Standard.

subota decembar 07

Nikolić: Opozicija već priprema alibi za gubitak izbora

Objavljeno u: Politika

by Samir

Sve ukazuje na to da opozicija nema želju da dođe do dogovora, jer bi to značilo da nakon izbora treba da priznamo rezultate i čestitamo pobjedniku. To se do sada…

260 hits

subota decembar 07

Vikend novine tvrde: Organizacija "Odupri se" organizuje protest kako bi opravdala uloženi novac

Objavljeno u: Politika

by Samir

Pokret “Odupri se” danas organizuje protest u Podgorici kako bi ispunio obavezu prema jednoj nevladinoj organizaciji koja dobija novac iz evropskih fondova, koja im je, navodno, dala 40. 000 eura…

270 hits

petak decembar 06

Škrelja: Tražiću zaštitu za mene i moju porodicu

Poslanik Demokratske partije socijalista, predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, vjerovatno će tražiti zaštitu državnih organa, jer se, nakon učestalih prijetnji poslanika Demokratskog fronta, ne osjeća sigurno ni on, ni…

458 hits

petak decembar 06

Savković: Nijesam isključena iz Radničke partije

Poslanica Radničke partije Željka Savković kazala je da nije isključena iz te stranke, te da uredno obavlja poslaničku funkciju.

660 hits

četvrtak decembar 05

Demokrate DPS-u: Da li ćete podnijeti ostavke ukoliko ne bude tehničke vlade?

Iz Demokrata su upitali Poslanički klub DPS-a hoće li podnijeti ostavke i napustiti politiku ukoliko ne bude tehničke vlade.

373 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 19:30

"Sa Kongresa DPS-a poslate jasne i važne poruke"

Sa Kongresa Demokratske partije socijalista poslate su jasne poruke i vrlo transparentno su predstavljeni pravci političkog djelovanja, gdje su posebno istaknuta vjerska i identitetska pitanja, te borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ovim najjaca partija DPS, zauzima prostor, koji ni jedna politička partija nije htjela i nije ni kadra da zauzme, kaže za Novu M politički analitičar Ranko Đonović. Da DPS ima kapacitet da nastavi, prije svega, putem daljih demokratskih procesa i snaženja institucija, uz potrebu ostvarivanja programa koji su najavili, smatra i dugogodišnji novinar i publicista Danilo Burzan. Po mišljenju urednika portala Analitika Predraga Zečevića, DPS je pokazala da je glavna politička snaga Crne Gore i da može da bude među najjačima u regionu.

Među najznačajnijim porukama sa Kongresa Demokratske partije socijalista novinar i publicista Danilo Burzan, u razgovoru za Novu M, izdvaja to što DPS najavljuje kontinuitet ekonomskog rasta i poboljsanja zivotnog standarda gradjana.

Što je prije svega značajno za sve građane Crne Gore , kao i najava da će biti stvarani uslovi za brže zapošljavanje mladih. Za mene su to dva značajna aspekta, a naravno i ovo snaženje identiteta, kao i angažovanje na obnovi autokefalnosti crnogorske pravoslavne crkve.

Za očekivati je, kako kaže, da će pitanja crkve i identiteta pokrenuti lavinu različitih mišljenja u Crnoj Gori.

“Obnova crnogorske autokefalne crkve je nešto što i dalje izaziva dosta negodovanja u dijelu javnosti. Međutim, nadam se da će u narednom periodu sve više sazrijevati svijest o tome da je to na neki način nužnost, da Crna Gara mora da ide naprijed. Crnogorska pravoslavna crkva mora biti obnovljena i to je jedan od uslova za normalno funkcionisanje i postojanje države Crne Gore. U krajnjem, bez Crnogoraca i crnogorske crkve nema ni države Crne Gore”, rekao je Burzan.

Za političkog analitičara Ranka Đonovića, ništa manje važno pitanje nije ni borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. I to je predsjednik Milo Đukanovic potcrtao pod prioritete u subotu na osmom Kongresu:

“Dugo vremena je vladalo po Crna Gora mišljenje da se to ne radi na najvećem nivou. Međutim u proteklih četiri, pet godina imamo desetak predsjednika opština i visokih funkcionera DPS -a koji su procesuirani ili se vode postupci, pa do drugog čovjeka partije i dijela njegove porodice i rukovodstva Budve koje je došlo na tapetu. To mogu da urade samo partije koje su sigurne u sebe, koje zaista ozbiljno namjeravaju da urade ono što pričaju”, rekao je Đonović.

On dodaje da obećanja koja je dao prvi čovjek najjače partije, a koji je i trasirao ove smjernice, ohrabruju i ulivaju povjerenje.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 02 decembar 2019 19:16

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.