Standard.

nedjelja februar 18

Srušio se iranski avion, svih 66 putnika poginulo

U avionu koji se danas srušio na jugu Irana poginulo je svih 66 osoba koliko ih se nalazilo u letjelici, javlja AP.

30 hits

nedjelja februar 18

Petoro mrtvih u pucnjavi na jugu Rusije, ima ranjenih

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

U pucnjavi koja je izbila u Kizljaru u Dagestanu u južnoj Rusiji, poginulo je pet osoba, a pet ranjeno, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Dagestana.

6 hits

nedjelja februar 18

Tramp o optužnici protiv Rusa: Plaču od smijeha u Moskvi, opameti se Ameriko

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Predsjednik SAD Donald Tramp je u seriji tvitova kritikovao istragu o mogućem ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine i FBI.

21 hits

nedjelja februar 18

Vučić: Kompromis sa Albancima od životnog interesa

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod.

5 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 februar 2018 18:41

Internet ne smije da bude dostupan svima, uništava moral i psihu

Ruski Nobelovac Žores Alferov apeluje da se mora ograničiti pristup internetu zbog što neprestani pristup informacijama oštećuje moralne norme i mentalno zdravlje ljudi.

“Internet mora imati granice i ne smije biti dostupan svima“, rekao je Alferov za „Rossiiskaya Gazeta“ i dodao da nedostatak kontrole i restrikcija na internetu mogu uticati na ljudsko ponašanje i "oštetiti" javno-prihvaćen moral.

Njegova izjava je reakcija na istraživanje koje pokazuje da dvije trećine odraslih Rusa ima nalog na društvenoj mreži, a polovina populacije svakodnevno ažurira svoj nalog. Najpopularnija mreža u Rusiji je Vkontakte i Odnoklassniki. Instagram se nalazi na trećem mjestu.

U istom intervju kaže da ne očekuje sukob ljudske i vještačke inteligencije, ali ističe da je pogrešno u potpunosti vjerovati mašini.

Inače, Alferov je svjetski priznat fizičar, član Ruske Akademije nauka i dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2000. godine. Takođe je član Dume u kojoj predstavlja najveću opozicionu Komunističku partiju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.