Standard.

četvrtak novembar 15

PRIVEDENE VOĐE LEVIJATANA: Saslušani kontroverzni zaštitnici životinja zbog prijetnji na internetu!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Pokret "Levijatan" u žižu javnosti dospeo je 2017, kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama koji su "došli da brane životinje".

21 hits

četvrtak novembar 15

Prerušeni Nikola Gruevski s lažnim pasošem preko Albanije stigao u Mađarsku

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Nekadašnji premijer Makedonije Nikola Gruevski je, koristeći lažni pasoš, ilegalno ušao u Albaniju, gdje su ga prihvatili u Ambasadi Mađarske u Tirani, odakle je kasnije otputovao za Budimpeštu. 

11 hits

četvrtak novembar 15

Makron: Puštam Trampa da se igra

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi Francuska i SAD trebalo da se odnose jedno prema drugom sa poštovanjem.

9 hits

četvrtak novembar 15

Makron: Puštam Trampa da se igra

Objavljeno u: Svijet

četvrtak novembar 15

I zvanično: Kašogi je raskomadan, ali princ nije kriv

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Saudijski glavni tužilac saopštio je i zvanično detalje smrti Kašogija. Traži se smrtna kazna za direktne počinioce tog monstruoznog ubistva.

22 hits

 
 
 
 

U sudnici Kantonalnog suda u Tuzli danas se tokom izricanja presude u krivičnom predmetu protiv optuženog Fikreta Mrkonjića odvijala prava drama.

Sud u Istanbulu osudio je šest osoba na doživotni zatvor zbog umiješanosti u napad na aerodrom u Istanbulu gdje je prije dvije godine poginulo 45 osoba.

Privredno - politička delegacija grada Jagodina na čelu sa predsjednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsjednikom Skupštine Jagodine Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj posjeti Egiptu i pobratimskom gradu Marsa Alamu.

Jedan broj ljudi “opekao se”, a da nije ni otišao iz BiH, dok su drugi otišli, na primjer u Njemačku, radili određeno vrijeme i na kraju za svoj rad nisu bili plaćeni, a uz to su i izbačeni na ulicu daleko od doma i bez novca.

U Italiji se dogodila nezapamćena porodična tragedija. Majka je ubila svoje dvoje djece i sebe. Medicinska sestra Mariza Karera (48) ubrizgala je smrtonosne injekcije sinu od sedam i ćerki od devet godina, a zatim je i sebi oduzela život na isti način.

Federalni sudija u Vašingtonu naložio je danas administraciji američkog predsjednika Donalda Trampa da odmah vrati pres akreditaciju novinaru mreže Si-En-En (CNN) Džimu Akosti kako bi ponovo mogao da izvještava iz Bijele kuće.

Na društvenim mrežama od juče kruže fotografije šaltera u subotičkoj bolnici, koji je toliko nizak da pacijenti moraju maltene da čučnu ili se maksimalno sagnu da bi vidjeli kome predaju zdravstvenu knjižicu i dokumentaciju ili da bi se obratili medicinskoj sestri.

Muškarac O. M. star 30 godine podlegao je povredama zadobijenim od vatrenog oružja, a jedna osoba E. S. (23) je teško povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila u mjestu Surkiš, kod Podujeva, na Kosovu i Metohiji, prenijela je Koha.