Standard.

nedjelja avgust 12

Srpski istoričar: Crna Gora bolnija od Kosova

Želja Albanaca da proglase „Kosovsku pravoslavnu crkvu“ je mnogo manji greh prema SPC od takvog crnogorskog pokušaja, kaže srpski istoričar Predrag Marković.

157 hits

ponedjeljak avgust 13

Znak za početak hajke na Crnu Goru dao Irinej

Crna Gora nije odgovorna ni za jedan potez koji je u pogrešnoj i destruktivnoj politici Srbija povlačila posljednjih 30 godina. Svaki pokušaj iz Srbije da se Crnoj Gori nameće stav,…

118 hits

ponedjeljak avgust 13

Mirko Đačić biće na čelu Pljevalja i naredne četiri godine

Glasovima skupštinske većine na današnjoj drugoj redovnoj sjednici SO Pljevlja, odlučeno je da Mirko Đačić i u narednom četvorogodišnjem mandatu bude predsjednik Opštine, javlja RTCG.

9 hits

nedjelja avgust 12

Ko je zapravo Trojanski konj Pekinga: Han kritikuje Crnu Goru, a njegova domovina u Kini vidi šansu vijeka

Izjava evropskog komesara Johanesa Hana da bi Peking mogao da pretvori Zapadni Balkan u Trojanskog konja i kao primjer pomenuo gradnju auto-puta u Crnoj Gori zabrinula je mnoge jer se…

105 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Vlada Srbije donijela je odluku da se iz budžetske rezerve izdvoji 65,5 miliona dinara (pola miliona eura) za rad institucija koje njeguju srpsku kulturu i tradiciju u Crnoj Gori, piše "Blic".

Srbin Stevan Karanović (57), bivši porno glumac, koji trenutno boravi na Malti i živi u gradu Rabat, uhapšen je zbog incidenta koji je potresao cijelu zemlju.

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković, primio je danas majora Milutina Miličića koji će biti upućen u misiju "EUTM" (European Union Training Mission in Mali) u Republici Mali.

Život pjevačice Nataše Bekvalac mogao bi da posluži kao odličan scenario za holivudski film. Pop zvijezda je u posljednjih nekoliko mjeseci preživjela pravi pakao, koji je počeo onog trenutka kada je, prema njenim riječima, dobila batine od supruga Luke Lazukića.

Na kružnom toku kod šoping mola Delta City u Podgorici dogodila se saobraćajna nezgoda.

Dečak (13) iz jednog sela u okolini Pančeva prije tri dana je prijavio policiji da ga je na lokalnom putu silovao mladić (17).

Najmanje 12 osoba je poginulo, a 30 povrijeđeno kada se autobus sa navijačima fudbalskog tima prevrnuo na auto-putu u Ekvadoru, saopštila je danas policija.

Književnik Ljubomir Nenadović u svojem putopisu "Pisma iz Italije", opisao je jedan zanimljiv događaj. Naime, Petar II Petrović Njegoš prilikom obilaska crkve Svetog Petra u Rimu odbio je da celiva lance kojima je sveti Petar u Jerusalimu u tamnici bio vezan.

Kefalonija je pored prelijepih plaža čuvena i po jednoj specifičnosti koja se dešava samo u avgustu u malom selu Markopulo na jugoistoku ostrva.

Rumunija se već mjesecima bori sa zaraznom smrtonosnom bolešću koja napada svinje!