Standard.

nedjelja april 21

"Bokan mi je spremao linč u Podgorici": Nebojša Čović iznio teške optužbe na račun prvog čovjeka Budućnosti

Objavljeno u: Sport

by Nemanja Lacman

Budućnost je u finalnoj seriji u mečevima odigranim u Podgorici anulirala prednost Crvene zvezde iz mečeva igraknih u Beogradu, pa će se igrati majstorica. Peta utakmica biće odigrana sjutra, a…

35 hits

nedjelja april 21

Slovenci i Hrvat sude majstoricu

Objavljeno u: Sport

by Alen

Tenzije rastu, rat saopštenjima je krenuo juče, a jutros su poznata imena sudija koji će dijeliti pravdu na petom meču finala plej-ofa između Crvene zvezde i Budućnost Volija.

22 hits

nedjelja april 21

Slovenci i Hrvat sude majstoricu

Objavljeno u: Sport

nedjelja april 21

Kreće ono pravo: Budućnost i Sutjeska na velikim ispitima

Objavljeno u: Sport

by Alen

Uključujući današnje utakmice do kraja Telekom 1. CFL ostalo je još sedam duela, a od danas definitivno kreće prava borba za titulu. I Sutjeska i Budućnost imaju znatno teže mečeve…

11 hits

nedjelja april 21

(VIDEO) Denver izjednačio, Hjuston i Milvoki na 3:0, brutalni Embid

Objavljeno u: Sport

by Alen

Najzanimljiviju prvu rundu plej-ofa igraju Denver i San Antoniju. "Nagetsi" su savladali "sparse" (117:103) i izjednačili na 2:2 u seriji.

14 hits

 
 
 
 
srijeda, 20 mart 2019 18:30

Saopštenje FSCG o aktuelnom sporu za prenos utakmica sa Bugarskom i Engleskom

U susret predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo u fudbalu protiv Bugarske 22. marta u Sofiji i Engleske 25. marta u Podgorici, Fudbalski savez Crne Gore izražava potrebu i obavezu da crnogorskoj sportskoj i cjelokupnoj javnosti objasni poziciju FSCG i uputi apel svim uključenim stranama u aktuelnom sporu veznom za prenos utakmica da zbog predstojećih događaja koji su od posebnog značaja kako za crnogorsku javnost, tako i za ljubitelje fudbala, što prije pronađu optimalno rješenje i prevaziđu aktuelni problem.

Ističemo da je vlasnik televizijskih prava svih 55 evropskih nacionalnih saveza UEFA i da ona ima ekskluzivno pravo prodaje televizijskih prava za takmičenja nacionalnih selekcija. Dakle, Fudbalski savez kao i svi drugi evropski savezi je isključen iz procedure prodaje prava prenosa i nema uticaja na proces i odluku kome će ona pripasti. Shodno tome, odluku o prodaji prava donijela je UEFA tokom postupka u kojem su mogle učestvovati sve zainteresovane televizijske kuće.

Utakmice naše seniorske reprezentacije predstavljaju događaj od posebnog značaja za javnost u Crnoj Gori i izazivaju ogromno interesovanje ljubitelja fudbala. Zbog toga smatramo da svim crnogorskim građanima mora biti pružena mogućnost praćenja utakmica nacionalne selekcije putem televizijskog signala, odnosno da nikome ne treba biti uskraćena mogućnost da na ovaj način prati našu fudbalsku reprezentaciju.

Zbog toga vjerujemo da sve strane uključene u aktuelni spor mogu pronaći način da udovolje željama javnosti i navijača naše reprezentacije kojim će, ujedno, pokazati odgovornost, profesionalnost i zadovoljiti sopstvene komercijalne potrebe. Ili da do pronalaženja obostrano prihvatljivog rješenja odlože primjenu donesene odluke.

Nadamo se brzom rješavanju spora na zadovoljstvo ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, kojih nije mali broj.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.