Standard.

petak januar 17

Vlada se bira na izborima, a ne na litijama

Mitropolit Amfilohije izjavio je pred crnogorskim građanima i vjerujućim narodom u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica,…

331 hits

petak januar 17

Tabak: Predizborna godina idealna je za hibridne napade, država da pojača odbranu

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Predsjedavajući vojnog komiteta NATO, maršal Stjuart Pič, kazao je da se Alijansa direktno suočava sa nastojanjima ruskih hibridnih napada, zbog čega su, kako je kazao, odlučili da u Crnu Goru…

96 hits

petak januar 17

Todorović: Crna Gora da pokaže odlučnost u odbrani crnogorskih interesa

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Vlada bi trebalo da pokaže još jaču odlučnost i nepopustljivost u odbrani svojih interesa u jeku anticrnogorske kampanje koja se vodi ovih dana u Srbiji, kazao je slikar Rajko Todorovic,…

127 hits

petak januar 17

Mitrić: Izjava Amfilohija najviše šteti crkvi"

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Bivši predsjednik Ustavnog suda Blagota Mitrić, saopštio je za TVCG, da je izjava mitropolita Amfilohija da ako se Zakon ne povuče, Vladu treba srušiti, politička i da najviše šteti crkvi.…

172 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Crnogorska granična policija je u zajedničkim akcijama sa partnerskim službama u protekloj godini postigla zapažene rezultate na pronalaženju i identifikaciji otuđenih plovila.

Emina Jahović je za 38. rođendan od bivšeg supruga Mustafe Sandala, s kojim je ponovo u vezi dobila sat od 45.000 evra!

Severina, koju na Instagramu prati više od 1,2 miliona ljudi, svakom novom objavom izazove njihovo oduševljenje i dobije hiljade komplimenata na račun izgleda, a drugačije nije bilo ni nakon posljednje fotografije koju je podijelila.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović primio je preko društvene mreže Facebook još jednu prijeteću poruku.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti napad je na Srpsku crkvu, a ne na Mitropoliju crnogorsko-primorsku ni eparhije, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Beta.

Mitropolit Amfilohije izjavio je pred crnogorskim građanima i vjerujućim narodom u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, saopšeno je iz Vlade Crne Gore.

“Vi, nastavnici, ste spona između prošlog i budućeg. Preplet među različitostima. Most među razdvojenima. Veza među rastavljenima. Vi mlade učite gradivu, ali ništa manje ni otvorenosti, toleranciji, poštovanju i objektivnosti. Vi im dajete mir mudrog uma koji će Crnoj Gori donijeti stabilnost, i nemir tragajućeg duha koji će joj donijeti napredak. Heroji našeg doba, imaće po čemu da vas pamte”, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjoj dodjeli “Oktoih” nagrada.  

Ahimandrit Ilarion, Iguman manastira Draganac sa Kosova i zamjenik episkopa raško-prizrenskog Teodosija, sinoć je predvodio litiju u Podgorici u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti. Arhimandrit Ilarion je okupljenima ispred Hrama poručio je o da se protiv besmisla bore molitvom i praštanjem.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević uputili su otvoreno pismo šefu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivu Oravu.

U Centra za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore trenutno nije u funkciji aparat za magnetnu rezonacu (MR). Ovlašćeni serviser radi na otklanjanju kvara, tako da se očekuje da aparat bude u funkciji u što kraćem vremenskom periodu, saopšteno je iz Kliničkog centra.