Standard.

srijeda januar 22

Marković: Ima crkvi koje su upisane na Amfilohija, ali i druge sveštenike! To je nedopustivo

Premijer Duško Marković gostujuči u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao je razočaravajuće sve ono što se dešavalo u posljednjih mjesec dana od usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskom parlamentu.

430 hits

srijeda januar 22

Pavićević: Čučka nije napustio Crnogorsku zbog neslaganja sa mnom

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević negirao je navode da je bivši funkcioner Crnogorske Miodrag Čučka napustio Crnogorsku zbog ličnog neslaganja sa politikom predsjednika stranke.

25 hits

srijeda januar 22

Mitropolija: Amfilohije se nije sastajao sa liderima opozicije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nije se sastao sa liderima opozicionih partija, kako su sinoć prenijeli pojedini portali, saopteno je Danu iz Mitropolije.

269 hits

srijeda januar 22

Čučka podnio ostavku na sve funkcije u Crnogorskoj: Sve je izgubilo smisao

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, uključujući i funkciju odbornika u Skupštini opštine Budva, saznaje Pobjeda.

58 hits

 
 
 
 
subota, 07 decembar 2019 08:02

Vikend novine tvrde: Organizacija "Odupri se" organizuje protest kako bi opravdala uloženi novac

Pokret “Odupri se” danas organizuje protest u Podgorici kako bi ispunio obavezu prema jednoj nevladinoj organizaciji koja dobija novac iz evropskih fondova, koja im je, navodno, dala 40. 000 eura za organizovanje okupljanja građana u 2019. godini. Prema nezvaničnim saznanjima Vikend novina, taj novac nije u potpunosti potrošen, pa je bilo neophodno organizovati proteste do kraja ove godine.

Tako pokret “Odupri se”, osim što je na političkom tržištu Crne Gore u stalnoj potrazi za partnerima i podrškom, sada i na finansijskom tržištu jer mora, navodno, opravdati sredstva o kojima se nije mnogo govorilo ove godine.

Vikend novine su uputile pitanja pokretu “Odupri se” o eventualnim donacijama, donatorima i iznosu dobijenih sredstava, ali nijesu dobile odgovor.

Podsjetimo, predstavnici “Odupri se” su polovinom maja ove godine boravili u Briselu. Saopštili su tada da su zadovoljni porukama koje su tamo dobili i da očekuju podršku u svojim budućim aktivnostima. Kazali su da su delegaciju pokreta u Briselu primili predstavnici iz deset zemalja Evropske unije, uključujući Francusku i Njemačku, te da su dobili pozitivne komentare zbog činjenice da su u Crnoj Gori, do tada, organizovali deset mirnih protesta i uspjeli da objedine opoziciju.

Na drugoj strani, delegacija Evropske unije u Podgorici saopštila je da institucije EU ne stoje iza posjete delegacije pokreta “Odupri se” Briselu.

Posjetu nijesu organizovale institucije EU i mi nijesmo upoznati sa bilo kakvim očekivanim rezultatima te posjete”, saopšteno je tada iz Delegacije EU.

I pored insistiranja medija, iz “Odupri se” nikada nisu saopštili ko je organizovao ovu posjetu i sa kim su se sreli u Briselu.

Lider pokreta “Odupri se” Džemal Perović, nakon posjete Briselu, u izjavi za medije nije želio da saopšti ko im je organizovao posjetu, navodeći da su se sreli sa predstavnicima različitih struktura na različitim nivoima, čije identitete ne može otkriti, ali da su naišli na razumijevanje i da će u Briselu za njihovu “borbu imati dugoročnu podršku”.

Perović je tom prilikom saopštio da su “otišli na poziv prijatelja iz Brisela”.

Ipak, protesta će i danas biti, bez obzira na brojnost i na činjenicu da nema ništa novo da se kaže. Pad energije, loša saradnja sa partijama, odugovlačenje i sve ostalo što je “krasilo posljednje proteste moraju biti zanemareni jer je, izgleda, neophodno opravdati sredstva koja su dobijena”.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.