Standard.

utorak februar 19

VIDEO: Srušila se dva indijska aviona dok su manevrisali

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Dva aviona indijskog Ratnog vazduhoplovstva srušila su se za vrijeme realizacije figure „ogledalo“, javalja Sputnjik. 

15 hits

utorak februar 19

Majci u Rusiji utjerivačice dugova oduzele bebu jer nije platila ratu

Dvije ruske utjerivačice dugova optužene su da su kao zalog uzele dijete jer njegova majka više nije mogla otplaćivati zajam, prenose ruski mediji.

33 hits

utorak februar 19

Dačić: Razgraničenje zvanični predlog Beograda Prištini

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je razgraničenje zvanični predlog Srbije za razrješenje kosovskog pitanja u dijalogu sa albanskom stranom, ali da još nije određeno gdje bi…

17 hits

utorak februar 19

Njemačka: Uhapšena dva Bosanca, imali 17 granata spremnih za upotrebu

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Njemačka policija sinoć je na željezničkoj stanici u Drezdenu pronašla 17 granata sakrivenih u unutrašnjosti jednog automobila. Kako navode njemački mediji, policija je u vozilu našla dvojicu državljana Bosne i…

17 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 10:21

Makron: Francuska bi mogla napasti Siriju ukoliko se dokaže upotreba hemijskog oružja

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi Francuska mogla izvršiti napade u Siriji ako se dokaže da je sirijska Vlada koristila oružje masovnog uništenja protiv civila, prenijeli su francuski mediji.

Makron: Francuska bi mogla napasti Siriju ukoliko se dokaže upotreba hemijskog oružja FOTO: AFP

On je novinarima u Parizu rekao da će Francuska napasti mjesta s kojih se vrše napadi hemijskim oružjem ili na kojima se takvi napadi organiziraju.

"Naše službe nisu iznijele dokaze da je hemijsko oružje upotrijebljeno protiv civila, ali čim se to desi, uradiću ono što sam rekao", izjavio je Makron.

Makron je napomenuo da je prioritet borba protiv terorista, džihadista, a da za način vladavine sirijskog predsjednika Bašara el Asada oni koji su odgovorni odgovaraće pred međunarodnim organima pravde.

Francuski predsjednik je u telefonskom razgovoru s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom istakao zabrinutost zbog indikacija koje navode na moguću upotrebu hlora protiv civila u više navrata u posljednjih nekoliko sedmica.

Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji juče je dobio informaciju od stanovnika jednog sela u Idlibu da militanti "Al Nusra fronta", zajedno sa pripadnicima "Bijelih šljemova", pripremaju napad hlorom, za koji planiraju da okrive sirijsku Vladu, prenosi Srna.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.