Standard.

četvrtak jul 18

Pao avion kod Zrenjanina: Pilot izvodio akrobatski let, zabio se prednjim dijelom dva metra u zemlju

Mali avion Zlin 526 F sa pilotom Vladimirom Bulatom (47) pao je u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjaninna.

223 hits

četvrtak jul 18

Uzbuna na beogradskom aerodromu: Dojava o bombi u avionu Lufthanze!

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do uzbune posle dojave o bombi u avionu njemačke nacionalne avio-kompanije "Lufthanza".

146 hits

četvrtak jul 18

Španska ministarka ekonomije jedan od mogućih kandidata za čelnika MMF-a

Španska ministrika ekonomije Nadia Kalvinjo (Calvino) jedan je od mogućih kandidata za Kristin Lagard (Christine Lagarde) na čelu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izvještavaju svjetske novinske agencije pozivajući se na neimenovani…

87 hits

četvrtak jul 18

SAD blokirale prodaju oružja Saudijskoj Arabiji

Predstavnički dom Kongresa SAD blokirao je prodaju oružja vrijednosti više od osam milijardi dolara Saudijskoj Arabiji i drugim američkim saveznicima, suprotstavljajući se tako predsjedniku Donaldu Trampu.

91 hits

 
 
 
 
utorak, 14 avgust 2018 17:46

Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se srušio

Prema riječima svjedoka, vijadukt "Morandi" u Đenovi srušio se jutros nakon što ga je pogodio grom.

Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se srušio FOTO: Luca Zennaro/ EPA

"Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio", rekao je svjedok Pjetro M. za italijansku agenciju ANSA.

Članovi jedne porodice koji žive nedaleko od mosta koji se danas srušio u Đenovi kažu da su oko pola 11 vidjeli kako grom u dara u temelj jednog stuba.

"Ubrzo je sve krenulo da se trese i djelovi cementa i betona su počeli da otpadaju. Posle toga se sve srušilo", rekli su.

Jaka oluja praćena kišom i vjetrom pogodila je taj dio Italije rano jutros. U satima nakon pada mosta, kiša je prestala da pada što je olakšalo potragu za preživjelima, kažu spasioci.

"Tamo je pakao. Srećom kiša je prestala da pada, što je potragu i spasilačku akciju učinilo lakšom", izjavio je jedan od spasilaca za italijansku novinsku agneciju nakon što je četvrta osoba izvučena iz ruševina.

Ubrzo nakon što se most u Đenovi srušio na Tviteru su se pojavili prvi snimci, kako se navodi, trenutka kada je vijadukt počeo da pada.

Prethodno, jedan od svedoka je za italijanski "Skaj njuz" kazao da je vidio "osam ili devet" vozila na putu u trenutku kada se urušio, što je opisao kao "apokaliptičnu scenu".

Podsjećamo, u blizini Đenove danas se urušio nadvožnjak koji čini dio auto-puta, a zvaničnici tvrde da ima više desetina mrtvih i da je moguća tragedija ogromnih razmjera.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.