Standard.

ponedjeljak septembar 24

Albanci najgore mišljenje imaju o Srbima, pa o Crnogorcima

Prema istraživanju koje je sprovela agencija "Faktor plus", tokom avgusta, među ispitanicima u Srbiji i Albaniji, Albanci najnegativnije mišljenje imaju o Srbima, a na drugom mjestu su im Crnogorci.

57 hits

ponedjeljak septembar 24

Oprez: U Jadranskom moru se pojavilo jedno od najotrovnijih bića na svijetu, stručnjaci upozoravaju: Nipošto ga ne dirajte

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Na obalama regije Puglia, između gradova Peskare i Barija, pronađena je portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u grupu žarnjaka, ali zapravo nije meduza.

26 hits

ponedjeljak septembar 24

VIDEO: Kolinda zapjevala Tompsonovu pjesmu u SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Tokom posjete SAD predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je 25. godišnjici Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA).

21 hits

ponedjeljak septembar 24

MONAH SE IŽIVLJAVAO NAD SLJEDBENICIMA: Silovao me je da bi me "pročistio"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Poznati budistički učitelj Sogjal Rinpoče (71)sa Tibeta silovao je desetine sljedbenica i terao ih da ga oralno zadovoljavaju i brišu mu zadnjicu. Rinpoče je čak imao i harem ljepotica za…

13 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:42

Švajcarski list isprozivao Kolindu: "Žena je skroz u ofsajdu, bruka se na Mundijalu, laže za jogurt i Jugoslaviju..."

Švajcarski list Tages-Ancajger objavio je veliki članak pod naslovom "Blamaže jedne predsjednice", u kom se bavi nizom gafova Kolinde Grabar-Kitarović povodom njenog intervjua Klajne cajtungu..

Švajcarski list isprozivao Kolindu: "Žena je skroz u ofsajdu, bruka se na Mundijalu, laže za jogurt i Jugoslaviju..." FOTO: AP

"Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Šta se to dešava sa hrvatskom predsjednicom?", pita se švajcarski list list.

Tages-Ancajger (TA) na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Moskvi "bila uočljivija od Maradone" i da se "grlila sa oznojenim i polugolim fudbalerima", s tim da se sve to svidjelo "patriotski usmjerenim Hrvatima". Ali, sada je "konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje - zbog intervjua za austrijski Klajne cajtung - ali ne iz nekih grandioznih razloga", piše TA.

Grabar-Kitarovićeva je u najnovijem intervjuu napala izbjeglice i migrante tvrdeći da su to "većinom muškarci u godinama za vojsku" i da je EU "primila pogrešne izbjeglice". List podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH.

"Hrvatska predsjednica je sasvim u ofsajd otišla svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji, čiji je Hrvatska bila dio do proglašenja nezavisnosti 1991. godine", piše TA i nastavlja ironično da citira Kolindinu izjavu da u Jugoslaviji nije smjelo da se kaže da si Hrvat, nego da dolaziš iz Hrvatske

"Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini", piše TA.

"Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda, kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svako je mogao da se izjasni o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna 'Lijepa naša', a čak se i Tito izjasnio kao Hrvat u svom vjenčanom listu", nabraja švajcarski list.

"Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da je vlastima unaprijed moralo da se prijavljuje koliko ćeš pojesti hljeba", navodi TA i podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori i da ona "pokušava da mobilizuje svoju nacionalističku klijentelu".

U tekstu se podsjeća i da je jedan od njenih prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka i da se izjasnila kao fan pjesama "kontroverznog pjevača Marka Perkovića Tompsona kog mediji nazivaju bardom mržnje".

Spominju i slučaj kad se Kolinda izvinila jer je u Dubrovniku podijelila čokoladice srpske proizvodnje: "Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti."

Na kraju Tages-Ancajger preporučuje Kolindi da počne da čita Miroslava Krležu i navodi da je u Jugoslaviji 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurata i sličnih mliječnih proizvoda, po službenim podacima iznesenim u časopisu Mlekarstvo.

"Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina", poentira na kraju članak u časopisu koji, kako piše Index, važi za veoma uticajan u Švajcarskoj, naročito u njemačkom govornom području.

Izvor: Index.hr

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.