Standard.

ponedjeljak oktobar 22

Zadavili ga, umotali u tepih i odnijeli, sad stiže saučešće

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

I dalje cure novi detalji u vezi sa brutalnim ubistvom novinara “Vašington posta” Džamala Kašogija, koji je zadavljen, umotan u tepih i tako iznesen iz konzulata.

14 hits

ponedjeljak oktobar 22

Zvao Hitnu pomoć 314 puta i osuđen na 20 mjeseci zatvora

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Jedan britanski penzioner dobrog zdravstvenog stanja tokom pet godina pozvao je Hitnu pomoć ukupno 314 puta i napravio 50.000 funti nepotrebnog troška službi, piše britanski Dejli Mejl.

26 hits

nedjelja oktobar 21

Vučić o izjavi Amfilohija: Bolje da ćutim, neću uvredama da odgovaram

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio u Kraljevu da je "bolje da ćuti" na kritiku koju mu je uputio mitropolit crnogorski Amfilohije zbog pominjanja mogućeg rješenja kosovskog problema, poručivši…

89 hits

ponedjeljak oktobar 22

VIDEO - OVCE okupirale centar Madrida!

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Blizu 1.500 ovaca i koza blokirale su ulice u centru Madrida, u događaju koji datira još iz Srednjeg vijeka.

15 hits

ponedjeljak oktobar 22

VIDEO - OVCE okupirale centar Madrida!

Objavljeno u: Svijet

 
 
 
 
petak, 10 avgust 2018 21:26

"Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu": Potresno svjedočenje sina Ognjanovića kojem je otac ubijen pred očima

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobjegao, piše nedjeljnik Ekspres.

"Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu": Potresno svjedočenje sina Ognjanovića kojem je otac ubijen pred očima FOTO: Tanjug

O neizvjesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svjedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

"Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osjetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao 'tata'. Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, vidio da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju", rekao je Ognjanović.

On je dodao da je osjetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

"Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao", naveo je Ognjanović, a prenosi Ekspres.

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji vjerovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedjelja prije likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva mjeseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.