Standard.

srijeda februar 21

Ko je Andrija Jovićević? Od Milovog ministra preko afere S.Č. do referendumskog NE i biznisa u Srbiji

Andrija Jovićević. To je ime čovjeka koje se pominje kao mogući kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila. A, ko je on? Teško da će bilo…

2199 hits

srijeda februar 21

VIDEO - Ovo je posljednji javni govor Andrije Jovićevića: Najskuplja riječ u Crnoj Gori je NE

Andriju Jovićevića koji se pominje kao kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 15. aprila, posljednji put smo javno vidjeli na završnom skupu bloka za zajedničku državu uoči referenduma 2006. godine.

113 hits

srijeda februar 21

Kosovska vlada izdvojila 153.000 eura za obilježavanje granica

Vlada Kosova izdvojila je 153.000 eura za obilježavanje granice sa Crnom Gorom, saznaje Pobjeda od izvora iz kosovske izvršne vlasti. Sagovornik Pobjede kaže da se na Kosovu takav potez tumači…

7 hits

srijeda februar 21

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je…

6 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

Na prvi pogled, seksi žene na naslovnicama časopisa za računare možda djeluju kao pomalo tužan podsjetnik na vremena kada ste programere i seksi žene u istoj rečenici mogli naći samo ako je rečenica glasila: "Seksi žene i programeri nikada nisu u istoj rečenici."

Američka glumica Viola Dejvis jedna je od najnagrađivanijih u Holivudu, ali tvrdi da njeni honorari nisu ni približni reputaciji koju ima.

Globalni nivo okeana mogao bi do 2300. godine da poraste za 0,7 do 1,2 metara čak i ako ispunimo uslove Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. godine, upozoravaju naučnici.

srijeda, 21 februar 2018 16:14

Bogat filmski repertoar u Cineplexx-u

Bogat bioskopski repertoar očekuje sve ljubitelje dobrih filmova, ali i alternativnog sadržaja u bioskopu Cineplexx Delta City ove sedmice.

Dva preostala dijela zida koji je služio za izolaciju nekadašnjeg Varšavskog geta trebalo bi da budu stavljeni na listu istorijskih spomenika, izjavio je danas regionalni zvaničnik zadužen za konzervaciju u Poljskoj.

Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeno je pet pripadnika interventne jedinice, Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović, koji će biti privedeni radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, zbog osnova sumnje da su u petak veče pretukli trojicu mladića.

srijeda, 21 februar 2018 15:39

Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja

Između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i rješavanje granica između dvije države može poslužiti za primjer ostalim državama u regionu, kazao je Vinko Radovanović, novoimenovani, izvanredni i opunomoćeni ambasador Bosne i Hercegovine.

Nacionalni Europass i Euroguidance centar u okviru projekta „Europass 2017“ i „Euroguidance 2017“ je pripremio Priručnik za karijerno vođenje i savjetovanje u stručnim školama i Vodič kroz Europass CV.

srijeda, 21 februar 2018 15:22

Odabrani studenti koji će posjetiti CERN

Studenti Lidija Martinović, Jelena Šoškić, Iva Kasalica, Nemanja Popović, Kristina Kusovac izabrani su da borave u studijskoj posjeti CERN-u u okviru Art@CMS Montenegro radionica, koje Ministarstvo nauke organizuje u saradnji sa akademijama na Cetinju.

Nikšićka policija je u posljednjih mjesec dana u kontinuitetu realizovala planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa. U ovom periodu oduzeto je devet komada vatrenog oružja, saopšteno je iz Uprave policije.