Standard.

nedjelja oktobar 21

VIDEO - Vučević, Jokić, Dončić i žestoka tuča Ronda i Pola obilježili noć

Objavljeno u: Sport

by sport

Noć u NBA obilježili su momci sa ovih prostora, ali više od svega događaji iz Los Anđelesa, gdje je došlo do žestoke tuče na utakmici Lejkersa i Hjustona.

40 hits

nedjelja oktobar 21

Mesi slomio ruku

Objavljeno u: Sport

by sport

Argentinski čarobnjak nezgodno pao na utakmici sa Seviljom i odmah počeo da se previja od bolova

42 hits

nedjelja oktobar 21

Mesi slomio ruku

Objavljeno u: Sport

subota oktobar 20

VIDEO - Monako opet izgubio, Jovetić igrao do 64. minuta

Objavljeno u: Sport

by sport

Ni dolazak Tjerija Anrija na klupu Monaka nije probudio "kneževe".

40 hits

subota oktobar 20

Budućnost dobila derbi na Brninom debiju i preuzela vrh

Objavljeno u: Sport

by sport

Novi lider Telekom Prve crnogorske fudbalske lige je Budućnost.

29 hits

 
 
 
 
srijeda, 08 avgust 2018 14:22

Hrvat i Albanci podijelili Švajcarsku – Petkovića tjeraju iz reprezentacije

Švajcarska je uznemirena i razočarana potezom selektora Vladimira Petkovića da iz nacionalnog tima izbaci Valona Behramija.

Petković i Behrami Petković i Behrami

Petković je uzdrmao švajcarsku, ali i svjetsku javnost izbacivši Valona Behramija iz reprezentacije poslije dosta kontroverzi koje su potresle Švajcarce.

Behrami tvrdi da se radi o "političkoj odluci", čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podjele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Naime, Behrami je izjavio da se radi o podjeli reprezentacije i prestanku postojanja zajedničkog identiteta, da je sve to prouzrokovalo slavlje Granita Džake i Džerdana Šaćirija u vidu dvoglavog orla poslije postizanja golova protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Valon je prije svega razočaran načinom na koji se od njega oprostio selektor Petković – telefonskim pozivom od 30 sekundi.

Sada, švajcarski mediji, a prije svega "Blick", tjeraju Petkovića iz reprezentacije, žestoko osuđujući njegovu odluku da vjernog "slugu" Behramija na taj način izbaci iz nacionalnog tima.

Petković, Hrvat rođen u BiH, bio je u sjajnim odnosima sa albanskim fudbalerima u Švajcarskom nacionalnom timu, međutim, kako stvari stoje, sve se to promijenilo poslije proslava dvoglavim orlom.

Behrami, koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici, zajedno sa Džakom bio je jedan od miljenika Petkovića, ali je sada sve to "palo u vodu" zbog provokacija i neželjenih reakcija vrha saveza na proslave dvoglavim orlom, kao i efekta koji je to imalo na ostale saigrače.

Švajcarska je na Mundijalu poslije tog meča sa Srbijom odigrala neriješeno sa Kostarikom, a zatim ih je izbacila Švedska, pa u tom meču nisu izgledali uopšte kao onaj tim sa početka prvenstva, a takođe i iz kvalifikacija za isto.

Švajcarski mediji za takav ishod optužuju Petkovića, koga krive jer nije uspio da zadrži slogu u timu, a poslije tog meča samo je "nestao".

Pored Behramija, u medijima se pominju odlasci iz reprezentacije i Bljerima Džemailija, Gelsona Fernandesa, Johana Đurua i Stefana Lihtštajnera, a javnost je ovu odluku percipirala kao taktičku, jer su svi od navedenih igrača stariji od 30 godina, i možda im je vrijeme da mjesto kod "Sajdžija" ustupe mlađim fudbalerima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.