Standard.

nedjelja januar 26

Ove "ajkule" su jače od svega! Crna Gora je osvojila bronzanu medalju na EP!

Objavljeno u: Sport

by Alen

Meč za pamćenje, povratak za pamćenje i prekid prokletstva. Ova ekipa koju sa klupe vodi Vladimir Gojković je jača od svega. Ima šampionski mentalitet, nikada se ne predaje, a to…

168 hits

nedjelja januar 26

Brguljan: Ovo što mi možemo da priredimo ne može niko

Objavljeno u: Sport

by Alen

Vaterpolisti Crne Gore nevjerovatnim preokretom savladali su Hrvatsku i osvojili prvu bronzanu medalju u istoriji.

55 hits

nedjelja januar 26

Ivović: Najdraža medalja

Objavljeno u: Sport

by Alen

Crnogorski vaterpolisti donose medalju sa Evropskog prvenstva - savladali su Hrvatsku u meču za treće mjesto i osvojili prvu bronzu na velikim takmičenjima.

39 hits

nedjelja januar 26

Ivović: Najdraža medalja

Objavljeno u: Sport

nedjelja januar 26

Španija odbranila evropski tron

Objavljeno u: Sport

by Alen

Španija je odbranila evropski rukometni tron! U dramatičnom okršaju u Stokholmu Furija je savladala Hrvatsku u izuzetno dramatičnom finalu došla do drugog zlata u svojoj istoriji.

21 hits

nedjelja januar 26

Španija odbranila evropski tron

Objavljeno u: Sport

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 decembar 2019 10:59

Naše jedinstvo nas vraća u Japan

Neprelazna u odbrani, hrabra i praktično bez greške u napadu, sa stavom kao da iza sebe već ima mnogo velikih takmičenja.

Možda je tokom posljednje sezone povreda malo usporila, ali na tek završenom Svjetskom prvenstvu za rukomatešice Tatjana Brnović je još jednom potvrdila o kakvom potencijalu se radi - naša pivotkinja bila je jedna od najboljih "lavica" tokom šampionata u Japanu.

"Mogu reći da je povreda prošlost i da sam konačno ulazila u utakmice rasterećena po tom pitanju... Bila sam fokusirana samo na pripremu i zalaganje na terenu", rekla je Tatjana Brnović za Dnevne novine po dolasku naših rukometašica iz Japana.

Pitanje za mladu Cetinjanku bilo je i kako je zadovoljna svojim igrama u Kumamotu?

"Davala sam sve od sebe i zadovoljna sam učinjenim - naravno da tu ima puno stvari na kojima treba da se radi, ali sam srećna i što sam u mogućnosti da iz grešaka učim. Smatram da se iz grešaka uče i pamte najbolje lekcije", objasnila je Tatjana.

Španija ostaje u mislima, ali...

A "lavice" su u Japanu stigle do petog mjesta i najboljeg učinkka na svjetskim prvenstvima do sada, ali mnogo bitnije od toga - obezbijedile su sebi šansu da se kroz kvalifikacije bore za povratak u zemlju izlazećeg sunca. Preciznije u Tokio, koji će na ljeto biti domaćin Olimpijskih igara.

"Pošle smo sa ciljem da obezbijedimo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre - naravno da smo presrećne što smo taj cilj ispunile. Logično ostaje u pamćenju taj poraz od Španije i praktično dobijena utakmica koju smo ispustlie iz ruku", prisjetila se Brnovićeva.

"To je taj bod ili dva, koji su mogli da nam promijene tok takmičenja, ali..."

Ali...

"Napravile smo do sada najbolji plasman naše selekcije na svjetskim prvenstvima, uz to obezbijeđene su i olimpijske kvalifikacije - tako da je malo reći da smo zadovoljne napustile Japan", jasna je pivotkinja Budućnosti.

Šta je to što je krasilo "lavice" tokom Svjetskog prvenstva?

"Jedinstvo i energija su faktori koji su nas sigurno gurali iz utakmice u utakmicu, davali nam vjetar u leđa i doveli nas na kraju do petog mjesta".

Sve za ostvarenje sna

Cilj u Japanu je ostvaren, a pred "lavicama" je sad novi, jednako bitan - kroz martovski kvalifikacioni turnir izboriti treći zaredom nastup na Olimpijskim igrama. Rivali damama Pera Johansona na tom putu biće Norveška, Rumunija i Sjeverna Koreja.

"Dobili smo kvalitetne i zahtjevne protivnike. Ni za jedan meč ne možemo da računamo kao unaprijed dobijen ili lako ćemo. Svaki će zahtijevati naš maksimum, ali to je najmanje što možemo da uradimo da bismo ostvarile naš cilj i san. I tada ćemo da damo sve od sebe i pokažemo kako je naše jedinstvo moćno", zaključila je Tatjana Brnović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.