Standard.

srijeda februar 21

Ko je Andrija Jovićević? Od Milovog ministra preko afere S.Č. do referendumskog NE i biznisa u Srbiji

Andrija Jovićević. To je ime čovjeka koje se pominje kao mogući kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila. A, ko je on? Teško da će bilo…

2199 hits

srijeda februar 21

VIDEO - Ovo je posljednji javni govor Andrije Jovićevića: Najskuplja riječ u Crnoj Gori je NE

Andriju Jovićevića koji se pominje kao kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 15. aprila, posljednji put smo javno vidjeli na završnom skupu bloka za zajedničku državu uoči referenduma 2006. godine.

113 hits

srijeda februar 21

Kosovska vlada izdvojila 153.000 eura za obilježavanje granica

Vlada Kosova izdvojila je 153.000 eura za obilježavanje granice sa Crnom Gorom, saznaje Pobjeda od izvora iz kosovske izvršne vlasti. Sagovornik Pobjede kaže da se na Kosovu takav potez tumači…

7 hits

srijeda februar 21

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je…

6 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Advokatica petorice policajaca osumnjičenih da su u petak veče fizički maltetirali trojicu mladića u Podgorici Maja Zeković kazala je da su njeni branjenice dali odbranu i da svi kazali da su bili provocirani od strane trojice mladića. 

Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, petorici pripadnika interventne jedinice, Mladenu VujovićuMarku StojanovićuVukomanu MarašuSlavku Furtulu i Milošu Bečanoviću, određen je pritvor do 72 sata, zbog osnova sumnje da su u petak veče pretukli trojicu mladića. Oni će sjutra biti privedeni kod sudije za istrage, a tužilaštvo će, kako saznajemo, tražiti da im se odredi pritvor do 30 dana.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević priveden je danas u policijsku stanicu zbog saobraćajnog prekršaja. Naime, on se nije zaustavio na znak "stop"  što je nikšićka policija vidjela, te ga pod rotacijama sustigla i zaustavila.

srijeda, 21 februar 2018 18:51

Stvorena nova vrsta banana

Australijski naučnici uspjeli su stvoriti banane koje su toliko bogate provitaminom-A, da je vro vjerovatno kako bi one ubuduće mogle spasiti živote stotinama hiljada djece koja umiru od nedostatka tog vitamina.

Odbor Skupštine Kosova za vanjske poslove preporučio je danas većinom glasova da se na sjutrašnjoj skupštinskoj sjednici razmotri Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore. 

Demokratski front priprema "veliku operaciju", koju je na predsjedništvu tog političkog saveza prezentovao Andrija Mandić.

Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razniježio je sve fejsbukovce i podsjetio nas da je porodica i odnos roditelja i djece vrijednost koja je nezamjenljiva.   

Za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Rožaje i Petnjica danas je održana prezentacija Agrobudžeta, odnosno mjera podrške koje će imati na raspolaganju iz tokom ove godine. 

Višegodišnje najave iz bjelopoljske lokalne uprave da će se konačno riješiti problem izmiještanja 25 domaćinstava sa oko 200 pripadnika romske populacije iz prigradskog naselja Rakonje, bio je povod njihovog  jučerašnjeg okupljanja ispred opštine.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova danas je održana konstitutivna sjednica Operativnog tima za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama, koji je formiran na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.