Standard.

petak jun 14

Savićević: Terzić bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal, dokazao je da je nikakav čovjek

Objavljeno u: Sport

by Alen

Malo se stišala bura, ali gostovanje predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića u emisiji Živa istina koja se emituje na RTCG izazvaće novu.

31 hits

petak jun 14

Tumbaković je zaplakao kada je pričao sa igračima

Objavljeno u: Sport

by Alen

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević bio je gost emisije Živa istina na RTCG, a osim što je otkrio ko je pritiskao Ljubišu Tumbakovića, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića,…

72 hits

petak jun 14

Terzić: Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića

Objavljeno u: Sport

by Alen

Iz Beograda stigao je ekspresan odgovor na izjave Dejana Savićevića da su Zvezdan Terzić i vlast vršili pritisak na Ljubišu Tumbakovića, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da ne igraju protiv…

78 hits

petak jun 14

Postavljeni reflektori u Danilovgradu

Objavljeno u: Sport

by Alen

Na stadionu "Braće Velašević" u Danilovgradu završeni su radovi na postavljanju reflektora, čime je kompletiran prvi u nizu projekata vezanih za izgradnju reflektorskog osvjetljenja na stadionima crnogorskih klubova.

15 hits

 
 
 
 
nedjelja, 14 april 2019 21:58

Za 57 godina karijere nijesam doživio ovakav linč

Jasmin Repeša na konferenciji nakon bolnog poraza Budućnost Volija od Crvene zvezde nije želio da priča o košarci, ali je imao mnogo toga da kaže za atmosferu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ABA liga ABA liga

"Prije svega bih čestitao stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na više nego zasluženoj pobedi", istakao je na startu Repeša.

A, onda je uslijedila kritika za beogradsku publiku.

"Što se tiče utisaka, utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtjevne utakmice i sa reprezentacijom i na F4 i prvenstvima, međutim žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nijesam ni doživio, ni vidio u svom životu. Žao mi je što je to tako, prije svega radi košarke i radi svih nas, radi vas...", istakao je hrvatski stručnjak.

Potom je nastavio.

"Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovdje, do završetka samog, da moram baciti odijelo jer je puno pljuvačke... To je nešto što vjerovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumjeti. Među svojim prijateljima imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za sve na svijetu. Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo... Najblaža riječ koja se može reći je pisihatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako to je iz oblasti ljudi koji se bave time. I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena... I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje prije svega kao čovjek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osjetio sam potrebu da to kažem"

Novinare je zanimalo i da li je ovo stvarno najgora atmosfera u kojoj je igrao?

"Apsolutno kažem da se ovo ne može nazvati atmosferom, već linčom. Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako treba da ih bude i za narednih 20 i 40 godina, onda to neka vama ide na dušu. Ne znam šta vam moram reći. Najteže je onome ko je izgubio onoga najbližeg, sina, brata, sestru. Bilo je i ovdje svega, bombardovanja... Ali, danas, 2019. godine ovakav odnos... Oprosti mi, ali ja to ne prihvatam."

O utakmici i igri nije želio.

"Ne mogu poslije ovakvog poraza da dam bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Poslije minus 40 nema smisla pričati šta je bilo dobro, a šta nije."

Da li je moguć preokret poslije 0:2?

"Uvijek vjerujem i nije to jedini put da sam preokrenuo. I u Italiji sam sa šestog mjesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom, Majersom, Santjagom... Što se tiče sportskog dijela - apsolutno vjerujem. Međutim, molim vas razumite me kao čovjeka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dolje kao čovjek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći kada moram da zgužvam i bacim odijelo. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svijetu. Međutim... Ne mogu razumjeti, zaista, i neću razumjeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko.", rekao je Repeša.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 14 april 2019 22:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.