Standard.

utorak mart 19

Demokrate podržale Albanski forum, ali ne smiju u vlast: "Izgubili bi srpske glasove zbog zastava OVK"

Albanski forum, po svemu sudeći, vršiće vlast u Tuzima u naredne četiri godine, jer je Demokratska Crna Gora odlučila da ih podrži nakon lokalnih izbora u ovoj opštini. Demokrate će…

74 hits

utorak mart 19

Marković: Kao najmanja država regiona predstavljamo mjesto susreta, dijaloga i saradnje

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Kao država koja je čvrsto posvećena multilateralizmu, očuvanju mira i jačanju međusobnog povjerenja, Crna Gora smatra dijalog za neophodni preduslov snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizovani u…

17 hits

utorak mart 19

Bošković: Bezbjednost i stabilnost ZB glavni preduslovi za kontinuirani privredni razvoj

Ministar odbrane Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

15 hits

utorak mart 19

Đukanović - Krihbaum: Političke borbe voditi u parlamentu

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i…

17 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Vlada je posvećena kontinuiranom unapređenju uslova za razvoj sporta, saopštio e premijer Duško Marković na svečanosti povodom obilježavanja Dana reprezentacije.

utorak, 19 mart 2019 20:39

Budućnost poražena u Istanbulu

Košarkaši Budućnosti Voli nijesu mogli do senzacije u Istanbulu. Oni su večaras poraženi od Fenerbahčea rezultatom 76:67.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa potpredsjednikom Sjedišta Savezne policije SR Njemačke Jirgenom Šubertom. Veljović i Šubert potvrdili su još jednom kvalitetnu profesionalnu i partnersku saradnju koju policije dvije države ostvaruju kako na strateškom tako i na operativnom nivou.

Sud u Strazburu je utvrdio da je država Crna Gora povrijedila niz osnovnih ljudskih prava u odnosu na Ljuba Bigovića, a koja su garantovana Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, saopšteno je portalu Standard u advokatskoj kancelariji Đukanović.

Od sjutra je samo na snazi činjenica da dva kablovska operatera neće imati pravo distibucije Nove M, a to su M-tel i Telekom, ssaopšteno je iz TV NOVA.

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati mogu značajno unaprijediti saradnju u oblasti zdravstva, saopšteno je na sastanku crnogorskog ministra zdravlja Kenana Hrapovića s ministrom obrazovanja UAE Husainom Bin Ibrahim Al Hamadijem.

Moskovski dnevnik Komersant piše danas o završetku procesa za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, ocjenjujući da taj proces ima važan ruski faktor, kao i da lideri Demokratskog fronta uoči izricanja presude računaju na proteste koji se odvijaju u Podgorici.

Televizija Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, naložila je Crnogorskom Telekomu i drugim operaterima s kojima nije vlasnički povezana da uklone taj kanal sa svojih platformi, saopšteno je u Crnogorskom Telekomu.

Televizija Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, naložila je Crnogorskom Telekomu i drugim operaterima s kojima nije vlasnički povezana da uklone taj kanal sa svojih platformi, saopšteno je u Crnogorskom Telekomu.

Vlada Crne Gore ulaže stalne napore u pravcu sistemskog obezbjeđivanja fer uslova na tržištu hrane, s obzirom da se u otvorenoj tržišnoj utakmici poljoprivrednici susreću sa brojnim izazovima. To su izazovi sa kojima se susreću i evropski proizvođači. Nova Direktiva o nefer trgovačkim praksama u lancu snabdijevanja hranom, koju je usvojio Evropski parlament 12. marta je putokaz i okvir i za crnogorsku poljoprivrednu politiku“, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Mulutin Simović na današnjoj koferenciji za novinare u Kučuma, održanoj povodom predstavljanja rezultata IPARD like projekta bespovratne podrške.