Standard.

ponedjeljak oktobar 22

Zadavili ga, umotali u tepih i odnijeli, sad stiže saučešće

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

I dalje cure novi detalji u vezi sa brutalnim ubistvom novinara “Vašington posta” Džamala Kašogija, koji je zadavljen, umotan u tepih i tako iznesen iz konzulata.

13 hits

ponedjeljak oktobar 22

Zvao Hitnu pomoć 314 puta i osuđen na 20 mjeseci zatvora

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Jedan britanski penzioner dobrog zdravstvenog stanja tokom pet godina pozvao je Hitnu pomoć ukupno 314 puta i napravio 50.000 funti nepotrebnog troška službi, piše britanski Dejli Mejl.

26 hits

nedjelja oktobar 21

Vučić o izjavi Amfilohija: Bolje da ćutim, neću uvredama da odgovaram

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio u Kraljevu da je "bolje da ćuti" na kritiku koju mu je uputio mitropolit crnogorski Amfilohije zbog pominjanja mogućeg rješenja kosovskog problema, poručivši…

89 hits

ponedjeljak oktobar 22

VIDEO - OVCE okupirale centar Madrida!

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Blizu 1.500 ovaca i koza blokirale su ulice u centru Madrida, u događaju koji datira još iz Srednjeg vijeka.

15 hits

ponedjeljak oktobar 22

VIDEO - OVCE okupirale centar Madrida!

Objavljeno u: Svijet

 
 
 
 
srijeda, 14 mart 2018 19:35

"Bio je revolucionarni genije, ali Nobela nije dobio jer..."

Francuski naučnici odali su danas priznanje slavnom britanskom fizičaru Stivenu Hokingu, uz ocjenu da je bio "revolucionarni genije" koji je uticao na popularizaciju fizike.

Orelijen Baro astrofizičar iz francuskog Nacionalnog centra za naučna istraživanja (CNRS), izjavio je agenciji Beta da je Hoking bio "revolucionarni genije" koji je iza sebe ostavio "ogroman rad" i uticao na veće interesovanje javnosti prema fizici. 

Baro je rekao da Hoking nije dobio Nobelovu nagradu za fiziku jer njegova teorija o isparavanju crnih rupa nije empirijski bila potvrđena i dodao da treba imati na umu da je Hoking bio teoretičar koji nije sprovodio eksperimente. 

On je dodao da je Hoking, pored toga što je bio "naučnik bez premca", govorio i o društvenim temama, a njegove izjave "uvijek su imale prizvuk proročanstva". 

Francuski naučnik i poslanik Sedrik Vilani rekao je za radio Frans enfo (Info) da je Hoking posjedovao "neumornu energiju i da se bavio naukom s puno ljubavi u želji da to podijeli sa svima". 

Hoking, jedan od najcjenjenijih naučnika današnjice, bio je kosmolog, astronom, matematičar i autor brojnih knjiga uključujući i "Kratku istoriju vremena" koja je prodata u više od deset miliona primjeraka. 

Fizičar je bio godinama u invalidskim kolicima jer je bolovao od amiotrofne lateralne skleroze i govorio je uz pomoć računarskog sintisajzera.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.