Standard.

srijeda novembar 13

Dugih 147 godina, 999 mečeva, 1.244 igrača, 19 trenera i jedna boginja

Objavljeno u: Sport

by Alen

Možda se fudbalska reprezentacija Crne Gore ne nalazi u idealnom trenutku, možda duel sa Engleskom na kraju kvalifikacija za EURO 2020. dolazi u nezgodnom trenutku, ali...

84 hits

srijeda novembar 13

Rafa je NEUNIŠTIV: Epski povratak i lekcija Medvedevu

Objavljeno u: Sport

by Alen

Možda nije na vrhuncu, možda više ne udara reketom kao maljem, možda su ga povrede izranjavale, ali nikada nemoj sumnjati u ratnički duh Rafaela Nadala.

12 hits

utorak novembar 12

U podređenoj smo situaciji, ali iz toga tražimo motiv

Objavljeno u: Sport

by Alen

Fudbaleri Crne Gore odradili su posljednji trening pred sjutrašnji put u London. Faruk Hadžibegić i njegovi izabranici trenirali su na stadionu pod Goricom, a sa novinarima su se družili pomoćnik…

205 hits

srijeda novembar 13

Novi format ludila: Bernardo suspendovan zbog rasizma, propušta Čelsi zbog šaljivog tvita Mendiju?!

Objavljeno u: Sport

by Alen

Engleska i rasizam, nova epizoda. Ovog puta priče o diskriminaciji na osnovu boje kože poprimile su novi format kolektivnog ludila.

34 hits

 
 
 
 
subota, 13 jul 2019 21:04

Savićević: Zašto sam devedesetih podržao Mila, a ne Momira

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i legendarni fudbaler Crvene zvezde je u ekskluzivnoj ispovijesti za novi broj Nedeljnika – pored aktuelnih tema i spora koji ima sa prvim čovjekom tog kluba Zvezdanom Terzićem – govorio i o tome zašto je devedesetih podržao Mila Đukanovića poslije raskola u “velikom” DPS-u i njegovog razlaza sa Momirom Bulatovićem. Tada su, naime, Milovoj opciji podršku dali Savićević i druga velika zvijezda jugoslovenskog fudbala Predrag Mijatović.

“Bila je to 1997. godina. Đukanović je više bio lider od Momira, tako mi se činilo, a to je dokazao i kasnije. Znao sam ga lično, bio mi je komšija”, rekao je Savićević.

On je o poznanstvu sa Đukanovićem još rekao:

“Znao sam ga iz komšiluka. Nismo se družili, ali tu smo bili zgrada do zgrade. Kasnije kad sam bio u Beogradu, dok sam bio igrač Crvene zvezde, tada smo se upoznali lično. Potom je dolazio u Milano, pa smo se družili i tamo.”

Savićević je rekao i da tada nije pokrenuta tema budućnosti zajedničke države Srbije i Crne Gore zato što bi bilo “mnogo više problema”.

“Nisu još bili sazreli uslovi za otcjepljenje. Da se ušlo u to, velika vjerovatnoća da bi bio građanski rat u Crnoj Gori. Tada je bio veliki naboj kod ljudi i dobro je što je devedesetih i početkom dvijehiljaditih, kada je potpisan Beogradski sporazum, sve išlo postepeno i mirnim putem”, rekao je Savićević.

Savićević je u intervjuu za Nedeljnik rekao i da je volio Jugoslaviju, da mu je SR Jugoslavija bila draga ali da je izgubila na draži, zašto je bio za nezavisnu Crnu Goru…

 Izvor:Nedeljnik

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.