Standard.

četvrtak april 18

Italijani raspalili roštilj, izazvali požar, pa kažnjeni sa 13 miliona eura

Dvojica studenata, optužena za izazivanje velikog šumskog požara u italijanskoj regiji Komo, kažnjeni su sa 13,5 miliona eura.

12 hits

četvrtak april 18

Pakistan: Napadači oteli autobus i ubili 14 osoba

Naoružani napadači ubili su 14 ljudi u putničkom autobusu rano jutros u pokrajini Baludžistan, na jugozapadu Pakistana.

19 hits

četvrtak april 18

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je probu novog "vođenog taktičkog naoružanja", javila je danas državna agencija KCNA.

13 hits

četvrtak april 18

Bivši predsjednik Perua izvršio samoubistvo

Bivši predsednik Perua Alan Garsija (69) izvršio je samoubistvo pucavši sebi u glavu kada je policija došla da ga uhapsi zbog optužbi da je primio nelegalnu isplatu od brazilskog građevinskog…

23 hits

 
 
 
 
petak, 10 avgust 2018 18:32

"Tuđman i Milošević su se tokom rata sastali 42 puta i dogovarali stvaranje velike Srbije i velike Hrvatske"

Franjo Tuđman i Slobodan Milošević su dogovarali stvaranje Velike Srbije i Velike Hrvatske, rekao je ranije hrvatski general Ivo Jelić, nekadašnji zapovjednik Četvrte brigade hrvatske vojske u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju".

"Tuđman i Milošević su se tokom rata sastali 42 puta i dogovarali stvaranje velike Srbije i velike Hrvatske" FOTO: Profimedia

"Njih dvojica su se tokom rata sastala 42 puta. Je li se za vrijeme Drugog svjetskog rata Hitler ikad sastao s Čerčilom? Ili sa Staljinom? Sastali su se samo jednom ministri spoljnih poslova Ribentrop i Molotov, da se dogovore o nenapadanju i podjeli Poljske. U slučaju Tuđmana i Miloševićeve ponude suština je podjela Bosne, to je jedini razlog njihovog sastajanja. Iz tog ratnog saveza trebalo je da proiziđe velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na rijeci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Hagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s tim. Recimo, mi smo na početku rata imali Zapovjedništvo za sjevernu i srednju Dalmaciju, a gdje je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo da pripadne velikoj Srbiji", rekao je svojevremeno Jelić, koji je preminuo 6. januara 2016. godine.

On je iznio i teoriju prema kojoj su se Beograd i Zagreb dogovorili kako bi riješili problem Kosova.

"Uoči rata Srpska akademija nauka i umjetnosti ocjenjuje da se problem Kosova, kao najveće rak-rane Beograda, konačno treba razriješiti, i to stvaranjem velike Srbije. Da bi to postigli, potreban je partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebalo da uzme čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju Banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom. Beograd je želio rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske krajine preselio na Kosovo i tako promijenio tamošnju 'krvnu sliku'. To je ono kad Tuđman govori o 'humanom preseljenju'. Tuđman je naš najiskreniji političar jer je otvoreno govorio o tome. Lijepo je rekao da će državu dati u vlasništvo 200 porodica i da smo svi drugi stoka sitnog zuba. I to je i ostvario, jedino je malo promašio to za 200 porodica, jer u Hrvatskoj danas ima 260 milijardera, kako je javno iznio HDZ-ov ekonomista dr. Goran Marić. To su za mene ratni profiteri", rekao je on.

Kako je rekao, rat u bivšoj SFRJ nije počeo Beograd, već London.

"Pođimo od geopolitičkog konteksta. Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a rat je pokrenut iz Londona jer je tamo centar svjetske moći. London je pokretač svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih šokova i kriza, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji samo dio britanskog geopolitičkog projekta, kao što su to i nedavni građanski rat u Libiji, sadašnji u Siriji i kompletno 'arapsko proljeće', a sve u sklopu britanskog stvaranja globalnog carstva, kroz sistem i doktrinu 'dirigovanog haosa'. Uostalom, treba se zapitati zašto su na kraju rata u Hrvatsku odmah doletjeli britanski lordovi Karington, Oven i drugi. London je počeo i završio taj rat, a ne Beograd", istakao je on, prenosi alo.rs.

Na pitanje zašto bi London htio da se Hrvati i Srbi pokolju, on je rekao: "Njima je bio cilj da sruše komunizam, a hoćemo li se mi poklati, to im je bilo svejedno".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 10 avgust 2018 18:47

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.