Standard.

srijeda novembar 20

Đukanovića: Kotor neodvojivi dio državnog bića Crne Gore

Kotor, grad velike istorije, bogate kulturne baštine i vjekovnog multietničkog sklada, neodvojivi je dio državnog bića Crne Gore, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki povodom 21. novembra…

38 hits

srijeda novembar 20

Finska ministarka najavila: O proširenju EU tek na proljeće

Savjet za opšte poslove Evropske unije (EU) poslao je jasnu poruku – posvećni smo Zapadnom Balkanu i proširenju EU, kazala je finska ministarka za Evropske poslove Titi Tupurainen, nakon sjednice…

60 hits

utorak novembar 19

EU spemna da razgovara sa Crnom Gorom: "Želimo da povratimo povjerenje"

Šefovi diplomatija Evropske unije su u Briselu razgovarali o francuskom prijedlogu i drugim mišljenjima o preinačenju i djelotvornijem daljem procesu pregovora o članstvu, a Srbija i Crna Gora su pozvane…

229 hits

utorak novembar 19

Bošković: Borba protiv sajber napada štiti nas od povratka u haos 90-tih

Ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je da je zaštita od sajber napada i dezinformacija ključna u zaštiti Balkana od povratka u haos ratnih godina 90-ih, u kojima je desetine hiljada ljudi poginulo…

219 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 novembar 2019 18:12

Pešić: Dok je Đukanovića, vlast će vam biti pusta želja

Znamo da imate noćnu moru od predsjednika DPS-a, dokle god je Mila Đukanovića, vlast će vam biti samo pusta želja i “promo” fantazija, poručio je Demokratama predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Nikola Pešić.

Povodom današnjeg saopštenja Demokratske Crne Gore u kojem su DPS-u poručili da je gotovo sa korišćenjenjem svih državnih resursa za njihove "nečasne namjere, oglasio se Pešić.

"Bježite od novog glasačkog listića, biračkog spiska i zakonitih adresa u mišju rupu, ali i tamo ćete se morati suočiti sa pravdom, istinom i zakonom", rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Pešić je kazao da Demokrate svakom novom rečenicom samo pokazuju svoju demagogiju i licemjerje.

"Dvije karakteristike koje su najviše doprinijele svim njihovim neuspjesima, podjelama, zavadama i na kraju, poziciji samoumišljenih pretendenata na vlast, kojoj na njihovu žalost, a na sreću građana Crne Gore, ne mogu ni prići", rekao je Pešić.

On ih, kako je kazao, podsjeća na osnovne činjenice koje zanemaruju.

"Kada pokušavate da manipulišete oznakama stambenih zgrada, pitamo vas, da li ste, u opštinama gdje participirate u vlasti (iako su vas iz većine istjerali), promjenili oznake BB? Taj posao je u nadležnosti lokalne samouprave, zar ne? Vjerovatno prije niste stigli da razmišljate o takvim 'trivijalnostima', jer ste, po tvrdnjama vaših koalicionih partnera i bivših funkcionera pravili razne kombinacije, zapošljavali rođake, zloupotrebljavali državne resurse... Da vas takođe podsjetimo da su tužilaštvo i sudstvo nezavisni, i upravo u skladu sa zakonima na kojima je insistirala opozicija, izvršna vlast nema nikakvih mehanizama uticaja na odluke ovih grana vlasti", kazao je Pešić.

U DPS-u kako je kazao osnovano sumnjaju na osnovu onoga što su do sada radili "da bi ste se vi drugačije odnosili prema nezavisnim institucijama. Upravo onako kako preko promo tabloida crtate mete onim koji se ne slažu sa vašim mišljenjem".

"To ste najbolje pokazali sramotnom kampanjom protiv Univerziteta CG i medijskim linčom osoba koje su zadužene da provjere da li je Aleksa Bečić, postao magistar tako što je prepisao tuđi rad", navodi se u saopštenju.

Pešić ističe da je opšte poznata činjenica, a kako je kazao, u isto vrijeme i jedan od razloga velike podrške koju DPS ima kod birača, je upravo, kkao ističe, to što oni ispunjavaju ono što obećaju.

"Crna Gora je postala nezavisna iako to niste htjeli, članica NATO-a iako ste i to opstruirali. Uprkos vašim željama i mračnim prognozama koje lansirate preko 'promo' glasila, Crna Gora je najnaprednija ekonomija u regionu i lider u evropskim integracijama", kazao je Pešić.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 10 novembar 2019 19:34

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.