Standard.

srijeda maj 22

Najpotresnija priča u Srbiji! Otac pred smrt priznao djetetu da ima sestru bliznakinju: Ćerko kupili smo te za 30.000 maraka

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Ćero, uskoro ću umrijeti i vrijeme je da saznaš pravu istinu. Mi tebe jesmo usvojili, ali ne legalno, kupio sam te posle tvog rođenja za 30.000 maraka. Molim te, oprosti…

80 hits

srijeda maj 22

Policija uhapsila muškarca iz BiH koji je zgrozio Balkan

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

M.S. iz Tešnja uhapšen je zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banjaluke koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, piše Glas Srpske.

71 hits

srijeda maj 22

Poznata imena prelazne austrijske vlade: Bivši zamjenik komandanta KFOR-a u BiH novi ministar odbrane

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Poznata su imena prelaznih ministara u austrijskoj vladi, koji će popuniti ministarska mjesta Slobodarske partije Austrije (FPO) koja su ostala prazna.  

14 hits

srijeda maj 22

Zbog naglog otapanja leda na Grenlandu i Antarktiku gradovima uz obalu prijeti potop

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Naučnici smatraju da bi zbog globalnog zagrijavanja, odnosno ubrzanog otapanja leda na Grenlandu i Antarktiku, nivo mora mogao porasti daleko više nego što se do sada pretpostavljalo.

20 hits

 
 
 
 

Predsjednik Albanije Iljir Meta kritikovao je ideju o ujedinjenju Albanaca u jednu državu. Kako piše prištinski RTK on je ocijenio da nije lako prekrajati granice.

Potraga za dječakom koji je pao u potok u mjestu Begov Han kod Žepča još traje. U akciju su uključeni članovi gorskih službi spasavanja i rafting klubovi. Sjutra se navršava deset dana od nesrećnog događaja kada je u nabujali potok upao šestogodišnji dječak dok je biciklom prelazio preko mosta. 

Dizajner Endru Borton sanjao je da se zaposli u kompaniji Gugl. Prije 18 mjeseci konačno su ga pozvali na razgovor.  Proces selekcije obuhvatao je nekoliko razgovora i rješavanje zadatka. Trebalo je, naime, da osmisli novi proizvod koji bi napravio za Gugl. Prošao je razgovor, a onda je menadžerima predstavio svoju ideju.

U Zemunu, nadomak Lida, preko puta Zemunskog keja i šetališta, jutros oko 6.45 uočen je leš žene. Na lice mjesta odmah je izašla patrola riječne policije, zakačila tijelo i prevukla ga na obalu sa zemunske strane, piše Alo.rs

Šest osoba poginulo je u nemirima koji su sinoć zahvatili djelove Džakarte nakon što je izborna komisija Indonezije potvrdila da je aktuelni predsjednik Džoko Vidodo pobijedio na izborima održanim prošlog mjeseca, rekao je guverner indonezijske prijestonice Anjes Basvedan.

Jedna osoba je poginula, a nekoliko je povrijeđeno u prevrtanju autobusa na putu u blizini Sijene, u centralnim dijelovima Italije, javila je agencija Ansa. Italijanska agencija navodi da je autobus prevozio ruske turiste. To je potvrdila i ruska ambasada u Rimu.

srijeda, 22 maj 2019 17:00

Priština prijeti Tirani taksama

Vlasti u Prištini najavile su da bi za dva mjeseca mogle da uvedu taksu od 100 odsto na proizvode iz Albanije, ukoliko Tirana ne ukloni prepreke za izvoz kosovskog brašna, piva i krompira, javljaju mediji u Prištini. 

Na Opštinskom sudu u Pazinu danas je počelo suđenje Toniju Cetinskom za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama. Cetinski se danas izjasnio da nije kriv, a nastavak suđenja biće 15. jula.