Standard.

četvrtak decembar 13

Ovo su najbliži saradnici Darka Šarića, a jednog od njih su tajne koje je znao koštale života

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Darko Šarić osuđen je na ponovljenom suđenju prvostepenom presudom na 15 godina zatvora kao vođa orgnazovane kriminalne grupe koja je distribuirala i prodavala kokain na području Južne Amerike i Evrope,…

62 hits

četvrtak decembar 13

Lov na monstruma iz Strazbura: Traži ga više od 700 pripadnika francuskih snaga sigurnosti

Francuska policija izdala je potjernicu za Šerifom Šekatom, koji je u utorak uveče u Strazburu ubio dvoje i ranio 14 ljudi, dok više stotina policajaca nastavlja potragu za odbjeglim napadačem. Bezbjednosne…

31 hits

četvrtak decembar 13

Papa uklonio tri kardinala iz užeg vijeća savjetnika zbog pedofilije?

PAPA Franjo uklonio je tri kardinala iz svog vijeća savjetnika, javlja CNN.

13 hits

četvrtak decembar 13

Novi bilans nesreće u Turskoj: Najmanje sedam poginulih, a 46 povrijeđeno

Brzi voz udario je u lokomotivu za održavanje pruge pa potom u pješački nadvožnjak na stanici u Ankari, usmrtivši najmanje sedmoro ljudi dok je 46 povrijeđeno, saopštili su danas turski…

11 hits

 
 
 
 
nedjelja, 20 maj 2018 19:43

FOTO - Ovo nisu scene iz Turske već Bosne: Pogledajte kako su dočekali Erdogana u Sarajevu

Evropa neće opstati bez islama, niti može ignorisati Tursku, poručeno je s velikog predizbornog skupa turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u Sarajevu.

FOTO - Ovo nisu scene iz Turske već Bosne: Pogledajte kako su dočekali Erdogana u Sarajevu FOTO: Reuters

Autobusima iz Austrije, Francuske, Švedske, Makedonije i niza drugih zemalja desetak hiljada Turaka iz dijaspore došlo je u Sarajevo, najzapadniji evropski grad u kojem je Erdoganu dopušteno održati predizborni skup uoči izbora u Turskoj 24. juna.

erdoganbih7

FOTO: Reuters

U sportskoj dvorani Zetra bio je i manji broj građana Bosne i Hercegovine, a veći dio programa održavao se na turskom i bez prevoda, kao i zaključni Erdoganov govor. Hiljade okupljenih pjevanjem su ponavljale Erdoganovo ime i mahale hiljadama turskih zastava, uz vrlo velik broj novinara iz Turske.

erdoganbih

FOTO: Reuters

Manje grupe pjevale su i "Erdogane, sultane", a službeni voditelj skupa je turskog predsjednika uporedio sa sultanom Mehmedom II. Osvajačem. Skup je osiguravao veliki broj pripadnika bosanskih policijskih i sigurnosnih službi, ali su glavnu riječ imali turski službenici.

ergoganbih3

FOTO: Cropix

Na bini u Zetri uz veliku zastavu Turske bila je istaknuta i zastava Bosne i Hercegovine te portreti Erdogana i Kemala Ataturka, tvorca moderne sekularne Turske. Uz Ataturkov portret preko velikog ekrana turski je hodža molio Bismilu, a u publici je bilo muškaraca s crvenim fesovima kakve je Ataturk svojevremeno zabranio u skladu sa svojom vizijom moderne, Evropi okrenute Turske u kojoj će vjera biti striktno odvojena od politike.

erdoganbih4

FOTO: Cropix

Erdogan je odao poštovanje ratnom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću na njegovu grobu na groblju Kovači.

Na skupu u Zetri predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, održao je vjersko-stranački govor bezrezervne podrške Erdoganu.

S njim su bili supruga Sebija, direktorica Kliničko-univerzitetskog bolničkog centra u Sarajevu i najvjerovatnija nova predsjednica SDA, Izetbegovićeve Stranke demokratske akcije, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

erdoganbih6

FOTO: Cropix

Bakir Izetbegović je sve u Zetri pozdravio vjerskim pozdravom "selam alejkum".

"Dugo smo živjeli zajedno i dobro smo se proveli zajedno. Bošnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu", rekao je, podsjećajući na zajedničku istoriju u Otomanskom Carstvu, prenosi Jutarnji list.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.