Standard.

subota jul 21

"Tramp je maestralno odradio marketing Crnoj Gori, iskoristite ga kao Kolinda Svjetsko prvenstvo"

Trampova izjava da ćemo imati treći svjetski rat ako se Crnogorci razgoropade, postala je hit u svjetskim medijima i na društvenim mrežama. Poznati novinar Jakša Šćekić, koji je radio i…

73 hits

subota jul 21

U pregovorima Crnogorske i Fronta pobijedile Demokrate

Demokratska Crna Gora će nakon planirane rotacije u vlasti sa Demokratskim frontom u decembru dobiti i mjesto potpredsjednika opštine, što do sada nije bilo predviđeno koalicionim sporazumom, potvrđeno je Vikend…

17 hits

subota jul 21

Merkel: NATO štiti i Crnu Goru

Njemačka kancelarka, Angela Merkel, je na konferenciji za novinare u Berlinu rekla da je član 5 odredbe o kolektivnoj odbrani "centralni element NATO", kao i da vjeruje da taj član…

4 hits

petak jul 20

Ivan Vuković jednoglasno podržan za gradonačenika Podgorice

Na sjednici Odbora Demokratske partije socijalista Glavnog grada Podgorica, koja je održana danas, jednoglasno je usvojen predlog da Ivan Vuković, nosilac liste DPS na proteklim lokalnim izborima u Podgorici, bude…

60 hits

 
 
 
 
Milica Minić

Milica Minić

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju, Vukomir Bošković, osudio je na godinu zatvora Beranca Zdravka Petrovića (36)zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je da je bila u pravu kada je, prije godinu, rekla da Evropa više ne može da se oslanja na SAD kada je riječ o uspostavljanju reda u svijetu.

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju kojim predsjedava sudija Radoslav Konatar izreklo je osudu od šest mjeseci kućnog pritvora dr Eldinu Lameževiću, hirurgu iz Bijelog Polja zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi na štetu sugrađanina Mirsada Bošnjaka. Ustavni sud je predmet na postupanje dostavilo Višem sudu, koji je otvorio postupak.

Sjedinjene Američke Države (SAD) glavni su strateški saveznik Crne Gore, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković u razgovoru sa ambasadorkom SAD u Podgorici, Margaret Ueharom.

Punomoćnik Vanje Ćalović Marković, advokat Veselin Radulović, podnio je tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv Skupštine Crne Gore, radi poništenja nezakonite odluke kojom je Ćalović Marković razriješena članstva u Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). 

Britanski rok i pop pjevač Rod Stjuart izjavio je da će krajem septembra izdati novi album "Blood Red Roses" koji smatra veoma ličnim albumom.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj usprotivio se ideji o razmjeni teritorije sa Srbijom i dao snažno upozorenje. On je za RTV Dukađini rekao da to znači rat.

Posljednjih nekoliko dana Internetom se širi vijest da je britanski glumac Roan Atkinson, koji se proslavio ulogom Mister Bina umro, a kada kliknete na tu vijest, vaš računar će se zaraziti virusom. Zato, izbjegnite klik na taj link ukoliko ga negdje vidite.

Jedan napad na NATO članicu znači napad na SVE. To je poruka neimenovanog zvaničnika alijanse na izjavu Donalda Trampa koji se zapitao "što bi njegov sin ratovao za Crnu Goru" uz opasku da bismo mi mogli da izazovemo Treći svjetski rat.

Prijedlog specijalne državne tužiteljke Stojanke Radović da se poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kazni sa dva mjeseca zatvora je stigao u Viši sud. Radović je to predložila jer Knežević ranije nije htio da kaže ko je sudija podgoričkog Višeg suda koji mu je, navodno, tražio mito od 10.000 eura kako bi mu ukinuo ili ublažio kaznu od četiri mjeseca zatvora koju je već izdržao, a zbog napada na policajca 2015. godine.