Standard.

ponedjeljak januar 27

Đukanović: Ne može biti velike Srbije, niti velike Albanije, može samo biti velike tragedije

Objavljeno u: Politika

by Lejla

  Ne dozvolite da se vaša vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora, poručio…

686 hits

utorak januar 28

Farbanje tradicije ili tradicija farbanja

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Riječi, kao i gestovi, imaju svoja osnovna, prenosna ili figurativna značenja. I žargonska. U našu stvarnost su posljednjih dana u opticaj vraćene riječi: litija, moleban, tradicija, farbanje. Litija i moleban…

110 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podnio je ostavku na tu funkciju, ali, kako je saopštio Danu, ostaje u političkom životu Crne Gore.

75 hits

utorak januar 28

Pavićević podnio ostavku

Objavljeno u: Politika

utorak januar 28

Turska zastupa naše državljane u 23 države svijeta

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Sporazumom između Crne Gore i Turske o pružanju konzularne zaštite crnogorskim državljanima, koji je usvojila Vlada na prošloj sjednici, predviđeno je zastupanje turskih diplomatsko-konzulamih predstavništava u ukupno 23 države Afrike…

69 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
utorak, 10 decembar 2019 20:41

Kolić: DPS stvara atmosferu tenzija i svađa da bi pobjegao od izbornih reformi

Namjera Demokratska partija socijalista da stvori atmosferu tenzija, podjela i svađa među građanima kako bi pobjegao od sveobuhvatnih izbornih reformi i rješenja Demokrata, Demosa i Neđeljka Rudovića, danas je potpuno ogoljena, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić.

On ističe da su uzalud pokušaji poslanika Miloša Nikolića da prebacuje loptu odgovornosti u dvorište opozicije, ako su svi građani i međunarodna zajednica mogli vidjeti završi čin opstrukcije izbornih reformi u režiji DPS-a.

“Ne opstruira proces onaj ko je predložio 16 zakonskih projekata, već onaj ko nije predložio niti jedan. Ne može onaj ko nema niti jedno rješenje, optuživati za opstrukciju one koji su predložili 200 rješenja. Zar je opstrukcija to što je opozicija završila kompletan posao u svim radnim odborima kojima koordinira, za razliku od radnih odbora kojima koordinira DPS-a, a čiji su rezultati čista nula”, upitao je Kolić.

On je poručio DPS-u da pokažu jedno jedino rješenje koje su zvanično zaveli i potpisali.

“Nemate niti jedno, jer vam je cilj opstrukcija. Sposobni ste samo da manipulišete i izazivate podjele. Prvo ste pokušali sa neustavnim odlukama Univerziteta Crne Gore, koje je oborio Ustavni sud. Potom ste angažovali kvazi analitičare. Zatim ste naredili i motivisali vaše lokalne funkcionere da fizički napadaju funkcionere Demokrata. A, onda ste suprotno Odluci o obrazovanju Odbora na sjednici Vlade usvojili predlog seta medijskih zakona i time pesnicom udarili po sred stola Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva”, navodi poslanik Demokrata.

Kako dodaje, kada im je sve palo u vodu, opredijelili su se da opet izvuku Zakon o slobodi vjeroispovjesti i tako pobjegnu sa ivice ambisa.

“Vi ne želite reforme izbornih zakona već reforme svađa, podjela i tenzija. Vi nećete da se priča o fantom biračima, b.b adresama, ucjenama i pritiscima, već hoćete da svađate braću, komšije i prijatelje. Hoćete da posijete sjeme razdora među braćom, da narušite mir i suživot pripadnika svih vjera i svih nacija”, poručio je Kolić.

Prema njegovim riječima, DPS hoće da manipuliše vjerama, svetinjama i osjećanjima.

“Hoćete da ljubav zamijenite mržnjom, a toleranciju netrpeljivošću. Hoćete da posvađate pravoslavce sa katolicima, katolike sa muslimanima, Crnogorce sa Srbima, Albance sa Bošnjacima, Hrvate sa Crnogorcima… kako bi okrenuli još jedan nacionalističko-šovinistički krug, koji se po pravilu uvijek završi trpanjem miliona u vaše tajkunske i mafijaške džepove. Vi ste gospodo ideološki krpelji, koji zajedno sa vašim trodecenijskim pomagačima trujete i sijete zlu krv među građanima koji su vjekovima živjeli u miru i slozi na ovim prostorima. Tako jedni udaraju na Srbe, a drugi na muslimane, udjeljujući im najpogrdnije epitete od kojih se gnuša svaki čestiti građanin Crne Gore”, kaže Kolić.

Optužio ih je i da žele da, radi zaštite svojih fotelja, ugroze budućnost generacija koje dolaze, da otmu sadašnjost i natjeraju mlade da napuste zemlju, da odu sa svojih ognjišta i od svojih porodica, a da oni nastave sa otimanjem resursa i rasprodajom Crne Gore, koju su nam djedovi u amanet ostavili.

“Najavili ste već ratnohuškački politički kurs sa vašeg Kongresa u liku vašeg pećinskog nacionaliste Vuka Draškovića, kojeg ste doveli kako bi zajedno sa njim otpočeli politiku odvratnog političkog nacionalizma. Ali, ako ste mislili da ćete zadržati vlast, ponovo svađajući braću i zadržavajući izborne lopovluke, ovoga puta ste se preračunali i preigrali, jer ćemo braniti sve vjere i sve nacije i svaku crkvu i svaku džamiju i svaku katedralu u Crnoj Gori, onako kako branimo sami sebe, jer braneći druge od vas branimo čojstvo i junaštvo svih naroda sa ovih prostora”, dodaje on.

Podsjeća da su obećali građanima na početku procesa da će DPS izvesti na čistac.

“I sada je jasno i građanima i međunarodnoj zajednici ko bježi od poštenih izbora, a ko se iskreno zalaže za prvu fer izbornu utakmicu u istoriji Crne Gore”, zaključuje Kolić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.