Standard.

četvrtak april 19

Amerikanci dnevno bace 150.000 tona hrane, najviše voća i povrća, najmanje čipsa

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Amerikanci bacaju oko 150.000 tona hrane dnevno ili više od 400 grama po osobi, prema istraživanju objavljenom u srijedu koje precizira da se najčešće odbacuju voće i povrće.

10 hits

četvrtak april 19

Ubili su ga zbog mene, ja sam kriva: Tamara Đurić o surovoj egzekuciji Luke Radulovića

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Lu­ka Ra­du­lo­vić (37), ko­ji je u jav­nos­ti pos­tao po­znat ka­da je u se­p­te­m­bru pro­šle go­di­ne „ben­tli­jem“ pre­sje­kao ko­lo­nu pred­sjed­ni­ka Sr­bi­je Ale­k­san­dra Vu­či­ća na To­p­či­de­ru, ubi­jen je u če­tvr­ti Sa­va­ma­la ka­da…

637 hits

četvrtak april 19

Pronađena podmornica kojom je "Hitler pobjegao u Južnu Ameriku"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Nestala njemačka podmornica kojom je, prema vjerovanju teoretičara zavjere, Adolf Hitler pobjegao u Južnu Ameriku nakon Drugog svjetskog rata, pronađena je posle 73 godine u blizini danske obale.

14 hits

četvrtak april 19

Njemci očajnički traže radnike: Godišnja plata 30.000 eura, a evo šta su uslovi

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Najveći njemački poslodavac, aerodrom Fraport, objavio je da radnicima koji im nedostaju nude godišnje plate između 25.000 i 30.000 eura.

214 hits

 
 
 
 

Muškarac D. S. (38) uhapšen je jer se sumnjiči da je danas oko 14 sati u selu Kovačevac kod Mladenovca ubio svoju babu Z. S. (85), nezvanično saznaje "Blic".

Rusija razmatra da nacionalizuje giganta koji proizvodi aluminijum Rusal, pošto je kompanija pogođena sankcijama SAD, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nedavna anketa koju je sproveo YouGov pokazala je da 43 odsto Britanaca smatra da je Britanska imperija bila "dobra stvar", dok 44 odsto smatra da bi Britanci trebalo da budu ponosni na imperijalizam.

Aktuelni i bivši predsjednici Makedonije Đorđe Ivanov i Branko Crvenkovski bojkotovali su sjednicu parlamenta na kojoj je govorila Federika Mogerini.

četvrtak, 19 april 2018 18:48

Više nije drugarica, sad je prva dama

Ri Sol Džu, supruga sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, dobila je titulu prve dame umjesto uobičajene „drugarica“ od strane državnih medija, što analitičari vide kao signal evolucije u strukturi vlasti u toj državi.

Predsjednik Ugande  Joveru Museveni je izjavio da hoće da zabrani građanima ove zemlje da upražnjavaju oralni seks, a razlog takve odluke je to što usta služe za jelo.

Tragedija aviona kompanije "Sautvest erlajns", koja se dogodila u utorak, kada se avionu na letu iz Njujorka za Dalas zapalio motor, zbog čega je morao prinudno da sleti u Filadelfiji, predstavlja još jedan neprijatan podsjetnik na to da li i koliko obraćamo pažnju na bezbjednosne instrukcije, koje posada daje putnicima prije svakog leta.

četvrtak, 19 april 2018 17:52

FOTO - OVAKO izgleda 100 mrtvih ajkula

Dvadesetsedmogodišnji ribar i instruktor ronjenja Dominik Martin-Majes pronašao je u ponedjeljak po podne stotine mrtvih riba i ajkula u "mreži-duhu" u Karipskom moru.