Standard.

petak jun 14

Savićević: Terzić bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal, dokazao je da je nikakav čovjek

Objavljeno u: Sport

by Alen

Malo se stišala bura, ali gostovanje predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića u emisiji Živa istina koja se emituje na RTCG izazvaće novu.

31 hits

petak jun 14

Tumbaković je zaplakao kada je pričao sa igračima

Objavljeno u: Sport

by Alen

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević bio je gost emisije Živa istina na RTCG, a osim što je otkrio ko je pritiskao Ljubišu Tumbakovića, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića,…

66 hits

petak jun 14

Terzić: Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića

Objavljeno u: Sport

by Alen

Iz Beograda stigao je ekspresan odgovor na izjave Dejana Savićevića da su Zvezdan Terzić i vlast vršili pritisak na Ljubišu Tumbakovića, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da ne igraju protiv…

72 hits

petak jun 14

Postavljeni reflektori u Danilovgradu

Objavljeno u: Sport

by Alen

Na stadionu "Braće Velašević" u Danilovgradu završeni su radovi na postavljanju reflektora, čime je kompletiran prvi u nizu projekata vezanih za izgradnju reflektorskog osvjetljenja na stadionima crnogorskih klubova.

15 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 17:38

Bokan: Između mene i Čovića suštinska razlika- ja dajem košarci, on od nje uzima

Predsjednik košarkaškog kluba Budućnost Voli, Dragan Bokan, čestitao je Crvenoj zvezdi na pobjedi u drugoj utakmici finala Aba lige, bez obzira na, kako je naveo, nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je podgorički klub prošao.

Bokan je u izjavi objavljenoj na sajtu Budućnosti naveo da se od početka play off-a nije oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ali će, kako je kazao, iznijeti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađe u susret brojnim zahtjevima i pokaže poštovanje prema sportskoj javnosti.

„Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima“, rekao je Bokan.

Prema njegovim riječima, pozivanje na linč i verbalno nasilje od 50-ak ekstremnih navijača iza klupe Budućnosti, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od Nebojše Čovića.

„Čovjek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on“, kazao je Bokan.

Kako je naveo, Čović je svojim ponašanjem dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, profesionalnog i ljudskog dostojanstva.

„Želim da razumijem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije - egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati“, naveo je Bokan.

On je kazao da Čović, zbog svojih ličnih interesa, vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde, i upravlja njima motivisan ličnim ciljevima.

„Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nijesu adekvatno kažnjeni“, kazao je Bokan.

To se, kako je naveo, ne smije tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova.

Bokan je istakao da je Budućnost, u susret utakmici koja je očekuje u Podgorici, suočena sa velikom tenzijom.

„Atmosfera je naelektrisana, ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila“, rekao je Bokan.

Kako je kazao, dešavanja u Pioniru su im dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnosti veoma iziritirani.

„Pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga“, poručio je Bokan.

On je dodao da će o razlozima provokacija koje mu upućuje Čović, njih dvojica razgovarati prilikom zasijedanja Skupštine ABA lige.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.