Standard.

utorak mart 19

Demokrate podržale Albanski forum, ali ne smiju u vlast: "Izgubili bi srpske glasove zbog zastava OVK"

Albanski forum, po svemu sudeći, vršiće vlast u Tuzima u naredne četiri godine, jer je Demokratska Crna Gora odlučila da ih podrži nakon lokalnih izbora u ovoj opštini. Demokrate će…

74 hits

utorak mart 19

Marković: Kao najmanja država regiona predstavljamo mjesto susreta, dijaloga i saradnje

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Kao država koja je čvrsto posvećena multilateralizmu, očuvanju mira i jačanju međusobnog povjerenja, Crna Gora smatra dijalog za neophodni preduslov snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizovani u…

17 hits

utorak mart 19

Bošković: Bezbjednost i stabilnost ZB glavni preduslovi za kontinuirani privredni razvoj

Ministar odbrane Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

15 hits

utorak mart 19

Đukanović - Krihbaum: Političke borbe voditi u parlamentu

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i…

17 hits

 
 
 
 
Samir

Samir

Istraživanje koje je sproveo portal Standard u saradnji sa Ministarstvom prosvjete o pravima, zastupljenosti i položaju žena iz ugla tinejdžerki pokazuje da u Crnoj Gori nijesu poremećena baš sva mjerila vrijednosti.  Životni uzor za više od 61 odsto adolescentkinja u Crnoj Gori je neko od članova porodice, njih 15 odsto se ugleda na glumice, slikarke, pjevačice, pa su tek trećem mjestu, sa osam odsto, sportisti, popularne osobe, poput starleta, blogerki rijaliti zvijezda, pokazalo je istraživanje koje je sproveo portal Standard. Anketa je rađena na uzorku od 322 adolescenkinje u završnim razredima osnovne i srednje škole na sjeveru, srednjem dijelu i jugu Crne Gore.

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva sa delegacijom Vlade Republike Albanije razmotrili su sprovođenje reformskih “mekih” mjera iz paketa 2016-2020, koje se odnose na uspostavljanje efikasnog drumskog i željezničkog saobraćaja na graničnim prelazima.

Završni maskenbal 50. Praznika mimoze prvi put je organizovan sinoć u hotelu „Park“ u Bijeloj, koji su ispunile atraktivne maske i brojni gosti. Za dobru atmosferu i pun podijum postarala se zabavna i energična Indira Forza, koja je istakla da je lijepo biti na jubilarnom Prazniku mimoze i da se u Herceg Novom i Crnoj Gori uvijek lijepo provede.

nedjelja, 17 mart 2019 12:27

GO PzP: Novi mandat Medojeviću

Glavni odbor Pokreta za promjene dao je, na jučerašnjoj sjednici, podršku predsjedniku PzP Nebojši Medojeviću za novi mandat.

Protest dijela opozicije u Bulevaru despota Stefana završen je oko 18 sati, obraćanjem lidera Dveri Boška Obradovića. On je zatražio da se puste svi uhapšeni sjutra do 15 sati časova, kao i da svakodnevno opozicija gostuje na RTS-u, prenosi B92.

Redarska služba u organizaciji pokreta "97.000 – Odupri se" spriječila je jednu osobu da baci kamen prema zgradi Skupštine Crne Gore, a snimak će biti dostavljen Upravi policije, saopšteno je pokreta "Odupri se - 97.000".

Nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Švarc-Šiling upozorio je kako je stanje u toj zemlji krajnje nestabilno te nije isključio mogućnost novog rata u njoj pa je stoga pozvao na hitno reagovanje kako bi se spriječio takav razvoj događaja ustvrdivši da je Njemačka spremna to učiniti.

Meksički novinar Santjago Baroso (Santiago Barroso), koji je često izvještavao o zločinima i narkokartelima, ubijen je na vratima svog doma u državi Sonora na sjeveru Meksika, saopštile su lokalne vlasti.

Aerodrom "Dunedin" na Novom Zelandu zatvoren je zbog dojave o sumnjivom paketu. Novozelandska policija potvrdila je da je izašla na teren, kao i da je na aerodromu posebna jedinica za deaktiviranje bombi.

Koča Popović je legendarni komandant Prve proleterske, intelektualac i diplomata, britkog uma i jak na riječima, svjedok je jedne epohe naše zemlje. Bio je jedna od najmarkantnijih ličnosti Titovog doba, a kasnije i njegov veliki kritičar. I danas njegove riječi podsjećaju. Gnušao se bujanju srpskog nacionalizma. Prenosimo intervju koji je marta 1989. godine sa njim objavilo sarajevsko "Oslobođenje".