…

181 hits

ponedjeljak oktobar 21

"Francuska nije protiv proširenja EU, želimo partnerstvo sa Crnom Gorom"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se sa državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske Ženevjev Daresjek i razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država, mogućnostima za jačanje političkih i ekonomskih veza,…

200 hits

ponedjeljak oktobar 21

Marković: Nakon Bregzita politika proširenja EU dobiće na značaju

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Crne Gore Duško Marković nada se da će, kada se završi Bregzit, politika proširenja Evropske unije ponovo dobiti na značaju. Marković je u intervjuu za AP rekao da će…

200 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 septembar 2019 15:58

Marković o snimku: Država da reaguje ozbiljno i brzo u ovom slučaju

Premijer Duško Marković, komentarišući sinoć objavljeni snimak Duška Kneževića na kome navodno sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, tvrdi da preko njega ide novac do VDT-a Ivice Stankovića, kazao je da očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo riješi slučaj što prije prije.

"Specijalno i ne samo Specijalno tuzilastvo nego i cijelo Tužilaštvo je u obavezi da ovo riješi što prije. To je u intresu Tužilastva kao državnog organa, u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će to tako biti i ne želim da pomislim da u takvim rokovima i na takav način to neće biti riješeno", rekao je Marković tokom radne posjete Nikšiću.

On vjeruje da je ovo prilika i da tužilački Savjet zasijeda i da sve ono sto su slabosti, ako ih ima, riješi u najkraćem roku.

"Naravno, moramo uzeti u obzir da optužba dolazi od čvjeka koji je optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u Crnoj Gori, koja je imala i koja je mogla da dovede do nesagledivih posledica ne samo po naše javne finansije, nego i po našu ekonomiju. U svakom slučaju država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo. To je moja poruka i moj zahtjev", dodao je Marković.

Kako premijer navodi, imamo mehanizme, zakon i ljude.

"Sada je provjera sposobnosti državnog tužilaštva ili da zaustavi opstrukciju u kompromitaciji tužilastva radi neprimjerenog uticaja ili da razotkrije one koji su uključeni u mito i korupciju i da ih uhapsi", zaključio je on.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Država mora da reaguje ozbiljno odgovorno i brzo u ovom slučaju", kazao je premijer.

"Ovaj slučaj mora se riješiti što prije, to je u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će tako biti", kazao je premijer tokom radne posjete Nikšiću.

Premijer vjeruje i da je ovo prilika da zasijeda Tužilački savjet.

 

 

 

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 16 septembar 2019 16:34

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.