Standard.

četvrtak februar 21

Predsjednik Srbije uživo čestitao premijerki rođenje sina IGORA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je gostujući na TV Prva premijerki Ani Brnabić i njenoj partnerki Milici Đurđić na rođenju sina Igora.

39 hits

četvrtak februar 21

Katalonija u haosu: Blokada saobraćaja sa svih strana

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Pristalice nezavisnosti Katalonije blokirale su danas glavne saobraćajnice - autoputeve, ulice i željezničke pruge širom tog španskog regiona.

22 hits

četvrtak februar 21

Najstarije živo biće u Beogradu ima oko 215 godina

Riječ je o drvetu koje je ostalo od nekadašnje hrastovo-jasenove šume koja se prostirala od Cvetnog trga do Manježa.

34 hits

četvrtak februar 21

Afera u Hrvatskoj: Sa lažnim diplomama predavali u osnovnim školama, gimanziji..

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Univerzitet u Zadru otkrilo je lažnu diplomu iz istorije s kojom je "profesorica" predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađeno je i lažno svjedočanstvo u jednom od centara za odgoj…

12 hits

 
 
 
 
utorak, 14 avgust 2018 17:46

Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se srušio

Prema riječima svjedoka, vijadukt "Morandi" u Đenovi srušio se jutros nakon što ga je pogodio grom.

Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se srušio FOTO: Luca Zennaro/ EPA

"Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio", rekao je svjedok Pjetro M. za italijansku agenciju ANSA.

Članovi jedne porodice koji žive nedaleko od mosta koji se danas srušio u Đenovi kažu da su oko pola 11 vidjeli kako grom u dara u temelj jednog stuba.

"Ubrzo je sve krenulo da se trese i djelovi cementa i betona su počeli da otpadaju. Posle toga se sve srušilo", rekli su.

Jaka oluja praćena kišom i vjetrom pogodila je taj dio Italije rano jutros. U satima nakon pada mosta, kiša je prestala da pada što je olakšalo potragu za preživjelima, kažu spasioci.

"Tamo je pakao. Srećom kiša je prestala da pada, što je potragu i spasilačku akciju učinilo lakšom", izjavio je jedan od spasilaca za italijansku novinsku agneciju nakon što je četvrta osoba izvučena iz ruševina.

Ubrzo nakon što se most u Đenovi srušio na Tviteru su se pojavili prvi snimci, kako se navodi, trenutka kada je vijadukt počeo da pada.

Prethodno, jedan od svedoka je za italijanski "Skaj njuz" kazao da je vidio "osam ili devet" vozila na putu u trenutku kada se urušio, što je opisao kao "apokaliptičnu scenu".

Podsjećamo, u blizini Đenove danas se urušio nadvožnjak koji čini dio auto-puta, a zvaničnici tvrde da ima više desetina mrtvih i da je moguća tragedija ogromnih razmjera.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.