Standard.

srijeda januar 29

DF: Slobodni građani i novinari se hapse po direktivi šefa režima

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Demokratski front Nikšić najoštrije osuđuje seriju hapšenja građana i novinara po Crnoj Gori od strane režimske policije Đukanovića, koji je pogubio kompase, uvjeren da golim nasiljem može održati diktaturu.

44 hits

srijeda januar 29

Još jedna režirana drama iz Beograda

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Iznenadni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa službama bezbjednosti zbog pogoršanog stanja u regionu dio je predstave koju Srbija režira, nakon usvajanja crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Prateći slijed događaja…

113 hits

utorak januar 28

Brajović: Podrška EU Crnoj Gori biće jak pozitivan signal i ostalim zemljama u regionu

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Podrška Crnoj Gori kao najuspješnijoj u pregovaračkom procesu, biće jak pozitivan signal i ostalim zemljama u regionu, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović  na sastanku sa šefovima i predstavnicima političkih grupa u Evropskom…

172 hits

utorak januar 28

Farbanje tradicije ili tradicija farbanja

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Riječi, kao i gestovi, imaju svoja osnovna, prenosna ili figurativna značenja. I žargonska. U našu stvarnost su posljednjih dana u opticaj vraćene riječi: litija, moleban, tradicija, farbanje. Litija i moleban…

197 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 13 januar 2020 20:44

DPS: Dajemo podršku državnim organima

Sve one koji smatraju da su medijske manipulacije legitiman novinarski izraz, željeli bismo da podsjetimo da sloboda izražavanja ima svoja ograničenja propisana Ustavom, zakonom, profesionalnim kodeksom, javnim interesom i poštovanjem ljudskih prava, saopšteno je iz DPS-a.

"Intenzivna kampanja lansiranja lažnih vijesti i njihovog širenja, čime se uznemiravaju građani i pokušavaju izazvati panika i neredi, nema dodirne tačke sa informisanjem i pravom javnosti da zna. To je vid specijalnog rata koji vode pojedini centri, preko osoba koje se sakrivaju iza novinarskih legitimacija, sa krajnjim ciljem destabilizacije države Crne Gore, širenja panike i ugrožavanja bezbjednosti građana".

Čudi da, kako su kazali, takozvana strukovna udruženja, nevladine organizacije i građanske partije, kao i sami novinari koji drže do svog digniteta, nijesu pravovremeno osudili intenzivno plasiranje lažnih vijesti, kako se to očekuje od odgovornih subjekata u društvu.

"Posebno imajući u vidu da su neki od njih izvodili novinare pred tužioce i sudije kada su njihovi privatni ili partijski interesi bili ugroženi. DPS daje podršku državnim organima da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani", zaključuju iz DPS-a.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.