Standard.

srijeda novembar 20

Novi dan za vraćanje dugova

Objavljeno u: Sport

by Alen

Prije sedam dana, kada se činilo da su otpisani, košarkaši Budućnosti savladali su Trento u gostima i osvetili mu se za poraz u "Morači". Večeras "plave" očekuje još jedno gostovanje, protiv još jednog tima koji je…

28 hits

srijeda novembar 20

Novi dan za vraćanje dugova

Objavljeno u: Sport

srijeda novembar 20

U zlatnom gradu se krije prvi evropski trijumf

Objavljeno u: Sport

by Alen

Sezona od koje se na startu mnogo očekivalo nije krenula kako su planirali u Baru, ali dok u ABA ligi košarkaši Mornara polako ispravljaju nešto lošiji start, pobjeda u Evropi još se čeka...

22 hits

srijeda novembar 20

Murinjo novi trener Totenhema

Objavljeno u: Sport

by Alen

Totenhem je sinoć prekinuo saradnju sa Maurisiom Poketinom, a svega par sati kasnije promovisan je novi trener. U pitanju je - Žoze Murinjo.

32 hits

srijeda novembar 20

Murinjo novi trener Totenhema

Objavljeno u: Sport

utorak novembar 19

Ivona Pavićević ne putuje u Japan zbog rumunskog doping skandala

Objavljeno u: Sport

by Alen

Doping skandal u Rumuniji zahvatio je i Crnu Goru.

195 hits

 
 
 
 
četvrtak, 07 novembar 2019 11:53

Ništa nije nemoguće, čak ni Tokio

MINA MINA

Težak period u karijeri ostavila je iza sebe, a onda kada se malo ko nadao u dalekom Iževsku u Rusiji odjeknula je jedna od najljepših priča godine kada je u pitanju naš sport.

Jovana Peković nakon Evropskog prvenstva za mlađe seniore smješka se sa vrha Starog kontinenta, naša džudistkinja donijela je svojoj zemlji zlatnu medalju.

"Svaki djelić ove medalje pripada nekome", poručila je Jovana.

"Najveće zasluge ima moja porodica, kao i za svako odličje do sada, oni su moja najveća podrška i snaga. Bili su uz mene i kada sam imala problem, vjerovali su u i govorili da će mi se rad i trud isplatiti".

Nastavila je šampionka Evrope u sličnom tonu...

"Velike zasluge ima moj matični klub Akademik, treneri Dragan Šćepanović, Marinko Đurđevac i Dragana Živković. Oni su svi na neki način doprinijeli mom rezultatu, kao i Judo savez. Zajedničkim snagama borili smo se i rezultat je došao", dodala je Pekovićeva. 

Veliki uspjeh iz Rusije ostaje da se pamti, ali Jovana već pred sobom ima nove ciljeve - jednako velike.

"Uskoro ću početi pripreme za narednu, olimpijsku godinu. Do kraja se ne predajem, ništa nije nemoguće, pa tako i moje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Realne su, propustila sam dvije godine, ali vjerujem u sebe", jasna je mlada Nikšićanka.

Jovanin trener Dragan Šćepanović otkrio je kako je naša šampionka rasla tokom turnira u Iževsku...

"U prvoj borbi napravila je dvije tehničke greške, a onda je nakon toga sve ostalo odradila fantastično i bila najubjedljiviji takmičar na prvenstvu", rekao je Ščepanović.

"Njen ipon u polufinalu proglašen je kao najbolji ipon dana. Imati šampiona, među takvim velesilama kakve su Rusija, Njemačka, Azerbajdžan, Španija i Gruzija, najbolje govori koliko je to vrijedan rezultat".

Predsjednik (novog) Judo saveza Andrija Čađenović dao je čvrsto obećanje...

"Obećavam da ćemo nastaviti da ulažemo trud i rad kako bi džudo vratio svoj stari sjaj i da rezultati poput Jovaninog ne budu iznenađenje, već nešto na šta smo navikli", jasan je Čađenović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.