Standard.

srijeda januar 22

Snaga zajedništva ruši i svjetskog prvaka

Objavljeno u: Sport

by Alen

Nisu "ajkule" u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva napravile ništa senzacionalno, plasman u četvrtfinale je nešto na šta su nas navikli, ali za razliku od mnogih ranijih turnira Draško Brguljan i…

53 hits

srijeda januar 22

Novakova šetnja do trećeg kola

Objavljeno u: Sport

by Alen

Važi japanska željeznica za najmoderniju na planeti. Važi i Novak Đoković za tenisera koji eskpresno stiže do cilja, pa je u drugom kolu Autralijan opena počistio sa terena Tacumu Ita…

45 hits

srijeda januar 22

Novakova šetnja do trećeg kola

Objavljeno u: Sport

srijeda januar 22

Ubjedljiv poraz Danke Kovinić

Objavljeno u: Sport

by Alen

Vratila se poslije tri godine, ali se neće dugo zadržati u Melburnu. Danka Kovinić ekspresno je završila nastup na prvom Gren slemu u sezoni.

49 hits

srijeda januar 22

Ubjedljiv poraz Danke Kovinić

Objavljeno u: Sport

utorak januar 21

Slijedi ono najljepše, bez straha na šampiona svijeta

Objavljeno u: Sport

by Alen

Aktuelni prvaci svijeta naredni su rival "ajkula" na šampionatu Evrope u Budimpešti. Crnogorske vaterpoliste u četvrtfinalu čeka okršaj sa Italijom, selekcijom koja se prije pola godine okitila titulom prvaka na…

232 hits

 
 
 
 
utorak, 10 decembar 2019 17:54

Bura u Titogradu: Igrači razmišljaju o štrajku, SPFCG ih savjetuje da to ne rade

OFK Titograd OFK Titograd

Jesenji dio sezone Telekom 1. CFL polako se bliži kraju, a u jednom podgoričkom klubu je prilično burno.

Nezadovoljni igrači razmišljaju da zbog neisplaćenih zarada krenu u štrajk, dok iz kluba prijete suspenzijama.

Saopštenjem se oglasio Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG).

"U svijetlu saznanja za nesuglasice na relaciji fudbaleri - Fudbalski klub OFK Titograd, a povodom neisplaćivanja troškova igranja, koje prijete da dovedu do štrajka i suspenzije igrača, SPFCG ovim putem želi da opet da ukaže na ranije iznijet stav da je profesionalizacija fudbalskih ligaških takmičenja jedna od ključnih stvari za dalji razvoj fudbala u Crnoj Gori i da je to put da se fudbal, kao i sport uopšte, uzdigne do nivoa profesije koja svojim akterima može obezbijediti sigurnost i punu zaštitu prava".

"Smatramo da povećanje broja profesionalnih ugovora, te samim tim i obezbjeđivanje egzistencije igrača predstavlja ključan momenat na kome SPFCG već duži period insistira i u vezi čega ima i svesrdnu podršku FSCG, ali tu potrebu, bitno je da prepoznaju i sami klubovi kao jedan od činilaca bez koga fudbalska igra ne bi bila to što jeste. Upravo ovaj slučaj pokazuje da i dalje postoji nizak stepen razumijevanja potreba različitih učesnika fudbalskog sporta, a time i nivoa međusobne empatije koja neminovno mora postojati, kako bi odnosi bili izbalansirani i funkcionalni, jer svako od participanata teži maksimizaciji svojih želja i nastojanja, bez obraćanja pažnje na stremljenja drugog učesnika".

"Takav manir ponašanja, nažalost, nije ono što vodi razvitku, ne samo fudbala, već i svake druge društvene sfere, zbog čega je neophodno da svi koji žele dobrobit crnogorskog fudbala, svedu svoje težnje na realnost i time pokušaju da daju doprinos postizanju kompromisa".

"U smislu pomenutog, želimo da saopštimo da mi kao SPFCG podržavamo igrače OFK Titograda u njihovom razmišljanju da iskažu protest protiv svog kluba iz razloga koji se tiču neisplaćivanja naknade troškova igranja, ali ujedno želimo da kažemo i da smo istima sugerisali da ne radikalizuju svoje protivljenje tako što bi organizovali štrajk ili slične postupke, već da mirno i dostojanstveno ispune svoje obaveze prema klubu u ovoj polusezoni".

"S druge strane, želimo da istaknemo da ni klub OFK Titograd nema prava da na legitimni protest igrača odgovara prijetnjama o suspenziji igrača i time samo dodatno doprinosi podizanju tenzija, zbog čega apelujemo na klub da uloži napor i svoje postupanje usmjeri ka traženju zajedničkog rješenja ovog problema, s obziromna to da ni igrač, ne žele drugačiji epilog, već samo i isključivo poštovanje njihovih prava koja su zagarantovana propisima", navodi se u saopštenju.

"SPFCG će u daljem radu, svakako, nastojati da utiče na svoje članstvo, kako bi se izbjegle ovakve i slične situacije, ali istovremeno i da pruža svaku dozvoljenu zaštitu igračima u granicama zakona, ne bi li se, u krajnjem, unaprijedio njihov status, kao i njihov odnos sa klubovima, a sve s ciljem dalje promocije i razvoja fudbala u Crnoj Gori".

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.