Standard.

petak april 19

VIDEO: Ekvadorska policija brutalno se obračunala sa Asanžovim pristalicama

Marš pristalica Džulijana Asanža u glavnom gradu Ekvadora Kitu 16. aprila pretvorio se u sukob s policijom.

21 hits

petak april 19

Otkriven plan profesora iz Njujorka: Planirao zapaliti katedralu pa pobjeći u Rim

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Profesor univerziteta koji je uhapšen nakon ulaska u katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzina, tečnim plinom i upaljačem, već je bio privođen ove nedjelje u katedrali u Nju…

18 hits

petak april 19

Tinejdžerka spaljena jer je prijavila nastavnika za zlostavljanje

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Tinejdžerku iz Bangladeša spalili su vršnjaci jer je prijavila svog nastavnika da ju je seksualno uznemiravao. Nusrat Jahan Rafi, 19-godišnjakinja iz malog grada južno od prijestonice Dake, ubijena je u školi…

21 hits

petak april 19

Tramp: Nikada nije bilo, niti će ikada biti dosluha sa Rusijom

Predsjednik SAD Donald Tramp pokušao je da predstavi kao svoju političku pobjedu navode specijalnog savjetnika američkog Ministarstva pravde Roberta Milera.

18 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 20:07

Turska policija ispalila suzavce i vodene topove na radnike aerodroma u Istanbulu

Sigurnosne snage danas su ispalile suzavce i vodene topove na radnike koji su protestovali protiv loših sigurnosnih uslova na novom aerodromu u Istanbulu.

Policijske snage intervenisale su kako bi spriječile protest stotina radnika koji su uzvikivali slogane tražeći bolje uslove.

Neimenovani aerodrom, treći u Istanbulu, trebao bi biti otvoren 29. oktobra. Aerodrom je projekt predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, a iz vlade navode kako će završetkom izgradnje biti najveći na svijetu.

Jedan od radnika rekao je za "Medyascope TV", alternativnu medijsku platformu, kako je na gradilištu bilo nekoliko povreda i smrtnih slučajeva.

Izjavio je da su radnici danas odlučili ostaviti svoj alat nakon što je juče četvero ljudi poginulo i 17 povrijeđeno u nesreći autobusa koji prevozi radnike.

Iz kompanije IGA-e, koja je zadužena za izgradnju i upravljanje postrojenjem, izjavili su kako su radnici uznemireni jer su bili primorani stajati na kiši zbog kašnjenja autobusa.

Glavni aerodrom u Istanbulu, koji je ime dobio prema utemeljitelju moderne sekularne nacije Mustafi Kemalu Ataturku u Turskoj, trebao bi se zatvoriti.

Novi aerodrom u početku bi trebao imati tri uzletišta i prevoziti oko 90 miliona putnika, a prema vladinim planovima, te bi se brojke kasnije trebale udvostručiti.

Nekoliko dana prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. juna Erdogan je bio prvi putnik koji je, usljed svih kontroverza u javnosti, sletio na novi aerodrom, prenosi avaz.ba.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.