Standard.

subota decembar 14

Papa Franjo potvrdio: Iduće godine dolazim u Crnu Goru

Papa Franjo potvrdio je na današnjem sastanku sa premijerom Duškom Markovićem u Vatikanu da će doći u Crnu Goru iduće godine.

263 hits

subota decembar 14

Nova pravila: U parlamentu kao u školi – "ističe se" i "ne zadovoljava"

Rad u skupštinskoj službi ubuduće će se vrjednovati u skladu sa novim Pravilnikom o bližim mjerilima, načinu i postupku ocjenjivanja rada državnih službenika i namještenika u Službi Skupštine. Pravilnik je…

236 hits

subota decembar 14

"Reformisani model pregovaranja biće bolji za Crnu Goru i Srbiju"

Francuska nije protiv proširenja Evropske unije, ali Pariz želi da Unija prvo bude reformisana prije proširenja, jer će to biti u interesu i novih i starih članica, izjavila je u…

216 hits

subota decembar 14

Prvi put se Crna Gora mora više čuvati unutrašnjih nego spoljnih neprijatelja

“Javni poziv, bolje reći prijekor i upozorenje pripadnicima bošnjačkog, albanskog i hrvatskog naroda da se ne miješaju u odnose ‘među pravoslavnom braćom’, je jasna šovinistička i nacionalistička poruka da Crna…

236 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 novembar 2019 11:30

SNP: Brajović da se povuče sa funkcije

Brajović Brajović

Strasti oko eventualnog učešća vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića u korupcionaškim aferama još se nisu smirile, a već je tu novi skandal u kojem se dovodi u pitanje kredibilitet lidera Socijaldemokrata Ivana Brajovića da i dalje vodi najviši zakonodavni dom u državi, saopšteno je iz SNP-a.

"Naime, prije nekoliko dana pažnja javnosti je usmjerena na aferu u kojoj je glavni akter prvi čovjek Skupštine Crne Gore. Specijalno državno tužilaštvo je obznanilo da su u tom organu formirani spisi predmeta i da je u toku izviđaj povodom transakcija predsjednika Skupštine, odnosno da se ispituje da li je odbjegli biznismen Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 eura sa Brajovićeve rivolving kartice", dodaje se u saopštenju te partije.

Naravno, po njemu, kako navode, u cijeloj priči nema ništa sporno i Brajović potpuno nonšalantno poziva institucije da utvrde da li postoji njegova odgovornost u ovom slučaju.

"Umjesto što apeluje na zarobljeno crnogorsko pravosuđe da pokrene potrebne radnje, SNP CG poziva Brajovića da se povuče i ostavi slobodu istražnim organima da rade svoj posao.  To je ustaljena praksa u razvijenim demokratijama i samo na taj način Brajović može skinuti sumnju sa sebe i ljagu sa jedne od najvažnijih institucija u državi. No, sasvim smo sigurni da će se Brajović voditi primjerom Ivice Stankovića, pa će se ova agonija, kao i brojne druge, nastaviti u nedogled", zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.