Standard.

četvrtak januar 23

Đukanović i Vučić saglasni da treba smiriti tenzije

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Treba učiniti dodatne napore obje strane da se spuste tenzije i ne dozvoli antagoniziranje među našim narodima i zemljama, koje između ostalog povezuju i zajednički evropski ciljevi, usaglasili su se…

233 hits

četvrtak januar 23

DF: Sa sveštenstom redovno razgovaramo, uvjereni smo da postoji akcija kako posvađati Amfilohija i Irineja

Poslanici Demokratskog Fronta Andrija Mandič, Milan Knežević i Nebojša Medojević, održali su danas vanrednu pres konferenciju zbog, kako su kazali, eskalirajuče krize u crnogorskom pravosuđu. Naime, juče se na portalima…

230 hits

četvrtak januar 23

Brajović - Picula: Evropski parlament snažno podržava proces proširenja Evropske unije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, zajedno sa potpredsjednicima Skupštine Branimirom Gvozdenovićem i Gencijem Nimanbeguom, razgovarao je danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, poslanikom Toninom Piculom, saopšteno je…

108 hits

četvrtak januar 23

Amfilohije odgovorio Markoviću: Dijalog kada Vlada prihvati amandmane Mitropolije

Objavljeno u: Politika

by Samir

Ako je poziv na dijalog predsjednika Vlade Duška Markovića samo u vezi onog bezakonja, onda je bolje da se tu ne započinje nikakav razgovor, kazao je za Dan mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

290 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
ponedjeljak, 02 decembar 2019 19:30

"Sa Kongresa DPS-a poslate jasne i važne poruke"

Sa Kongresa Demokratske partije socijalista poslate su jasne poruke i vrlo transparentno su predstavljeni pravci političkog djelovanja, gdje su posebno istaknuta vjerska i identitetska pitanja, te borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ovim najjaca partija DPS, zauzima prostor, koji ni jedna politička partija nije htjela i nije ni kadra da zauzme, kaže za Novu M politički analitičar Ranko Đonović. Da DPS ima kapacitet da nastavi, prije svega, putem daljih demokratskih procesa i snaženja institucija, uz potrebu ostvarivanja programa koji su najavili, smatra i dugogodišnji novinar i publicista Danilo Burzan. Po mišljenju urednika portala Analitika Predraga Zečevića, DPS je pokazala da je glavna politička snaga Crne Gore i da može da bude među najjačima u regionu.

Među najznačajnijim porukama sa Kongresa Demokratske partije socijalista novinar i publicista Danilo Burzan, u razgovoru za Novu M, izdvaja to što DPS najavljuje kontinuitet ekonomskog rasta i poboljsanja zivotnog standarda gradjana.

Što je prije svega značajno za sve građane Crne Gore , kao i najava da će biti stvarani uslovi za brže zapošljavanje mladih. Za mene su to dva značajna aspekta, a naravno i ovo snaženje identiteta, kao i angažovanje na obnovi autokefalnosti crnogorske pravoslavne crkve.

Za očekivati je, kako kaže, da će pitanja crkve i identiteta pokrenuti lavinu različitih mišljenja u Crnoj Gori.

“Obnova crnogorske autokefalne crkve je nešto što i dalje izaziva dosta negodovanja u dijelu javnosti. Međutim, nadam se da će u narednom periodu sve više sazrijevati svijest o tome da je to na neki način nužnost, da Crna Gara mora da ide naprijed. Crnogorska pravoslavna crkva mora biti obnovljena i to je jedan od uslova za normalno funkcionisanje i postojanje države Crne Gore. U krajnjem, bez Crnogoraca i crnogorske crkve nema ni države Crne Gore”, rekao je Burzan.

Za političkog analitičara Ranka Đonovića, ništa manje važno pitanje nije ni borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. I to je predsjednik Milo Đukanovic potcrtao pod prioritete u subotu na osmom Kongresu:

“Dugo vremena je vladalo po Crna Gora mišljenje da se to ne radi na najvećem nivou. Međutim u proteklih četiri, pet godina imamo desetak predsjednika opština i visokih funkcionera DPS -a koji su procesuirani ili se vode postupci, pa do drugog čovjeka partije i dijela njegove porodice i rukovodstva Budve koje je došlo na tapetu. To mogu da urade samo partije koje su sigurne u sebe, koje zaista ozbiljno namjeravaju da urade ono što pričaju”, rekao je Đonović.

On dodaje da obećanja koja je dao prvi čovjek najjače partije, a koji je i trasirao ove smjernice, ohrabruju i ulivaju povjerenje.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 02 decembar 2019 19:16

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.