Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Prekinuta sjednica SO Budva: Krapović i Lazović pokušali fizički da se obračunaju

Nakon trosatnog rada budvanke skupštine sjednica je, kako javlja naš reporter, prekinuta, jer umalo nije došlo do fizičkog obračuna bivšeg predsjednika opštine Dragana Krapovića i obornika DPS-a Božidara Lazovića.

321 hits

ponedjeljak oktobar 21

Jakšić za Novu M: EU pogriješila, otvara prostor za uticaje iz Rusije

Poruke koje su stigle sa posljednjeg samita lidera EU iz Brisela razočaravajuće su za Zapadni Balkan, saglasni su sagovornici Nova M televizije. Mihailo Anđušić iz vladajuće partije mišljenja je da…

175 hits

ponedjeljak oktobar 21

"Francuska nije protiv proširenja EU, želimo partnerstvo sa Crnom Gorom"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se sa državnom sekretarkom Ministarstva vojske Francuske Ženevjev Daresjek i razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država, mogućnostima za jačanje političkih i ekonomskih veza,…

194 hits

ponedjeljak oktobar 21

Marković: Nakon Bregzita politika proširenja EU dobiće na značaju

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Premijer Crne Gore Duško Marković nada se da će, kada se završi Bregzit, politika proširenja Evropske unije ponovo dobiti na značaju. Marković je u intervjuu za AP rekao da će…

194 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

utorak, 22 oktobar 2019 08:00

Crnogorski državljanin ranjen u Novom Sadu

Crnogorski državljanin Milika Bukilić (36) ranjen je večeras u pucnjavi kod hotela Šeraton u Novom Sadu.

utorak, 22 oktobar 2019 08:25

Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelimazbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

utorak, 22 oktobar 2019 08:05

Danas sunčano, do 29 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti sunčano i toplo, a najviša dnevna temperatura biće 29 stepeni.

Sjednica Glavnog odbora Sindikata prosvjete zakazana je za sjutra, kada će se predstavnici Ministarstva prosvjete i Vlade izjasniti o zahtjevima prosvjetara za povećanje plate od 10 odsto, kazao je Dnevnim novinama predsjednik ove sindikalne organizacije Zvonko Pavićević.

Cilj makroprudencione mjere koju je donijela Centralna banka nije ograničavanje rasta gotovinskih kredita, već njihovo održivo odobravanje, kako ne bi došlo do potencijalnog sistemskog rizika koji bi doprinio rastu nekvalitetnih kredita.

Osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje sa područja filijale Podgorice od juče novac po osnovu refundacije putnih troškova, ljekova i medicinskih sredstava, medicinskotehničkih pomagala i sredstva mogu da podignu na šalteru bilo koje poslovnice Crnogorske komercijalne banke, a ova banka pacijente o uplati obavještava porukom na mobilnom telefonu, kazao je Pobjedi direktor Fonda Sead Čirgić.

utorak, 22 oktobar 2019 07:35

Držao heroin u kinder jajetu

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv L.L., koji se tereti za izvršenje krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Udruženje Roditelji zatražilo je juče od Ministarstva rada i socijalnog staranja, na čijem je čelu ministar Kemal Purišić, da ne dozvole da trudnice na tržištu rada Crne Gore i dalje budu nezaštićena kategorija i da u tekst Nacrta zakona o radu, prije Nego dobije formu predloga, vrate odredbu da se ženama koje ostanu trudne produžavaju ugovori na određeno do isteka porodiljskog odsustva.

Bliski član porodice djevojčice koja je povrijeđena tvrdi da je dječak namjerno ubo nožem i da se oni ne poznaju. Dvanaestogodišnja djevojčica iz Podgorice zadobila je lakšu povredu od noža, koju joj je nanio godinu stariji dječak.

Izmjene i dopune Zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja omogućiće povećan broj kadaveričnih donora, kao i povećanje broja presađenih organa licima kojima je to jedini način liječenja, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović na jučerašnjoj skupštinskoj raspravi.