Standard.

srijeda januar 22

Snaga zajedništva ruši i svjetskog prvaka

Objavljeno u: Sport

by Alen

Nisu "ajkule" u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva napravile ništa senzacionalno, plasman u četvrtfinale je nešto na šta su nas navikli, ali za razliku od mnogih ranijih turnira Draško Brguljan i…

64 hits

srijeda januar 22

Novakova šetnja do trećeg kola

Objavljeno u: Sport

by Alen

Važi japanska željeznica za najmoderniju na planeti. Važi i Novak Đoković za tenisera koji eskpresno stiže do cilja, pa je u drugom kolu Autralijan opena počistio sa terena Tacumu Ita…

56 hits

srijeda januar 22

Novakova šetnja do trećeg kola

Objavljeno u: Sport

srijeda januar 22

Ubjedljiv poraz Danke Kovinić

Objavljeno u: Sport

by Alen

Vratila se poslije tri godine, ali se neće dugo zadržati u Melburnu. Danka Kovinić ekspresno je završila nastup na prvom Gren slemu u sezoni.

59 hits

srijeda januar 22

Ubjedljiv poraz Danke Kovinić

Objavljeno u: Sport

utorak januar 21

Slijedi ono najljepše, bez straha na šampiona svijeta

Objavljeno u: Sport

by Alen

Aktuelni prvaci svijeta naredni su rival "ajkula" na šampionatu Evrope u Budimpešti. Crnogorske vaterpoliste u četvrtfinalu čeka okršaj sa Italijom, selekcijom koja se prije pola godine okitila titulom prvaka na…

240 hits

 
 
 
 
četvrtak, 16 januar 2020 13:21

Odbojkaši i odbojkašice za EP u avgustu i septembru

Odbojkaši i odbojkašice Crne Gore igraće tokom avgusta i septembra ove godine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021.godine.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je kalendar i sistem takmičenja, u kojem je navedeno da će se igrati po principu domaćin/gost, u sljedećim terminima:

1.kolo: 15-16.avgust 2020.godine, 2.kolo: 19.avgust 2020.godine, 3.kolo: 22-23.avgust 2020.godine, 4.kolo: 29-30.avgust 2020.godine, 5.kolo: 02.septembar 2020.godine, 6.kolo: 05-06.septembar 2020.godine

Plasman na Euro Volej 2021 u konkurenciji odbojkaša već su obezbijedili Poljska, Češka, Finska, Estonija (domaćini), Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Njemačka i Belgija, dok će se ostalih 12 selekcija plasirati kroz kvalifikacije u gore pomenutom terminu. 

Kada su u pitanju odbojkašice, plasman na Euro Volej 2021 obezbijedile su selekcije Srbije, Bugarske, Hrvatske, Rumunije (domaćini), Turske, Italije, Poljske, Holandije, Njemačke, Rusije, Belgije i Azerbejdžana, dok će se ostalih 12 selekcija plasirati kroz kvalifikacije u gore pomenutom terminu.

Kvalifikacione grupe će se odrediti po "serpentina" sistemu i na osnovu rang liste, shodno ukupnom broju prijavljenih selekcija za kvalifikacije (rok 31.januar).

Crnogorski odbojkaši trenutno se nalaze na 21.mjestu, dok su naše odbojkašice na 28.mjestu CEV rang liste.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.