Standard.

srijeda maj 23

Prvi čovjek Berana jedini opozicionar na Đukanovićevoj inauguraciji

Predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Ščekić jedini je od predstavnika opozicije prisustvovao inauguraciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Cetinju 20. maja.

1460 hits

srijeda maj 23

Srpskа koаlicijа: Politički koncept Bečića i Abazovića duboko аnаrhistički i sаtаnistički

Dritаn, Aleksа, Demokrаte, URA i izvjesni ''Emir'', nimаlo slučаjno bаš ''Emir'', odlučili su dа u spotu koаlicije kojа nаvodno promoviše 21. vijek, ponižаvаju pretke i potomke polovine Crne Gore koji…

135 hits

srijeda maj 23

Venecijanska komisija čeka Pažina

Odredbe o sastavu Sudskog savjeta utvrđene su Ustavom, koje se u ovoj fazi ne mogu mijenjati i rješenje se zbog toga mora tražiti na zakonodavnom nivou, ocijenila je predstavnica Venecijanske…

97 hits

utorak maj 22

Marković u Rožajama: Snažno uporište moderne evropske i evroatlantske perspektive Crne Gore

„Izgradnja autoputa povezaće sjever sa centralnim dijelom države, i taj projekat daće i Rožajama dodatni podsticaj, jer takav infrastrukturni objekat u krugu od 100 kilometara mijenja stvari za 360 stepeni…

212 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

Najmanje 15 osoba je povrijeđeno nakon što su dvojica muškaraca detonirala improvizovanu eksplozivnu napravu u restoranu u Mississaugi, oko 32 kilometra zapadno od Toronta.

Direktor ruskog aluminijumskog giganta Rusala Oleg Deripaska i sedam članova Upravnog odbora podnijeli su danas ostavke, saopštila je ta kompanija, koja je suočena sa američkim sankcijama, prenosi N1.

Nakon odluke američkog predsjednika da otkaže istorijski susret sa liderom Sjeverne Koreje, iz Pjongjanga kažu da su i dalje spremni na susret, piše Tanjug.

petak, 25 maj 2018 08:18

Oprezno zbog sitnih odrona

U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a na pojedinim putevima ima sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti.

petak, 25 maj 2018 07:56

U ponoć počinje izborna tišina

Izborna tišina uoči izbora u Podgorici i 10 crnogorskih opština počinje večeras u ponoć. Pravo glasa na izborima koji se održavaju u nedelju ima oko 306 hiljada građana.

Analizom snimaka sa nadzornih kamera, inspektorima je jasno da je ubica htio da prikrije izgled i da je, zbog debele crne trenerke sa kapuljačom i čizmama sa velikim đonom, izgledao krupniji. Istražitelji su analizirali izjave očevidaca, iskaz novinarke ,,Vijesti“ Jelene Jovanović koja je sjedjela za stolom sa žrtvom i posljednja razgovarala sa Kruščićem, pa onda uporedili svjedočenja sa snimcima sa nadzornih kamera.

Zahvaljujući brzoj reakciji službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija juče je u toj ustanovi spriječeno samoubistvo zatvorenika M.O. (45), potvrđeno je Dnevnim novinama iz Uprave ZIKS-a.

Advokati Branko Kaluđerović iz Herceg Novog i Branko Božinović iz Beograda podnijeli su Advokatskoj komori Crne Gore disciplinsku prijavu protiv kolege advokata Vukašina Šimraka iz Herceg Novog zbog, kako navode, pokušaja preuzimanja stranaka koje potražuju povraćaj imovine hercegnovskog hotela Boka i bivšeg hotela Igalo, piše Pobjeda.

Zaposleni Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore, za razliku od njihovih kolega koji rade u Nikšiću i Kotoru, ne dobijaju stimulaciju od 15 odsto na zaradu po osnovu otežanih uslova rada zbog čega se može konstatovati da su nejednako tretirani i da učinjena razlika nema objektivnog i razumnog opravdanja, ustanovio je zamjenik ombudsmana Siniša Bjeković u mišljenju koje je izradio po pritužbi zaposlenih podgoričke Klinike za psihijatriju.