Standard.

ponedjeljak septembar 24

Albanci najgore mišljenje imaju o Srbima, pa o Crnogorcima

Prema istraživanju koje je sprovela agencija "Faktor plus", tokom avgusta, među ispitanicima u Srbiji i Albaniji, Albanci najnegativnije mišljenje imaju o Srbima, a na drugom mjestu su im Crnogorci.

64 hits

ponedjeljak septembar 24

Oprez: U Jadranskom moru se pojavilo jedno od najotrovnijih bića na svijetu, stručnjaci upozoravaju: Nipošto ga ne dirajte

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Na obalama regije Puglia, između gradova Peskare i Barija, pronađena je portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u grupu žarnjaka, ali zapravo nije meduza.

26 hits

ponedjeljak septembar 24

VIDEO: Kolinda zapjevala Tompsonovu pjesmu u SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Tokom posjete SAD predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je 25. godišnjici Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA).

21 hits

ponedjeljak septembar 24

MONAH SE IŽIVLJAVAO NAD SLJEDBENICIMA: Silovao me je da bi me "pročistio"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Poznati budistički učitelj Sogjal Rinpoče (71)sa Tibeta silovao je desetine sljedbenica i terao ih da ga oralno zadovoljavaju i brišu mu zadnjicu. Rinpoče je čak imao i harem ljepotica za…

13 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 20:07

Turska policija ispalila suzavce i vodene topove na radnike aerodroma u Istanbulu

Sigurnosne snage danas su ispalile suzavce i vodene topove na radnike koji su protestovali protiv loših sigurnosnih uslova na novom aerodromu u Istanbulu.

Policijske snage intervenisale su kako bi spriječile protest stotina radnika koji su uzvikivali slogane tražeći bolje uslove.

Neimenovani aerodrom, treći u Istanbulu, trebao bi biti otvoren 29. oktobra. Aerodrom je projekt predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, a iz vlade navode kako će završetkom izgradnje biti najveći na svijetu.

Jedan od radnika rekao je za "Medyascope TV", alternativnu medijsku platformu, kako je na gradilištu bilo nekoliko povreda i smrtnih slučajeva.

Izjavio je da su radnici danas odlučili ostaviti svoj alat nakon što je juče četvero ljudi poginulo i 17 povrijeđeno u nesreći autobusa koji prevozi radnike.

Iz kompanije IGA-e, koja je zadužena za izgradnju i upravljanje postrojenjem, izjavili su kako su radnici uznemireni jer su bili primorani stajati na kiši zbog kašnjenja autobusa.

Glavni aerodrom u Istanbulu, koji je ime dobio prema utemeljitelju moderne sekularne nacije Mustafi Kemalu Ataturku u Turskoj, trebao bi se zatvoriti.

Novi aerodrom u početku bi trebao imati tri uzletišta i prevoziti oko 90 miliona putnika, a prema vladinim planovima, te bi se brojke kasnije trebale udvostručiti.

Nekoliko dana prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. juna Erdogan je bio prvi putnik koji je, usljed svih kontroverza u javnosti, sletio na novi aerodrom, prenosi avaz.ba.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.