Standard.

četvrtak jul 18

Pao avion kod Zrenjanina: Pilot izvodio akrobatski let, zabio se prednjim dijelom dva metra u zemlju

Mali avion Zlin 526 F sa pilotom Vladimirom Bulatom (47) pao je u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjaninna.

248 hits

četvrtak jul 18

Uzbuna na beogradskom aerodromu: Dojava o bombi u avionu Lufthanze!

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do uzbune posle dojave o bombi u avionu njemačke nacionalne avio-kompanije "Lufthanza".

150 hits

četvrtak jul 18

Španska ministarka ekonomije jedan od mogućih kandidata za čelnika MMF-a

Španska ministrika ekonomije Nadia Kalvinjo (Calvino) jedan je od mogućih kandidata za Kristin Lagard (Christine Lagarde) na čelu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izvještavaju svjetske novinske agencije pozivajući se na neimenovani…

95 hits

četvrtak jul 18

SAD blokirale prodaju oružja Saudijskoj Arabiji

Predstavnički dom Kongresa SAD blokirao je prodaju oružja vrijednosti više od osam milijardi dolara Saudijskoj Arabiji i drugim američkim saveznicima, suprotstavljajući se tako predsjedniku Donaldu Trampu.

99 hits

 
 
 
 
petak, 10 avgust 2018 21:26

"Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu": Potresno svjedočenje sina Ognjanovića kojem je otac ubijen pred očima

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobjegao, piše nedjeljnik Ekspres.

"Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu": Potresno svjedočenje sina Ognjanovića kojem je otac ubijen pred očima FOTO: Tanjug

O neizvjesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svjedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

"Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osjetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao 'tata'. Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, vidio da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju", rekao je Ognjanović.

On je dodao da je osjetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

"Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao", naveo je Ognjanović, a prenosi Ekspres.

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji vjerovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedjelja prije likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva mjeseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.