Standard.

srijeda oktobar 16

Dajković o smjeni: "Riječ je o samovolji pojedinca koji se vodi geslom - Partija - to sam ja"

Doskorašnji sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković smijenjen je nedavno sa te funkcije. Dajković se tek sada oglasio i poručio da su razlozi njegove smjene isključivo lični, jer tvrdi da…

405 hits

utorak oktobar 15

Vuković za Standard: Promjene Ustava gotovo nemoguće, osim ako DF ne osigura preko 300.000 glasova na referendumu

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kazao je za Standard, da su zahtjevi Demokratskog fronta za promjenama Ustava potpuno legitimni, ali da je gotovo nemoguće da će do njih…

592 hits

utorak oktobar 15

URA: Otvoriti dijalog o otvorenim listama

Uvođenje sistema otvorenih izbornih lista dobar je model izbornog sistema i tu opciju kao partija zagovaramo još od osnivanja, jer je ta odrednica i u našem programu, saopštili su danas…

404 hits

utorak oktobar 15

Jokić pisao Markoviću: Nadam se da će vas proći žal i jed što me nijeste upoznali

Član Predsjedništva Demokrata  i bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

447 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 17:35

Marković: "Obećali smo da će se stvari u Plavu mijenjati, u toku su radovi vrijedni oko šest miliona eura"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas više gradilišta u opštini Plav gdje se iz kapitalnog budžeta izvode radovi vrijedni oko šest miliona eura, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tokom radova i saradnjom sa lokalnim rukovodstvom rekavši da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno što za rezultat ima odličnu saradnju sa Vladom i zajednički rad na planiranju i realizaciji brojnih projekata.

„Ovdje sam bio u martu, i imao sastanak sa predsjednikom Opštine i njegovim timom. Napravili smo tada analizu onoga što se dešava u Plavu koje ne prati samo njihova potreba za razvoj i investicijama nego i za sanacijom lokalnih javnih finansija. Tada smo obećali da će se stvari u Plavu promijeniti, da ćemo Plavu dati novi sadržaj i novi investicioni zamah i, naravno, raditi na stabilizaciji lokalnih javnih finansija kao snažnoj podršci jednom takvom Vladinom opredjeljenju. I kao što se sjećate, takođe sam rekao da ću redovno dolaziti u Plav i pratiti šta se u Plavu dešava. Zbog toga sam danas ovdje na kraju godine, kada ističe građevinska sezona“, rekao je Marković novinarima na kraju posjete.

48870754291 e75e1dcf00 c

Predsjednik Vlade je obišao radove na I fazi puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijedne 850.000 eura kao i radove na rekonstrukciji Prnjavorske ulice, ukupne vrijednosti oko 670.000 eura i radove na gradnji novog gradskog trga vrijedne oko pola miliona eura.

„Izvođač je garantovao da će za dvadesetak dana tu prvu dionicu završiti, znate da smo već izabrali izvođača za II dionicu, u vrijednosti od preko 3,5 miliona eura. Dakle, sigurno idemo u završetak tog infrastrukturnog objekta važnog i za Plav i za Gusinje. Istovremeno smo zajedno obišli i radove na saobraćajnoj infrastrukturi u gradu – Ribarska ulica, Prnjavorska ulica, evo sada i na jednom impozantnom prostoru budućeg plavskog trga koji će biti novo, urbano lice Plava", rekao je on.

Marković vjeruje da će trg okupljati progresivne mlade snage Plava i da će se tu pokretati nove inicijative i za Plav i građane tog grada.

"Dakle, vidite da Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj Sjevera nema posebne prioritete nego nam je u fokusu cio Sjever. Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi. Vjerujem da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta. Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko 8 odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta“, rekao je premijer.

48870947667 7771e08630 c

Predsjednik Vlade je rekao u razgovoru sa građanima i ponovio pred novinarima da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak: „Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav od predsjednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan“ – rekao je premijer.

48870946237 07636988ba c

Predstavnici lokalnog rukovodstva Plava – predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević i predsjednik Skupštine opštine Šefket Jevrić iskazali su zahvalnost predsjedniku Vlade na podršci.

Premijer i lokalno rukovodstvo saglasili su se da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.