Standard.

utorak novembar 12

Borba za "pol poziciju" u trci za opozicione birače: "Džabe produžavaju rokove, Odbor neće mrdnuti dalje od dnevnog reda"

Iako posljednjih nekoliko mjeseci iz opozicionih stranaka slušamo priče o tehničkoj vladi, protestima, radikalnoj reformi izbornog zakonodavstva, slobodno se može postaviti pitanje šta je svrha ovih megalomanskih zahtjeva – ugrožavanje…

93 hits

utorak novembar 12

Brajović: Staviti tačku na priču o tehničkoj Vladi

Produženje roka Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva još jedan je pokušaj značajnijeg uključivanja opozicije u rad odbora i stvaranje uslova za izbore čiji će rezultati biti prihvatljivi…

13 hits

utorak novembar 12

Demokrate izlaze iz koalicije u Budvi, ali ostaju u vlasti?

Demokratska Crna Gora će danas napustiti vladajuću koaliciju u Budvi, ali će ostati u vlasti do eventualnog formiranja neke nove većine u lokalnom parlamentu, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih…

58 hits

utorak novembar 12

Brajović otvorio skup Svjetske banke o jačanju saradnje parlamenata i vrhovnih revizorskih institucija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvorio je danas u Podgorici Završnu regionalnu radionicu o strategijama i tehničkim pristupima jačanju saradnje između parlamenata i vrhovnih revizorskih institucija. Riječ je o…

10 hits

 
 
 
 
subota, 19 oktobar 2019 12:17

DF: Đukanović stoji iza najnovijih akcija SDT-a

Šef režima Milo Đukanović stoji iza najnovijih akcija Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje sprovodi kriminalne radnje po ugledu na južnoameričke kartele, koji su se putem korumpiranih tužilaca, izmišljanjem i podmetanjem ''dokaza'' obračunavali se sa svojim protivnicima, saopšteno je iz Demokratskog fronta povodom najnovijih aktivnosti VDT-a koje se odnose na lidera Pokreta za promjene i člana predsjedništva DF-a Nebojšu Medojevića.

Iz DF-a navode da je jasno da je to "samo jedno odjeljenje kriminalnog narko-kartela na vlasti, koji bi želio da ućutka DF i Nebojšu Medojevića da ne bi više otkrivali javnosti sve kriminalne radnje u koje su umiješani njihovi nalogodavci, partneri, prijatelji i parapolicijske structure".

"Ta ekipa, koja se lažno predstavlja kao pripadnici tužilaštva, ne reaguje na očigledne dokaze kao što su snimci profesora Duška Kneževića u kojima daje novac ili razgovara sa ključnom ličnošću tužilaštva vezano za korupciju u toj nazovi instituciji. Od ovih potpuno jasnih dokaza, za dvojac Stanković – Katnić relevantniji je očigledno namješteni uradak i neki nepostojeći rokovnik koji neodoljivo podsjeća na dokaze koje je kolumbijski kriminalac Eskobar podmetao svojim protivnicima. Vjerovatno je Saša Čađenović ispisivao taj obucak kao što je pokušao u kući policijskog funkcionera Stojkovića da oružje dopremljeno iz policijskog magacina podmetne DF-u", stoji u saopštenju DF-a.

Oni navode da dok sa jedne strane "zarobljeno sudstvo i tužilaštvo nisu u stanju da riješe brojne afere koje potresaju zemlju, a u kojima je očigledno da su na vrhu, u svim granama vlasti, kriminalci, sa druge strane ekspresno reaguju protiv Nebojše Medojevića nakon što volšebno pronalaze neki skriveni notes u kome je navodno zapisano njegovo ime".

"Sudstvo i tužilaštvo su u slučaju lidera DF-a uveli kao novo procesno pravilo – pretpostavku krivice. Svako iz DF-a se smatra krivim, pa čak i kada se dokaže suprotno. Ovakvom haosu i bezvlašću mora se jednom stati na kraj. Demokratski front nema dilemu da je Milo Đukanović, koristeći Milivoja Katnića, otpočeo kampanju mnogo širih razmjera nego što je to pokušaj saniranja štete od svakodnevnih afera koje potresaju Crnu Goru. Više nemamo dilemu da se u floskuli “hibridnog” rata krije namjera šefa režima da se svim raspoloživim sredstvima uključi u kampanju protiv Donalda Trampa. Treba li podsjetiti da je upravo Milo Đukanović, od novca stečenog prodajom narkotika, finansirao kampanju Hilari Klinton sa 5 miliona dolara, da bi za potrebe njene kampanje montirao državni udar kako bi predstavio da je isti ruski faktor “pomagao” DF-u i Donaldu Trampu. Očigledno je da će se ova kampanja nastaviti u 2020. kroz ovakve i slične postupke tužilaštva nastale u notesu specijalnog tužilaštva", nvode iz DF-a.

Posljednji put izmijenjeno subota, 19 oktobar 2019 12:41

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.