Standard.

utorak decembar 10

Galatasaraj je favorit, ali momci imaju pobjednički duh

Objavljeno u: Sport

by Alen

Priliku da pobjedničku seriju koja iznosi sedam utakmica produže imaju sjutra veče u "Morači". Košarkaši Budućnost Volija u devetoj rundi Evrokupa dočekuju Galatasaraj (19h).

139 hits

utorak decembar 10

(VIDEO) Barsin dječak srušio Interove snove, tuga u Amsterdamu

Objavljeno u: Sport

by Alen

Stigla je Barselona u grad mode potpuno nezainteresovana, bez pola tima, bez Lionela Mesija. Rezultatski joj ništa meč na Đuzepe Meaci nije značio, jer je čekirala prvo mjesto i osminu…

54 hits

utorak decembar 10

(VIDEO) "Redsi" bacili u očaj Mocartov grad

Objavljeno u: Sport

by Alen

Nevjerovatna ludnica vladala je u rodnom gradu Mocarta, navijači su priredili spektakl, a Red Bul je bio motivisan do neba da aktuelnog vladara Evrope baci na noge, ali je Liverpul…

76 hits

utorak decembar 10

OFK Titograd: Sindikat obmanjuje javnost, nemamo dugovanja

Objavljeno u: Sport

by Alen

OFK Titograd reagovao je na saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore koji je podržao fudbalere podgoričkog kluba u protestima, ali im savjetovao da ne stupaju u štrajk zbog neisplaćenih zarada.

68 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 18:31

Nenad Trajković vodi Studentski centar i mlađe kategorije Budućnosti

KK Budućnost Voli riješila je pitanje trenera svoje filijale - Studentskog centra. Na klupi "studenata" naredne sezone će sjediti iskusni stručnjak Nenad Trajković.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Trajković je prošle sezone vodio Igokeu i Spartak, a vodio je još - Krku, Banjalučku pivaru, Partizan, Slogu i Borac. Kao selektor nacionalnih timova Trajković je radio u selekcijama Irana i Letonije, a kao pomoćni trener iskustvo je sticao u ekipama Partizana, Lotomatike, Dinama iz Moskve i Finiksa.

U košarkaškim krugovima, Trajković važi za nekog ko ima velikih i uspješnih iskustava sa mladim igračima. Svoja iskustva i znanja prenosio je na velikane svjetske i evropske košarke kao što su Vlade Divac, Nikola Vučević, Goran Dragić, Aleksandar Đorđević, Saša Danilović, ali i Brendon Dženings, Klej Tompson i Amare Stodemajer.

Plan Studentskog centra i Budućnosti jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod vođstvom Trajkovića napredovati i konkurisati za prvi tim crnogorskog šampiona.

"Prije svega se zahvaljujem Draganu Bokanu što je odabrao mene kao trenera koji će da uvede neke novine u mlađem pogonu Budućnost Volija i u seniorskom timu Studentskog Centra. Želim da mu se zahvalim što mi je dao šansu da svojim iskustvom, svojim znanjem i predanim radom odgovorim na njegove ideje i zahtjeveIdeje su da se mlađi pogon podigne na viši nivo i da bude prepoznatljiv po odličnom radu sa talentovanim mladim igračima i da će ta prepoznatljivost uticati na odluku talenata, prvenstveno iz Crne Gore ali i iz regiona i šireg područja gdje možemo pronaći odgovarajuće talente", rekao je Trajković koji zna da ga čeka mnogo posla.

"To se ne može desiti preko noći i to neće biti samo zahvaljujući mom znanju i iskustvu koje sam sticao 40 godina radeći u košarci, već zahvaljujući i cijeloj organizaciji. To znači da će i organizacija i logistika biti podignuta na veći nivo a samim tim će doći i do edukacije trenera koji se nalaze u klubu. Ja ću se truditi da svo svoje znanje koje sam dugo godina sticao, kao asistent vrlo poznatim trenerima kao što su Vujošević, Ivković, Obradović, Maljković, Džaković i mnogim drugim trenerima, ali i svojom reputacijom. Prepoznatljiv sam kao trener koji zna da od talenta napravi vrhunskog igrača, kao trener koji je radio i u NBA Ligi, koji je radio sa NBA igračima i podigao te igrače na viši nivo.

Ja ću se truditi da svo svoje znanje ulijem u taj program koji je Bokan postavio pred nas i mislim da će to dati neke rezultate. Da li će to biti ove godine ili sledeće godine zavisi sve od igrača koje mi trenutno imamo. Gledaćemo da stalno osvježavamo i dovodimo nove, talentovane igrače, koji će dobrim radom, dobrom organizacijom i dobrom logistikom biti pretočen u jedan vrhunski kvalitet.

Nama je cilj da možemo napraviti igrače za reprezentaciju Crne Gore, da napravimo igrače koji će moći i van Crne Gore da se prodaju i koji će moći na neki način da donesu i profit klubu. Takvi su uslovi da ne može non stop da se ulaže, mora biti i povratnog, pozitivnog inputa i to nam je cilj. Da napravimo igrača za reprezentaciju, za Budućnost Voli ali i da probamo da dovedemo mlade strance preko kojih možemo zaraditi novac. Tome ćemo težiti, tako će biti organizovan klub i nadam se da ćemo to ostvariti kroz proces koji sigurno neće biti lak", zaključio je Trajković.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.