Standard.

subota januar 18

"Plavi" se probudili kada je bilo najpotrebnije i srušili Megu, sada se lakše diše

Objavljeno u: Sport

by Alen

Mnogo problema, minus tokom tri četvrtine, ali na kraju reakcija koja se čekala i koja najavljuje bolje dane. U 16. rundi ABA lige košarkaši Budućnost Volija savladali su Mega Bemax…

60 hits

subota januar 18

Mornar osvojio Ljubljanu i uključio se u plej-of trku

Objavljeno u: Sport

by Alen

Nevjerovatan meč u Ljubljani. Velika drama, produžetak i na kraju veliki trijumf Mornara koji se sada potpuno uključio u borbu za plej-of. Barani su večeras u 16. rundi ABA lige…

92 hits

subota januar 18

Kada smo utegnuti kao u drugom poluvremenu možemo svima da napravimo problem

Objavljeno u: Sport

by Alen

Dosta teže nego što se očekivalo košarkaši Budućnost Volija upisali su pobjedu protiv Mega Bemax-a u 16. rundi ABA lige i osamili se na drugom mjestu na tabeli nakon pobjede…

45 hits

subota januar 18

Brutalne "ajkule" pregazile Njemačku, neka se spremi Turska

Objavljeno u: Sport

by Alen

Vaterpolisti Crne Gore u posljednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva u Budimpešti igraju najvažniji meč na šampionatu. Rival je Njemačka.

165 hits

 
 
 
 
četvrtak, 25 jul 2019 15:53

Cirkus se nastavlja - DžSCG: Ministartstvo da nam vrati pravni subjektivitet

IMZE 2019 IMZE 2019

Cirkus. Prava je riječ za sve ono što se dešava u džudo sportu u Crnoj Gori.

Prvo je Ministarstvo sporta i mladih ugasilo Džudo savez, u međuvremenu je osnovan Judo savez i od tada traje rat dvije strane. Takođe, prije par dana Ustavni sud uvažio je žalbu Džudo saveza i poništio rješenje iz registra sportskih organizacija.

Nakon niza konferencija i saopštenja stiže novo, ovog puta iz Džudo saveza Crne Gore koje prenosimo u cjelosti.

"Nakon što smo čuli niz besmislenih izjava interesne grupacije, kojima je Ministarstvo sporta i mladih nezakonito i preko noći izdalo rješenje za jednokratnu upotrebu, a koje je formalno pravno, nakon presude Upravnog suda kojom se poništava rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija Crne Gore, postalo ništavno.

Ta neformalna intersna grupacija, u želji da ospori rad i rezultate Džudo saveza Crne Gore koji ima skoro 60 godina dugu tradiciju, navodi niz besmislenih tvrdnji, pa čak komentarišu i dovode u pitanje presudu Upravnog suda, koja je obavezujuća i Ministarstvo sporta i mladih je dužno da po njoj postupi, tj da Džudo savezu Crne Gore vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez u džudo sportu.

Navodi Srdjana Mrvaljevića, (takmičara koji u ubjedjenju da obavlja funkciju sportskog direktora, selektora itd) da se čudi što Upravni sud nije vodio računa o nezakonitom radu Džudo saveza Crne Gore, su proizvoljne izjave koje imaju samo jedan cilj a to je, po njegovoj ustaljenoj praksi, obmanjivanje i dezinformisanje javnosti. Što se tiče izjave u kojoj ovaj takmičar pominje navodne finansijske malverzacije u savezu, isti će imati priliku da iznese sve činjenice sa kojima raspolaže u postupku, koji će savez pokrenuti po tom pitanju.

Takođe, vezano za izjave kojima se iznosi da je Upravni sud pod prinudom donio presudu kojom je poništio rješenje o brisanju Džudo saveza Crne Gore, pozivamo nadležno državno tužilaštvo da sprovede postupak i ispita ko je i kakvu prinudu vršio na Upravni sud da donese meritornu presudu.

Na kraju moramo da iznesemo da polemiku sa ovom ineresnom grupacijom oko legitimnosti, Džudo savez Crne Gore nije ni započeo niti će je nastavljati, iz prostog razloga jer je legitimnost saveza uređena Zakonom", stoji u saopštenju DŽSCG.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.