Standard.

četvrtak april 19

Amerikanci dnevno bace 150.000 tona hrane, najviše voća i povrća, najmanje čipsa

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Amerikanci bacaju oko 150.000 tona hrane dnevno ili više od 400 grama po osobi, prema istraživanju objavljenom u srijedu koje precizira da se najčešće odbacuju voće i povrće.

10 hits

četvrtak april 19

Ubili su ga zbog mene, ja sam kriva: Tamara Đurić o surovoj egzekuciji Luke Radulovića

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Lu­ka Ra­du­lo­vić (37), ko­ji je u jav­nos­ti pos­tao po­znat ka­da je u se­p­te­m­bru pro­šle go­di­ne „ben­tli­jem“ pre­sje­kao ko­lo­nu pred­sjed­ni­ka Sr­bi­je Ale­k­san­dra Vu­či­ća na To­p­či­de­ru, ubi­jen je u če­tvr­ti Sa­va­ma­la ka­da…

637 hits

četvrtak april 19

Pronađena podmornica kojom je "Hitler pobjegao u Južnu Ameriku"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Nestala njemačka podmornica kojom je, prema vjerovanju teoretičara zavjere, Adolf Hitler pobjegao u Južnu Ameriku nakon Drugog svjetskog rata, pronađena je posle 73 godine u blizini danske obale.

14 hits

četvrtak april 19

Njemci očajnički traže radnike: Godišnja plata 30.000 eura, a evo šta su uslovi

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Najveći njemački poslodavac, aerodrom Fraport, objavio je da radnicima koji im nedostaju nude godišnje plate između 25.000 i 30.000 eura.

214 hits

 
 
 
 
subota, 17 mart 2018 09:01

Jednoglasno: Si Đinping reizabran za predsjednika Kine

Svekineski narodni kongres jednoglasno je izglasao reizbor Sija Đinpinga za predsjednika Kine.

Rojters prenosi da je glasanje, u prisustvu novinara, obavljeno u Velikoj hali naroda u centru Pekinga i da je kineski parlament bio prepun delegata lojalnih vladajućoj Komunističkoj partiji Kine.

Agencija podsjeća da je prošle nedjelje Svekineski narodni kongres podržao promjenu ustava te zemlje kojom su ukinuti ograničenja predsjedničke vlasti, koja je bila limitirana na dva uzastopna mandata, što Siju omogućava da na čelu Kine ostane doživotno.

Za potpredsjednika Kine izabran je Vang Chišan, Sijev bliski saveznik i bivši sekretar Centralne komisije za inspekciju discipline, glavnog tijela kineskih vlasti za borbu protiv korupcije.

Kineski parlament usvojio je i plan reorganizacije vlade koji omogućava spajanje regulatornih tela za bankarski i sektor osiguranja, daje nova ovlašćenja upravnim tijelima, poput centralne banke, i predviđa formiranje novih ministarstava, prenosi Tanjug.

TASS prenosi da je ponovni izbor za predsjednika Kine Siju Đinpingu češtitao ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Odluka Svekineskog narodnog kongresa još jedan je dokaz Vašeg velikog autoriteta, priznanje Vaših dostignuća u obezbjeđivanju dinamičnog društvenog i ekonomskog razvoja zemlje, zaštite njenih interesa u međunarodnoj areni", poručio je Putin.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.