Standard.

ponedjeljak januar 27

Đukanović: Ne može biti velike Srbije, niti velike Albanije, može samo biti velike tragedije

Objavljeno u: Politika

by Lejla

  Ne dozvolite da se vaša vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora, poručio…

691 hits

utorak januar 28

Farbanje tradicije ili tradicija farbanja

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Riječi, kao i gestovi, imaju svoja osnovna, prenosna ili figurativna značenja. I žargonska. U našu stvarnost su posljednjih dana u opticaj vraćene riječi: litija, moleban, tradicija, farbanje. Litija i moleban…

115 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podnio je ostavku na tu funkciju, ali, kako je saopštio Danu, ostaje u političkom životu Crne Gore.

78 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

utorak januar 28

Turska zastupa naše državljane u 23 države svijeta

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Sporazumom između Crne Gore i Turske o pružanju konzularne zaštite crnogorskim državljanima, koji je usvojila Vlada na prošloj sjednici, predviđeno je zastupanje turskih diplomatsko-konzulamih predstavništava u ukupno 23 države Afrike…

72 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 09 decembar 2019 16:22

Burno na Kolegijumu: Vlast i pored protivljenja opozicije zakazala raspravu o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti za 24. decembar

Kolegijum predsjednika Skupštine prekinut je danas nakon oštre verbalne rasprave predstavnika vlasti i dijela opozicije, saznaje portal Standard. Naime, vlast je namjerila da se predlog Zakona o slobodi vjeroispovjesti nađe na sjednici Skupštine 24. decembra čemu su se žestoko usprotivili predstavnici kluba Demorkatskog fronta SNP-Demos.

Međutim, nakon što je Kolegijum nastavljen, i pored insistiranja dijela opozicije da to ne čine, iz vladajuće koalicije su odlučili da zakažu za 24. decembar novu sjednicu. 

Na toj sjednici prva tačka dnevnog reda biće Budžet za 2020 godinu, a druga Zakon o slobodi vjeroispovjesti. 

Ukoliko se usvoji dnevni red, o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti će se raspravljati 26. decembra. 

Podsjećamo, iz DF-a su najavili strategiju za odbranu crkve, ističući da su spremni da položimo živote za hramove i crkve. 

Takođe, po prvi put su se o ovom oitanju oglasile i Demokrate. Oni smatraju da zakon ne treba usvojiti, a pružili su otvorenu podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Iz vladajuće koalicije ranije su istakli da je zakon usklađen sa preporukama Venecijanske komisije, te da će podržati njegovo usvajanje.

 

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 09 decembar 2019 16:42

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.