Standard.

četvrtak oktobar 17

Oglasili se navijači Crne Gore: Utakmica nije bila obezbijeđena da valja, skandiralo se UČK i zviždalo na našu svetinju

Vođa navijača "Old bojsa" Željko Lazarević podijelio je sa portalom Standard utiske vezano za atmosferu koja je vladala na utakmici Crna Gora - Kosovo. Lazarević nam je kazao da atmofera…

256 hits

četvrtak oktobar 17

Aplauz pod Goricom za najavu istorije

Objavljeno u: Sport

by Alen

Crna Gora - Španija, meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače ispod 21 godine. "Furija" je polako odrađivala posao protiv solidnih "sokolića" (2:0), a onda u 79. minutu stadion pod Goricom vjerovatno je prisusutvovao trenutku istorije – 16-godišnja…

9 hits

četvrtak oktobar 17

Aplauz pod Goricom za najavu istorije

Objavljeno u: Sport

četvrtak oktobar 17

(VIDEO) Američki bokser preminuo četiri dana nakon nokauta

Objavljeno u: Sport

by Jovana

Američki bokser Patrik Dej (27) preminuo je od povreda mozga zadobijenih u borbi u Čikagu prije četiri dana.  Njega je zemljak Čarls Konvel nokautirao u desetoj rundi borbe u super-velter kategoriji,…

60 hits

srijeda oktobar 16

Bostik srušio "Moraču": Treći poraz Budućnosti nakon kojeg je druga faza predaleko

Objavljeno u: Sport

by Alen

Daleko slabija partija nego u Beogradu, očajni šut sa distance, mnogo problema u napadu i na kraju treći poraz. Poraz nakon kojeg je plasman u drugu fazu sada još dalje.

127 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 16:10

Upaljen je crveni alarm u vaterpolu: Potrebno je da se umiješaš u svoj posao

Ministarstvo sporta i mladih Ministarstvo sporta i mladih

Crveni alarm za vaterpolo u Crnoj Gori je upaljen - rekao je ministar sporta Nikola Janović, legendarna osmica "ajkula".

Gorući problem nijesu ni seniorski tim, ni selektor Vladimir Gojković, već neki novi klinci koji stasavaju i koji će jednog dana biti seniorski reprezentativci.

 "Teško da postoji inertniji i pasivniji savez, kada je riječ o našim nacionalniom sportovima, od Vaterpolo saveza. Sve te ljude znam, svi su mi dragi, zato i želim da budem principijelan i da ukažem na propuste. Frapantno mi je, a saznao sam prije par dana, da djeca u VK Primorac - 2004. godište, članovi generacije koja je nedavno osvojila srebro na EP u Bugrskoj, nemaju trenera, već idu u Budvu i sami trenriraju, zbog problema koje Primorac ima deset godina. Da sam sam na mjestu Vaterpolo saveza ne bih izlazio iz kancelarije predsjednika opštine i rukovodstva Primorca dok se to ne riješi. Da su jednom godišnje sjeli u prethodnih 10 godina, našli bi neko rješenje...", kazao je Janović na konferenciji za medije.

"Smatram da je prioritet Vaterpolo saveza da nađe trenera i novac, a nije riječ o velikim sredstvima, da tu generaciju isprati na pravi način, nevezano za probleme Primorca. Ne možemo da pričamo o generacijama koje dolaze, a generacije nam propadaju”, naglasio je Janović.

On je rekao da očekuje aktivniju ulogu nacionalnog saveza "i zbog tog i zbog svih drugih problema".

"Ne možemo samo da se priča da je situacija loša, a mi smo tu gdje smo. Potrebno je malo i da se umiješaš u svoj posao. Ne mislim samo na predsjednika saveza, već i na UO, direktore, funkcionere... Crveni alarm je upaljen u vaterpolu, potrebne su konkretne akcije i konkretna rješenja, kao i mnogo više kreativnosti da se vaterpolo zadrži na ovom nivou", rekao je Janović.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 09 oktobar 2019 16:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.