Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

25 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

24 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

20 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

24 hits

 
 
 
 
utorak, 14 avgust 2018 17:46

Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se srušio

Prema riječima svjedoka, vijadukt "Morandi" u Đenovi srušio se jutros nakon što ga je pogodio grom.

Svjedok užasa u Italiji: Grom je pogodio most i nakon toga se srušio FOTO: Luca Zennaro/ EPA

"Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio", rekao je svjedok Pjetro M. za italijansku agenciju ANSA.

Članovi jedne porodice koji žive nedaleko od mosta koji se danas srušio u Đenovi kažu da su oko pola 11 vidjeli kako grom u dara u temelj jednog stuba.

"Ubrzo je sve krenulo da se trese i djelovi cementa i betona su počeli da otpadaju. Posle toga se sve srušilo", rekli su.

Jaka oluja praćena kišom i vjetrom pogodila je taj dio Italije rano jutros. U satima nakon pada mosta, kiša je prestala da pada što je olakšalo potragu za preživjelima, kažu spasioci.

"Tamo je pakao. Srećom kiša je prestala da pada, što je potragu i spasilačku akciju učinilo lakšom", izjavio je jedan od spasilaca za italijansku novinsku agneciju nakon što je četvrta osoba izvučena iz ruševina.

Ubrzo nakon što se most u Đenovi srušio na Tviteru su se pojavili prvi snimci, kako se navodi, trenutka kada je vijadukt počeo da pada.

Prethodno, jedan od svedoka je za italijanski "Skaj njuz" kazao da je vidio "osam ili devet" vozila na putu u trenutku kada se urušio, što je opisao kao "apokaliptičnu scenu".

Podsjećamo, u blizini Đenove danas se urušio nadvožnjak koji čini dio auto-puta, a zvaničnici tvrde da ima više desetina mrtvih i da je moguća tragedija ogromnih razmjera.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.