Standard.

ponedjeljak maj 20

Đukanović: Vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija

Predsjednik Milo Đukanović uputio je povodom 21. maja Dana Nezavisnosti najsrdačnije čestitke svim građanima i najbolje želje za njen brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak.

48 hits

utorak maj 21

DPS Kotor: Aprcović će izabrati pravi tim, Perović da zakaže sjednicu

Na sinoć održanim sjednicama Izvšnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, kojima je ispred Predsjedništva prisustvovao Branko Čavor, Željko Aprcović jednoglasno je predložen za kandidata za predsjednika opštine Kotor.

19 hits

utorak maj 21

Željko Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

28 hits

utorak maj 21

Marković: Država će imati snage da sprovede Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocjenjuje da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kada ga parlament usvoji, biti veliki korak za demokratiju i osnovna ljudska prava i naglašava da će država, bez…

29 hits

 
 
 
 
Kristina Perković

Kristina Perković

Nakon što je objavljeno da je u lanac restorana čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera uvedena prinudna uprava, čime je ugroženo više od 1.000 radnih mjesta, popularni "Goli kuvar" se javnosti obratio porukom na Tviteru.

Košarkaši Budućnosti Volija slavili su večeras protiv Mornar u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige.

Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su pisali srpski mediji da je srušila austrijsku vladu, oglasila se preko svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad vlade Austrije niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca Kristijana Štrahea.

Više stotina ljudi pod kišobranima na Trgu ispred dvorca Kralja Nikole na Cetinju, uz zvuke legendarnog Parnog valjka i Akija Rahimovski, otpočeli su proslavu Dana nezavisnosti.

Književnik Milorad Popović, gostujući u "Teleskopiji" na TVCG, kaže da postoji očigledna nesrazmjera između "tačne, precizne, gotovo bez greške vođene spoljne politike, koja je malu i gotovo nebitnu zemlju dovela u NATO i na vrata EU" i, s druge strane, činjenice da je 13 godina nakon nezavisnosti " u mnogim domenima kulturne i obrazovne politike, državotvorne svijesti, stanja u institucijama... gore nego prije 20 godina".

Pokret "Odupri se" organizovao je i večeras protest pod sloganom "Za nezavisnost od koverti."

Njegošev sobni sat, koji se nalazi na spisku trezorskih vrijednosti Muzeja Cetinje iz 1975, ali koji nije uveden u knjige inventara Državnog, niti Njegoševog muzeja, izložen je u Riznici Cetinjskog manastira, saopštili su iz Narodnog muzeja.
 

U Podgorici je večeras svečano otvorena "Bemax Arena" u sklopu Sportskog centra "Morača". Velelepni objekat simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Barović.

Ministar odbrane Predrag Bošković danas je u bazi Marmal u Avganistanu organizovao skromni prijem povodom 21. maja, crnogorskog Dana nezavisnosti, saopšteno je iz Ministarstva.

Četvorica mlađih muškaraca pronađena su u praznoj cistjerni slovenačkih registarskih oznaka u perionici u Novom Sadu, tačnije u Futogu.