Standard.

srijeda februar 21

Nova žrtva malih boginja u Srbiji: Preminula zdravstvena radnica

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Žena koja je radila u Kliničkom centru Srbije, na odjeljenju endokrinologije, preminula je od posljedica malih boginja, prenosi B92.net.

8 hits

srijeda februar 21

Pali "Pink Panteri": Četiri Srba planirala pljačke juvelirnica u Švajcarskoj

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Četiri državljana Srbije, pripadnika "Pink Pantera", juče su uhapšeni u Švajcarskoj.

8 hits

srijeda februar 21

NATO će nastojati da sarađuje sa Moskvom na Arktiku

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Članice NATO saveza će nastojati da sarađuju sa Rusijom u području Arktika, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

8 hits

srijeda februar 21

SAD: Pens bio spreman da se sastane sa zvaničnicima Sjeverne Koreje, oni su otkazali susret

Potpredsjednik SAD Majk Pens bio je spreman da se sastane sa zvaničnicima Sjeverne Koreje prilikom otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, ali je severnokorejska strana otkazala susret u posljednjem…

6 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 10:21

Makron: Francuska bi mogla napasti Siriju ukoliko se dokaže upotreba hemijskog oružja

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi Francuska mogla izvršiti napade u Siriji ako se dokaže da je sirijska Vlada koristila oružje masovnog uništenja protiv civila, prenijeli su francuski mediji.

Makron: Francuska bi mogla napasti Siriju ukoliko se dokaže upotreba hemijskog oružja FOTO: AFP

On je novinarima u Parizu rekao da će Francuska napasti mjesta s kojih se vrše napadi hemijskim oružjem ili na kojima se takvi napadi organiziraju.

"Naše službe nisu iznijele dokaze da je hemijsko oružje upotrijebljeno protiv civila, ali čim se to desi, uradiću ono što sam rekao", izjavio je Makron.

Makron je napomenuo da je prioritet borba protiv terorista, džihadista, a da za način vladavine sirijskog predsjednika Bašara el Asada oni koji su odgovorni odgovaraće pred međunarodnim organima pravde.

Francuski predsjednik je u telefonskom razgovoru s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom istakao zabrinutost zbog indikacija koje navode na moguću upotrebu hlora protiv civila u više navrata u posljednjih nekoliko sedmica.

Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji juče je dobio informaciju od stanovnika jednog sela u Idlibu da militanti "Al Nusra fronta", zajedno sa pripadnicima "Bijelih šljemova", pripremaju napad hlorom, za koji planiraju da okrive sirijsku Vladu, prenosi Srna.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.