Standard.

četvrtak decembar 13

Ovo su najbliži saradnici Darka Šarića, a jednog od njih su tajne koje je znao koštale života

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Darko Šarić osuđen je na ponovljenom suđenju prvostepenom presudom na 15 godina zatvora kao vođa orgnazovane kriminalne grupe koja je distribuirala i prodavala kokain na području Južne Amerike i Evrope,…

57 hits

četvrtak decembar 13

Lov na monstruma iz Strazbura: Traži ga više od 700 pripadnika francuskih snaga sigurnosti

Francuska policija izdala je potjernicu za Šerifom Šekatom, koji je u utorak uveče u Strazburu ubio dvoje i ranio 14 ljudi, dok više stotina policajaca nastavlja potragu za odbjeglim napadačem. Bezbjednosne…

29 hits

četvrtak decembar 13

Papa uklonio tri kardinala iz užeg vijeća savjetnika zbog pedofilije?

PAPA Franjo uklonio je tri kardinala iz svog vijeća savjetnika, javlja CNN.

12 hits

četvrtak decembar 13

Novi bilans nesreće u Turskoj: Najmanje sedam poginulih, a 46 povrijeđeno

Brzi voz udario je u lokomotivu za održavanje pruge pa potom u pješački nadvožnjak na stanici u Ankari, usmrtivši najmanje sedmoro ljudi dok je 46 povrijeđeno, saopštili su danas turski…

10 hits

 
 
 
 
petak, 10 avgust 2018 21:26

"Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu": Potresno svjedočenje sina Ognjanovića kojem je otac ubijen pred očima

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobjegao, piše nedjeljnik Ekspres.

"Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu": Potresno svjedočenje sina Ognjanovića kojem je otac ubijen pred očima FOTO: Tanjug

O neizvjesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svjedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

"Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osjetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao 'tata'. Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, vidio da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju", rekao je Ognjanović.

On je dodao da je osjetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

"Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao", naveo je Ognjanović, a prenosi Ekspres.

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji vjerovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedjelja prije likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva mjeseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.