Standard.

petak januar 17

(VIDEO) Mijović pred Megu: Meč u lošem momentu, ali moramo se vratiti pobjedama

Objavljeno u: Sport

by Alen

Na loše rezultate i ne baš dobre igre u posljednjem periodu nadovezala se i bura oko promjene trenera. Međutim, to je sada sve iza košarkaša Budućnost Volija.

154 hits

petak januar 17

Ne smijemo potcijeniti Njemce

Objavljeno u: Sport

by Alen

Nakon nevjerovatnog meča sa Hrvatskom, velikog preokreta i poraza u posljednjim trenucima meča, i jedna čudne sudijske odluke u finišu, vaterpolisti Crne Gore imaju dan odmor da se pripreme za…

91 hits

petak januar 17

Ne smijemo potcijeniti Njemce

Objavljeno u: Sport

petak januar 17

Podgorica i Budućnost će zauvijek pamtiti Stepija

Objavljeno u: Sport

by Alen

Jugoslovenska košarkaška scena ostala je bez još jednog velikog trenerskog imena. Poslije duge i teške bolesti u Šapcu je prije dva dana preminuo Milovan Stepandić, popularni Stepi. Nije bio prvak…

161 hits

četvrtak januar 16

Gojković: Nismo vjerovali da možemo da se vratimo, ali smo htjeli da igramo do kraja

Objavljeno u: Sport

by Alen

Vaterpolisti Crne Gore izgubili su od Hrvatske u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu, ali selektor i svi igrači ne mogu biti nezadovoljni.

307 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 16:46

Životne lekcije Skota Bamforda

KK Budućnost Voli KK Budućnost Voli

Skot Bamford je imao 22 godine, kada mu je supruga hitno porođena operativnim zahvatom u osmom mjesecu trudnoće.

Životi njegove žene i djeteta su bili ugroženi. Sjutradan je izašao na teren u dresu NCAA tima Veber Stejt i Nju Meksiku ubacio pet trojki. I nije stao. Samo tri dana nakon toga protiv Juta Stejta postigao je rekord karijere, 28 poena.

"Reći ću vam zbog čega su oni navijači Dinamo Sasarija došli iz Italije, da me podrže na meču Budućnosti i Zadra u Morači, mom prvom zvaničnom nakon dugog oporavka. Igrao sam dobro u Italiji, ali mislim da nije stvar u tome kakav sam igrač, već im se dopalo kakva sam osoba. Tokom dvije godine građen je taj odnos. Jedan dokumentarac koji je klub radio o mom oporavku od teške povrede je možda pomogao da publika tamo shvati ko sam ja zaista", kazao je Bamford, startni bek šuter Budućnost Volija.

Njegov košarkaški put donosio je visoke životne prepreke. Teško odrastanje u Albukerkiju, američka država Novi Meksiko. Bez oca je ostao u sedmom razredu osnovne škole, bez majke dvije i po godine kasnije. Prva godina na koledžu, Vestern Nebraska, drugi kraj Amerike, drugi svijet. Pa nova velika promjena, šansa da igra za Veber Stejt, u timu sa sada velikom NBA zvijezdom Demijenom Lilardom. I ti teški dani kada je 2011. postao otac.

"Sa vremenske distance samo mogu reći, mnogo težak period, to su stvari na koje vas bilo ko ne može pripremiti. I košarka mi je mnogo pomogla. Da oslobodim um. I dalje mi pomaže. Za mene dobar, uspješan period, sve se završilo na najljepši način za moju porodicu, ali bilo je mnogo teško", rekao je Bamford.

Košarkaška publika iz američke države Juta poredi bekovsku liniju Veber Stejta sa početkom decenije sa, recimo Karijem i Tompsonom u Golden Stejtu. Lilard, sada član prve NBA petorke, najbolji igrač Portlanda, a u Veber Stejtu na “jedinici”. Bamford na “dvojci”…

"Kad imate priliku da radite sa takvim igračem, svakog dana na treningu i van dvorane, jedan drugog gurate, da budete još bolji, to je fantastično iskustvo. Igrač takve radne etike vas motiviše da odete korak dalje. Mnogo mije to pomoglo, zahvalan sam što sam tokom dvije godine radio sa Lilardom", kazao nam je Skot.

U svojoj posljednjoj sezoni na koledžu, 2013. godine, Bamfort je oborio dva Lilardova rekorda: najviše trojki u istoriji koledža (259) i najviše u jednoj sezoni (103)!

"Sjajan osjećaj! Ja sam to doživio, kao da sam u drugarskoj igri pobijedio sjajnog prijatelja. Bilo je simpatično, da i ja pobijedim u nečemu Demijena", uz osmijeh govori Bamford.

Konačno, Skot Bamford nam je otkrio da je u karijeri imao i ima mnogo jači i bolji uzor od Demijena Lilarda.

"Majka je najčvršća osoba koju sam imao priliku da upoznam, da najviše utiče na mene. Ona je ta koja se najviše borila za mene, odricala se za moje prilike, u životu i košarci. I dalje je svakog dana moja inspiracija. Da postanem najbolj a verzija sebe, da na najbolji način radim ono što volim. A to je košarka”, zaključio je Skot Bamford.

Izvor: Arena

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.