Standard.

petak oktobar 18

Katnić: Tražimo da Medojeviću bude skinut imunitet, poslaćemo Skupštini dva odvojena zahtjeva

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gost je večerašnje ''Žive istine'' na Televiziji Crne Gore. On je potvrdio da je Skupština vratila zahtjev SDT-u u vezi sa oduzminanjem imuniteta Nebojši Medojevića i…

197 hits

petak oktobar 18

Đukanović: Neotvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albaniji razočaranje za region

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je da je nemogućnost postizanja dogovora na Evropskom Savjetu o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom veliko razočarenje za sve nas u regionu.

143 hits

petak oktobar 18

Katnić: Ozbiljno sumnjamo da razgovori Kneževića i Vujoševića nijesu autentični, već namješteni

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Specijalni državni tužilac Milovoje Katnić smatra da slučaj Atlas grupe i odbjeglog biznismena Duška Kneževića ima elemente hibridnog rata. On je, gostujući u emisiji "Živa istina" kazao da nosioci hibridnog…

284 hits

petak oktobar 18

Marković na prijemu ambasada Višegradske grupe: Perspektiva članstva u EU je glavni pokretač reformi na Balkanu

Perspektiva članstva u EU, u skladu sa individualnim zaslugama, ostaje glavni pokretač reformi u regionu Zapadnog Balkana, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sinoć na zajedničkom prijemu ambasadora…

197 hits

 
 
 
 
četvrtak, 19 septembar 2019 09:27

Milačić i Dajković ostaju u pritvoru, Prava Crna Gora organizuje protest ispred Uprave policije

Lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću, potpredsjedniku te partije Vladislavu Dajkoviću i funkcioneru Dragoju Vlahoviću stavljene su lisice na ruke, odmah nakon sinoćnjeg suđenja u Prekršajnom sudu. Iz Prave Crne Gore su saopštili da će se zbog hapšenja Milačića, Dajkovića i Vlahovića, danas okupiti ispred Uprave policije u znak protesta. 

Milačić, Dajković i Vlahović uhapšeni su juče u centru Podgorice nakon što su se sukobili sa policijom, koja je pokušala da podigne njihovo stranačko vozilo, nepropisno parkirano preko pješačkog prelaza.

Milačić je insistirao da mu policija kaže koji je član zakona prekršen, ističući da će im dozvoliti da obavljaju svoje službene radnje ako mu to kažu. 

Kako policija nije rekla prema kojem članu zakona postupa, Milačić se popeo na krov službenog vozila koje je već bilo prikačeno za dizalicu "pauka".

Milačić je skoro pola sata bio na krovu i onemogućavao policiju da odnesu auto, čak je i održao govor koji je pripremio za današnju konferenciju za medije.

Pošto pregovori policije i Milačića nijesu uspjeli, tri policajca su se popela na vozilo, poprsakala lidera Prave biber sprejom. Nakon toga nekoliko pristalica Prave pokušalo je da se popne na vozilo da pomogne Milačiću, ali su i oni isprskani.

Među onima koji su isprskani biber sprejom je i potpredsjednik Prave Vladislav Dajković. On je u jednom momentu pao na trotoar, a ljudi su mu pomagali da se podigne.

U međuvremenu policija je savladala Milačića, koga su oborili na ulicu i stavili mu lisice.

Nakon što se Dajković podigao i on je uhapšen. Zajedno sa Milačićem, je ubačen u maricu.

Policija je, sa druge strane tvrdila da je Milačić nepropisno parkirao auto na pješački prelaz i da "samo vrše svoju dužnost". Kada su ga zamolili da se udalji, Milačić je stao na sredinu ulice, blokirao saobraćaj i vikao "ajde dođite da me udaljite, ajde!".

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.