Standard.

četvrtak jul 18

Pao avion kod Zrenjanina: Pilot izvodio akrobatski let, zabio se prednjim dijelom dva metra u zemlju

Mali avion Zlin 526 F sa pilotom Vladimirom Bulatom (47) pao je u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjaninna.

233 hits

četvrtak jul 18

Uzbuna na beogradskom aerodromu: Dojava o bombi u avionu Lufthanze!

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do uzbune posle dojave o bombi u avionu njemačke nacionalne avio-kompanije "Lufthanza".

148 hits

četvrtak jul 18

Španska ministarka ekonomije jedan od mogućih kandidata za čelnika MMF-a

Španska ministrika ekonomije Nadia Kalvinjo (Calvino) jedan je od mogućih kandidata za Kristin Lagard (Christine Lagarde) na čelu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izvještavaju svjetske novinske agencije pozivajući se na neimenovani…

91 hits

četvrtak jul 18

SAD blokirale prodaju oružja Saudijskoj Arabiji

Predstavnički dom Kongresa SAD blokirao je prodaju oružja vrijednosti više od osam milijardi dolara Saudijskoj Arabiji i drugim američkim saveznicima, suprotstavljajući se tako predsjedniku Donaldu Trampu.

95 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 20 avgust 2018 20:00

Merilin Monro je imala manu koje se stidjela: Jedva se usuđivala stati pred fotoobjektiv

Tokom svoje petnaestogodišnje karijere slavna diva Merilin Monro "odradila" je vrlo malo golišavih snimanja. U nedovršenom filmu "Something's Got to Give" brčkala se u toplesu, a gola je pozirala fotografu Bertu Sternu za seriju fotografija "Last Sitting", koje su objavljene u američkom "Vogue", 1962. godine. 

Bilo je to njeno posljednje poziranje prije smrti, 5. avgusta iste godine.

Merilin je bila seks-simbol svog vremena, a njena pojava uvijek je bila savršena, ili ju je barem tako doživljavala javnost. Međutim, stvarnost je bila nešto drugačija. 

Prelijepa glumica na stomaku je imala poprilično velik ožiljak, kao podsjetnik na operaciju žučne kese, kojoj je bila podvrgnuta nešto prije snimanja za slavnu seriju fotografija.

Dobitnica "Zlatnog globusa" za najbolju glavnu glumicu veoma se stidjela ožiljka, a prije nego što je stala pred fotoobjektiv Berta Sterna, morao ju je smiriti njen frizer i uvjeriti je da svejedno izgleda fantastično.

Međutim, Stern ga je najblaže rečeno primijetio, ali umiješala se tadašnja urednica "Vogue", opaka Dajana Vrilend, riječima: "Ništa nije dosadnije nego savršena ženska koža. Žene sa ožiljcima su prelijepe."

Koliko god zvučalo ohrabrujuće, Stern je na kraju obrisao ožiljak sa većine fotografija, a ožiljak nije vidljiv ni na fotografijama sa seta filma "Something's Got to Give", piše Espresso.rs.

Ironično, na snimanju istoimenog filma, Merilin je prvi put dobila dopuštenje da pokaže pupak, što je sama glumica prokomentirala riječima:

"Valjda su oni koji cenzuriraju napokon voljni da priznaju da i žene imaju pupak!"

 

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.