Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

25 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

24 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

20 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

24 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 20 avgust 2018 20:00

Merilin Monro je imala manu koje se stidjela: Jedva se usuđivala stati pred fotoobjektiv

Tokom svoje petnaestogodišnje karijere slavna diva Merilin Monro "odradila" je vrlo malo golišavih snimanja. U nedovršenom filmu "Something's Got to Give" brčkala se u toplesu, a gola je pozirala fotografu Bertu Sternu za seriju fotografija "Last Sitting", koje su objavljene u američkom "Vogue", 1962. godine. 

Bilo je to njeno posljednje poziranje prije smrti, 5. avgusta iste godine.

Merilin je bila seks-simbol svog vremena, a njena pojava uvijek je bila savršena, ili ju je barem tako doživljavala javnost. Međutim, stvarnost je bila nešto drugačija. 

Prelijepa glumica na stomaku je imala poprilično velik ožiljak, kao podsjetnik na operaciju žučne kese, kojoj je bila podvrgnuta nešto prije snimanja za slavnu seriju fotografija.

Dobitnica "Zlatnog globusa" za najbolju glavnu glumicu veoma se stidjela ožiljka, a prije nego što je stala pred fotoobjektiv Berta Sterna, morao ju je smiriti njen frizer i uvjeriti je da svejedno izgleda fantastično.

Međutim, Stern ga je najblaže rečeno primijetio, ali umiješala se tadašnja urednica "Vogue", opaka Dajana Vrilend, riječima: "Ništa nije dosadnije nego savršena ženska koža. Žene sa ožiljcima su prelijepe."

Koliko god zvučalo ohrabrujuće, Stern je na kraju obrisao ožiljak sa većine fotografija, a ožiljak nije vidljiv ni na fotografijama sa seta filma "Something's Got to Give", piše Espresso.rs.

Ironično, na snimanju istoimenog filma, Merilin je prvi put dobila dopuštenje da pokaže pupak, što je sama glumica prokomentirala riječima:

"Valjda su oni koji cenzuriraju napokon voljni da priznaju da i žene imaju pupak!"

 

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.