Standard.

četvrtak april 19

Marković: Izvještaj pokazao da NVO nisu bile u pravu kada su tražile aktiviranje klauzule balansa

Premijer Duško Marković kazao je da Vlada ima mehanizam da odgovori izazovima koji proizilaze iz posljednjeg izvještaja o neparetku ka EU. Premijer je, na zajedničkoj konferenciji za medije nakon susreta…

72 hits

četvrtak april 19

"Bojanić je trećerazredni kandidat, Dritan je diktator koji mrvicama hrani bolesnu sujetu"

Diktatorski i falangistički model Dritana Abazovića, protjerivanjem iz Partije slobodomislećih i moralnih pojedinaca nedvosmisleno pokazuje svu njegovu političku slabost i beskrupuloznost trgovanjem sa moćnijim opozicionim partijama i njihovim liderima, od…

1451 hits

četvrtak april 19

FOTO - Đukanović, Roćen i Marković ćaskaju

Osim zvaničnih saopštenja, Vlada Crne Gore je na Tviteru počela da objavljuje i manje formalne postove.

137 hits

četvrtak april 19

Poslanica Demokrata: DPS se najviše plaši Alekse i Dritana

Demokratska partija socijalista (DPS) je, napadom na lidere Demokrata i Građanskog pokreta URA, Aleksu Bečića i Dritana Abazovića, nesvjesno otkrila koga se najviše plaši u susret predstojećim lokalnim izborima, ocijenila…

195 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

Džef Bezos, osnivač “Amazona” i najbogatiji čovjek na svijetu, ima mnogo razloga da bude zadovoljan, ali šta je s onima koji rade za njega, pita se novinar Džejms Bludvort, koji se zaposlio u “Amazonovom” skladištu u Stafordširu kako bi istraživao za svoju knjigu o loše plaćenim poslovima u Velikoj Britaniji.

četvrtak, 19 april 2018 22:00

Ovo je prognoza vremena za sjutra

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost u sjevernim predjelima.

Mnogi smatraju da je upravo Jarac najjači horoskopski znak, ali nije baš tako. U pitanju je, ipak, Škorpija.

Potrebna je aktivnija saradnja crnogorskog i srbijanskog pravosuđa, ocijenjeno je na sastanku predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović, koja je u zvaničnoj posjeti Podgorici.

Plavska policija izvršila je danas pretres na tri lokacije i tom prilikom pronašla i oduzela oko kilogram marihuane, okvir i municiju od automatske puške i tzv. drobilicu sa ostacima opojne droge, saopšteno je iz Uprave policije.

Ko je politički diletant, ali i novinar najbolje će znati gospodin Nikolić ali i crnogorska javnost jer kada pomenuti govori o drugome najbolje kaže sve o sebi, stoji u odgovoru generalnog sekretara URA Milete Radovanića na saopštenje Andrije Nikolića iz DPS-a.

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojsilav Šešelj je i danas nastavio sa bahatim ponašanjem i prijetnjama iz zgrade Skupštine Srbije. Kako je rekao na konferenciji za novinare, u njegovim redovnim aktivnostima biće gaženje hrvatske zastave, prijetnje tamošnjem političkom vrhu, ali i zadržavanje poslaničkog mandata uprkos presudi Haškog trubunala.

Prošlogodišnja obrazovna reforma je bila vrlo ozbiljna, a to pokazuje i posljednji izvještaj Evropske komisije, koji je napredak u obrazovanju ocijenio dobrim. Aktivnosti u srednjem obrazovanju se nastavljaju, pa tako u ovoj školskoj godini 101 poslodavac je u sistemu dualnog obrazovanja, a za novu školsku godinu koja će početi u septembru, već sada ima oko 150 zainteresovanih poslodavaca, a očekuje se da će taj broj do početka upisa biti znatno veći. Osim toga, u ovoj godini ima oko 280 učenika u dualnom sistemu, a broj novih mjesta za narednu godinu će biti još najmanje toliko, što znači da će od septembar biti ne manje od 500 učenika u dualnom obrazovanju.

Danska namjerava da zatraži da se "hige" - danski recept za srećan život, uvrsti na spisak nematerijalne kulturne baštine Uneska.

Na prvom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, koji je održan 18. i 19. aprila u Skoplju, naglašena je ambicija Dojče Telekoma da unaprijedi digitalnu transformaciju u tom regionu, radi ubrzanja ekonomskog prosperiteta i integracije u EU.