Standard.

srijeda oktobar 16

Dajković o smjeni: "Riječ je o samovolji pojedinca koji se vodi geslom - Partija - to sam ja"

Doskorašnji sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković smijenjen je nedavno sa te funkcije. Dajković se tek sada oglasio i poručio da su razlozi njegove smjene isključivo lični, jer tvrdi da…

405 hits

utorak oktobar 15

Vuković za Standard: Promjene Ustava gotovo nemoguće, osim ako DF ne osigura preko 300.000 glasova na referendumu

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kazao je za Standard, da su zahtjevi Demokratskog fronta za promjenama Ustava potpuno legitimni, ali da je gotovo nemoguće da će do njih…

592 hits

utorak oktobar 15

URA: Otvoriti dijalog o otvorenim listama

Uvođenje sistema otvorenih izbornih lista dobar je model izbornog sistema i tu opciju kao partija zagovaramo još od osnivanja, jer je ta odrednica i u našem programu, saopštili su danas…

404 hits

utorak oktobar 15

Jokić pisao Markoviću: Nadam se da će vas proći žal i jed što me nijeste upoznali

Član Predsjedništva Demokrata  i bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

447 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 17:53

Talakvadze impresioniran postignućima Crne Gore i njenim snažnim liderstvom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je uz dobrodošlicu istakao zadovoljstsvo posjetom predsjednika gruzijskog parlamenta Arčila Talakvadzea kojom se nastavlja praksa stalne političke komunikacije između dvije države koja doprinosi učvršćivanju odnosa i ostvarivanju zajedničkih ciljeva. 

Uz čestitke na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika Parlamenta i izboru nove vlade, predsjednik je kazao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

On je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a , i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata. Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik Parlamenta Gruzije, zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod. Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.