Standard.

subota decembar 14

Serija je završena u Železniku: FMP otkinuo plava krila

Objavljeno u: Sport

by Alen

Svakoj seriji dođe kraj, pa je tako došao i ono košarkaša Budućnost Volija. Osam vezanih pobjeda upisali su "plavi", bili su u žestokom naletu, rušili su sve pred sobom, ali…

159 hits

subota decembar 14

Mijović: Bili smo mekani, ovaj poraz može da nas otrijezni

Objavljeno u: Sport

by Alen

Osam vezanih pobjeda, a onda poraz u Železniku. Košarkaši Budućnost Volija izgubili su večeras od FMP-a (79:89) u 11. rundi ABA lige.

137 hits

subota decembar 14

Mornar se poigravao sa Megom

Objavljeno u: Sport

by Alen

Ubjedljiva partija od prvog minuta, bez ikakvih problema za četvrti vezani trijumf. Košarkaši Mornara deklasirali su Mega Bemax (85:68) u 11. rundi ABA lige.

138 hits

subota decembar 14

Mornar se poigravao sa Megom

Objavljeno u: Sport

subota decembar 14

Pavićević: Uspon forme je evidentan

Objavljeno u: Sport

by Alen

Košarkaši Mornara savladali su večeras u "Topolici" Mega Bemax u 11. rundi ABA lige.

131 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 novembar 2019 11:59

Šampionska lekcija Rafe: Kada gubiš ne lomiš reket nego zapneš još jače

Svakakva čuda je Rafael Nadal pravio u karijeri, zato i jeste jedan od najvećih tenisera svijeta svih vremena, ali o preokretu "sa konopaca" protiv Danila Medvedeva će se još pričati.

Imao je Rus vođstvo od 5:1 u trećem setu, meč lopte, a na kraju je – izgubio. Iako nije igrao dobro, iako se mučio tokom cijelog meča, zbog je i došao u situaciju da gubi 5:1 i suočava se sa meč loptama, Nadal je poput prave zvijeri namirisao trenutak nesigurnosti kod Medvedeva i instinktom ubice, raznio ga je u ostatku meča.

Koja je tajna tog čudesnog preokreta? Slijedi sportska lekcija Rafaela Nadala.

"Po mom mišljenju, stvar je u tome da moraš da nastaviš da se boriš do kraja. Kada ti ne ide, nije rješenje u lomljenju reketu i ispovaljavanju frustracije, nego u pozitivnom razmišljanju i prihvatanju činjenice da protivnik u tom trenutku igra malo bolje od tebe", rekao je Nadal.

I nastavio lijepo da objašnjava kako izgleda duh velikog šampiona.

"Frustracije se uglavnom javljaju kada za sebe smatraš da si bolji nego što jesi i ne možeš da se pomiriš sa onim što radiš. Ne možeš da prihvatiš da praviš greške, a one su nešto normalno, nešto što se dešava svima. Meni se ne dešavaju često takve situacije, ali kada dođu, normalno ih prihvatim. Tako da, jedini savjet koji mogu da dam mlađima je upravo to: nemojte sebe da doživljavate boljim nego što jeste, već prihvatajte svoje greške, dešavaju se svima i nastavite da se borite dalje", objasnio je Rafael Nadal.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.