Standard.

petak januar 17

(VIDEO) Mijović pred Megu: Meč u lošem momentu, ali moramo se vratiti pobjedama

Objavljeno u: Sport

by Alen

Na loše rezultate i ne baš dobre igre u posljednjem periodu nadovezala se i bura oko promjene trenera. Međutim, to je sada sve iza košarkaša Budućnost Volija.

158 hits

petak januar 17

Ne smijemo potcijeniti Njemce

Objavljeno u: Sport

by Alen

Nakon nevjerovatnog meča sa Hrvatskom, velikog preokreta i poraza u posljednjim trenucima meča, i jedna čudne sudijske odluke u finišu, vaterpolisti Crne Gore imaju dan odmor da se pripreme za…

95 hits

petak januar 17

Ne smijemo potcijeniti Njemce

Objavljeno u: Sport

petak januar 17

Podgorica i Budućnost će zauvijek pamtiti Stepija

Objavljeno u: Sport

by Alen

Jugoslovenska košarkaška scena ostala je bez još jednog velikog trenerskog imena. Poslije duge i teške bolesti u Šapcu je prije dva dana preminuo Milovan Stepandić, popularni Stepi. Nije bio prvak…

165 hits

četvrtak januar 16

Gojković: Nismo vjerovali da možemo da se vratimo, ali smo htjeli da igramo do kraja

Objavljeno u: Sport

by Alen

Vaterpolisti Crne Gore izgubili su od Hrvatske u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu, ali selektor i svi igrači ne mogu biti nezadovoljni.

311 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 16:10

Upaljen je crveni alarm u vaterpolu: Potrebno je da se umiješaš u svoj posao

Ministarstvo sporta i mladih Ministarstvo sporta i mladih

Crveni alarm za vaterpolo u Crnoj Gori je upaljen - rekao je ministar sporta Nikola Janović, legendarna osmica "ajkula".

Gorući problem nijesu ni seniorski tim, ni selektor Vladimir Gojković, već neki novi klinci koji stasavaju i koji će jednog dana biti seniorski reprezentativci.

 "Teško da postoji inertniji i pasivniji savez, kada je riječ o našim nacionalniom sportovima, od Vaterpolo saveza. Sve te ljude znam, svi su mi dragi, zato i želim da budem principijelan i da ukažem na propuste. Frapantno mi je, a saznao sam prije par dana, da djeca u VK Primorac - 2004. godište, članovi generacije koja je nedavno osvojila srebro na EP u Bugrskoj, nemaju trenera, već idu u Budvu i sami trenriraju, zbog problema koje Primorac ima deset godina. Da sam sam na mjestu Vaterpolo saveza ne bih izlazio iz kancelarije predsjednika opštine i rukovodstva Primorca dok se to ne riješi. Da su jednom godišnje sjeli u prethodnih 10 godina, našli bi neko rješenje...", kazao je Janović na konferenciji za medije.

"Smatram da je prioritet Vaterpolo saveza da nađe trenera i novac, a nije riječ o velikim sredstvima, da tu generaciju isprati na pravi način, nevezano za probleme Primorca. Ne možemo da pričamo o generacijama koje dolaze, a generacije nam propadaju”, naglasio je Janović.

On je rekao da očekuje aktivniju ulogu nacionalnog saveza "i zbog tog i zbog svih drugih problema".

"Ne možemo samo da se priča da je situacija loša, a mi smo tu gdje smo. Potrebno je malo i da se umiješaš u svoj posao. Ne mislim samo na predsjednika saveza, već i na UO, direktore, funkcionere... Crveni alarm je upaljen u vaterpolu, potrebne su konkretne akcije i konkretna rješenja, kao i mnogo više kreativnosti da se vaterpolo zadrži na ovom nivou", rekao je Janović.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 09 oktobar 2019 16:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.