Standard.

nedjelja oktobar 20

"Najveći krivci za blokadu institucija su poslanici"

Najveći “krivci” za nastanak v.d. stanja u Tužilaštvu su poslanici, koji su propisali rigoroznu većinu za izbor vrhovnog državnog tužioca. Ne vidim adekvatno pravno rješenje ovog pitanja, bez politickog dogovora…

77 hits

nedjelja oktobar 20

"Odugovlačenje EU opasno - neke zemlje promijeniće geopolitičku orijentaciju"

Analitičari smatraju da se trenutni stav Evropske unije o daljem proširenju što prije mora promijeniti, ukoliko Evropa ne želi ozbiljne posljedice. Moglo bi se, kaže za Prvu direktor IFIMES-a Zijad…

72 hits

nedjelja oktobar 20

Lekić: Đukanović kritikama EU nanosi štetu Crnoj Gori

Lider Demos-a Miodrag Lekić saopštio je kako se iza Đukanovićeve kritike Evropske Unije zbog neusvajanja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevrnom Makedonijom i Albanijom krije, kako kaže, više…

22 hits

nedjelja oktobar 20

Predstavnici Srba iz Crne Gore na svečanoj akademiji u Beogradu

Svečana akademija povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu održana je sinoć u Centru Sava.

42 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Imajući u vidu planiranu dinamiku obrade podataka dobijenih iz istražne bušotine, eventualne platforme u crnogorskim teritorijalnim vodama neće biti instalirane makar još naredne tri godine, saopštno je portalu Standrard iz Uprave za ugljovodonike.

U restoranu „100 Manira“ u gradskom stadionu pod Goricom, u četvrtak je održana prezentacija prvog super premijum likera na svijetu. 

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović potvrdio je da je dobio od Specijalnog državnog tužilaštva zahtjev da se poslaniku Nebojši Medojeviću skine imunitet, ali i istakao da ga je vratio Tužilaštvu na dopunu. 

Kompanija Voli donijela je odluku da objekti neće raditi produženo, kako je ranije najavljeno, saopšteno je iz te kompanije.

petak, 18 oktobar 2019 13:19

Turci naoružavaju crnogorsku vojsku

Tursko Ministarstvo odbrane postaće glavni donator Vojske Crne Gore sa 16 miliona eura u sljedećih pet godina, a sredstva će biti potrošena na izradu terenskih vozila za potrebe crnogorske vojske i obrazovanje kadrova u turskom vojnom školskom sistemu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ne toleriše i neće tolerisati ugrožavanje ljudskih prava građana i istrajno je u stavu da se ljudska prava u policijskoj službi moraju poštovati. Svi koji su prekoračili ovlašćenja moraju za to odgovarati. Mora da postoji nulta tolerancija prema nasilju bilo koje vrste. Nećemo stati dok svi slučajevi nezakonitog postupanja ne budu rasvijetljeni i sankcionisani. U Policiji nema prostora, niti povlašćivanja i zaštite za nasilnike u uniformi. Ali, isto tako, svi kao društvo, moramo stati u zaštitu policijskih službenika koji časno, profesionalno i odgovorno obavljaju svoje poslove“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na međunarodnoj konferenciji „Sprječavanje zlostavljanja u policijskoj službi: suočavanje sa izazovima koje apostrofiraju presude Evropskog suda za ljudska prava i druga tijela Savjeta Evrope“, koja je danas održana u Bečićima.

Lijepa Nataša Bekvalac prisjetila se događaja iz prošlosti, pa otkrila jedan od najvećih stresova koji je doživjela.

U skladu sa zahtjevom studenata, Ministarstvo prosvjete već je krenulo u izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kako bi se produžio rok za upis na specijalističke studije i to za dvije godine, saopštila je danas direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

Neke od najvećih hitova prate priče sa tužnim krajem. Spekulisalo se o tome da je jedan od najvećih hitova Šaile „Istina“ nastao po istinitom događaju, a onda je poznati reper Vladimir Ilić Ila to i potvrdio. 

Katarina (16) je prihvatila poziv od nepoznate žene da u Beču radi dva mjeseca kao bebisiterka za 1.000 eura.