Standard.

srijeda oktobar 16

Bostik srušio "Moraču": Treći poraz Budućnosti nakon kojeg je druga faza predaleko

Objavljeno u: Sport

by Alen

Daleko slabija partija nego u Beogradu, očajni šut sa distance, mnogo problema u napadu i na kraju treći poraz. Poraz nakon kojeg je plasman u drugu fazu sada još dalje.

122 hits

srijeda oktobar 16

Bili smo kao hipnotisani, ne smijemo "žrtvovati" Evrokup i igrati se sa renomeom kluba

Objavljeno u: Sport

by Alen

Košarkaši Budućnost Volija doživjeli su i treći poraz u Evrokupu i tako dodatno otežali put u Top 16 fazu. Što je bio jedan od glavnih ciljeva kluba pred novu sezonu.

134 hits

srijeda oktobar 16

Hadžibegićevo traženje i put ka evropskoj margini

Objavljeno u: Sport

by Alen

"Hrabri sokolovi" će kvalifikacije za revolucionarno Evropsko prvenstvo 2020. godine završiti bez pobjede, tako će ispisati najlošije kvalifikacije u istoriji malene balkanske ljepotice.

216 hits

srijeda oktobar 16

Protesti u Kataloniji premještaju El Klasiko

Objavljeno u: Sport

by Alen

Kada se politika umiješa, sport ispašta. Mnogo je primjera toga bilo do sada, a posljednji stiže iz Španije.

199 hits

 
 
 
 
utorak, 08 oktobar 2019 20:24

Imamo pritisak, ali onaj ljudski

FSCG FSCG

Polako se bliži petak i nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a fudbalska reprezentacija nastavila je sa pripremama.

Utakmice sa Bugarskom (11. oktobar) i Kosovom (14. oktobar) na prvi pogleda nemaju rezultatski značaj. "Hrabri sokoli" su otpali iz svih kalkulacija za plasman na EURO, ali bitne su iz svih drugih razloga. 

Priliku za prvi trijumf izabranici Faruka Hadžibegića imaju u petak pod Goricom gdje stižu Bugari. U prvom međusobnom duelu pobjeda je izmakla, jer je domaćinu sviran penal za faul koji je napravljen metar van šesnaesterca.

"Moramo da ostanemo skoncetrisani na naredne dvije utakmice, prije svega na prvu protiv Bugarske, gdje treba da vratimo rezultatski značaj reprezentaciji i javnosti, da koliko - toliko publiku na stadion", rekao je Aleksandar Boljević, krilni napadač Standarda iz Liježa.

"Pokušaćemo da pobijedimo obje utakmice. To nam je cilj, jer ponovo nismo uspjeli da se kvalifikujemo. Pokušaćemo kroz naredne dvije utakmice da vratimo samopouzdanje i da se spremamo za naredne izazove", dodaje 23-godišnji fudbaler, koji je protiv Češke u prošlom meču igrao u prvoj postavi.

Bez obzira što meč nema rezultatski značaj, motiva ne fali. Niti smije da ga fali.

"Ako smo pravi, sigurno ćemo naći fudbalski motiv i to ljudsko što je u nama. Moramo da pokažemo da vrijedimo i da imamo kvalitet. Siguran sam da će momci i stručni štab to tako predstaviti i da ćemo pobijedi Bugarsku, a onda čekati Kosovo".

Rezultatski pritisak ne postoji, ali neki drugi...

"Pritisak bi sada trebalo da bude najmanji, ali onaj fudbalski, ljudski, postoji - i on je najveći do sada. Ne bi valjalo da završimo kvalifikacije bez pobjede, tako da se nadam trijumfu" i kratko se osvrnuo na sjajnu formu u klubu u kojem je na četiri posljednja meča postigao četiri gola.

"Samo još da to prenesem na reprezentaciju".

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.